• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #296673  autor: elkanguro
 09 lis 2008, 00:55
Czy ktoś z Was forumowicze może wyjaśnić mi o co chodzi? Bo ja nie znalazłem informacji na ten temat nigdzie.
Dnia 2008.10.27 o godzinie 16:43 aktywowałam usługę Pakiet 500 SMS. Do dnia dzisiejszego Pakiet nie został uruchomiony, a pieniądze z doładowania przepadły. Proszę o wyjaśnienie tej sytuacji.
Napisałem takiego maila gdyż doładowałem konto kwotą 5zł i chciałem zakupić pakiet Smsów - niestety ani pakietu ani pieniędzy z doładowania. Odpowiedź z BOK:
Uprzejmie informuje, iż aktywując pakiet 500 sms przez internet właczyła Pani sobie promocje. Promocja obejmuje tę usługe gdzie abonament przez 3 miesiące jest bezpłatny. Ale jest jeden warunek; pakiet SMSów zacznie działać z początkiem kolejnego okresu rozliczeniowego od daty zgłoszenia, czyli w Pani sytuacji jest to 24.11.2008r.
Mam nadzieję iż informacje przeze mnie przekazane okażą się dla Pani pomocne.
Jaka k**w* promocja? Ja chciałem pakiet od zaraz a nie za miesiąc. Czy gdzieś jest jakaś oficjalna informacja o tejże promocji czy konsultantka z BOK pisząc maila była nawalona?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#296684  autor: Kaczy
 09 lis 2008, 10:00
elkanguro pisze:Jaka k**w* promocja?
Jakie k**w*a 500 sms? Ja w NTM widzę tylko pakiet 400 sms`ów (jako prezent) albo 1000 sms/500 mms (za 10 zł). :|

...::: Made for loneliness :::...

#296692  autor: biotyt
 09 lis 2008, 10:48
Kaczy pisze:
elkanguro pisze:Jaka k**w* promocja?
Jakie k**w*a 500 sms? Ja w NTM widzę tylko pakiet 400 sms`ów (jako prezent) albo 1000 sms/500 mms (za 10 zł). :|
Pokręciłeś oferty. Dla wyjaśnienia:
    Nowy Twój Mix (stara taryfa): Pakiet 500 SMS wymienny na 250 MMS za 5 zł ważny 30 dni, dostępny od momentu aktywacji.
    Orange Mix: Darmowy prezent do abonamentu - 400 SMS lud drugi płatny pakiet 1000 SMS wymienny na 500 MMS za 10 zł, oba aktywne dopiero od nowego okresu rozliczeniowego.

[ Dodano: 2008-11-09, 10:59 ]
elkanguro pisze:Jaka k**w* promocja? Ja chciałem pakiet od zaraz a nie za miesiąc. Czy gdzieś jest jakaś oficjalna informacja o tejże promocji czy konsultantka z BOK pisząc maila była nawalona?
Proszę Cię, nie denerwuj się. Tutaj znajdziesz regulaminy dotyczące swojej oferty. Zgodnie z regulaminem pakietu SMS 500 powinien być on dostępny prawie natychmiast po zleceniu (do 24h po zleceniu aktywacji), a nie w nowym okresie rozliczeniowym. Konsultantce też pewnie pomyliły się taryfy. Sprawdź stan pakietu SMS-em o treści ILE na numer 255. Jeśli do tej pory pakiet nie został aktywowany to należy złożyć reklamację. W reklamacji zaznacz, że chodzi o taryfę Nowy Twój Mix gdzie pakiet SMS 500 za 5 zł jest aktywowany natychmiast, a nie od nowego okresu rozliczeniowego. Poproś o jego aktywację dodając, że opłata już została pobrana oraz zażądaj jakiejś rekompensaty gdyż przez niewykonanie zlecenia w rozsądnym czasie i za interwencją w BOK-u byłeś zmuszony wysyłać SMS-y po wyższej stawce (np. 10 zł rekompensaty).

biotyt