• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #296099  autor: mateusz666
 05 lis 2008, 17:28
Witam.

Posiadam Lg KU990 z sim lockiem na play (soft 10_B) lecz mam abonament w erze i zamierzam kupić kartę x-sim, turbo sim lub inną.

Moje pytanie brzmi:
Jak te karty zachowują się w tym modelu??
Niosą ze sobą jakieś zagrożenie??
Jak z zasięgiem na tych kartach i internetem??

jeżeli ktoś potrafiłby odpowiedzieć mi na moje pytanie byłbym bardzo wdzięczny

pozdrawiam, Mateusz

[ Dodano: 2008-11-05, 22:13 ]
czy odpowie ktos na moje pytanie? :)

#296196  autor: adiq1033
 05 lis 2008, 22:44
Pewności nigdy nie ma. Nie testowałem ich, choć miałem zamiar. Jeżeli zdarzy się, że X-SIM przestanie "kontaktować" z kartą, utracisz zasięg i telefon nie wykryje jej. Zagrożenia ? Chyba nie. Wcześniejsze wersje adapterów wymagały przycinania kart SIM, obecne są do tego przystosowane i nie musisz się obawiać uszkodzenia jej. Zasięg, gorszy być chyba nie może.

#296207  autor: vinc
 06 lis 2008, 08:01
mateusz666 pisze:Jak te karty zachowują się w tym modelu??
Może nie jest to loteria, ale nie wszystkie karty będą działać z telefonem. Nawet jak zapewnia o tym sprzedawca. Jednak ja bym nie polecał najtańszych, ale lepiej dopłacić parę złotych. Najmniej narzekań słyszałem na temat kart x-sim.
mateusz666 pisze:Niosą ze sobą jakieś zagrożenie??
Telefonu Ci nie zepsują, ale niestety musisz wyciąć kartę SIM i jeśli ci x-sim nie zadziała to musisz wymienić SIM'a.
mateusz666 pisze:Jak z zasięgiem na tych kartach i internetem??
Odpowiedź jak na Twoje pierwsze pytanie :wink: Może być tak, że masz słaby zasięg UMTS, ale po wyłączeniu UMTS'a wszystko z zasięgiem OK. Musisz sam potestować, ponieważ jedna karta w tym samym modelu u Ciebie będzie działać, a u innej osoby nie.

Obrazek

#296294  autor: mateusz666
 06 lis 2008, 17:00
Dziękuje Wam za odpowiedzi, wszystko już kumam xD

Macie pomógł :)