• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#295439  autor: Vieslav
 02 lis 2008, 09:13
Na stronie www tego Novum pisze, że umowa tylko na 24 miesiące. Sam zamierzam zmniejszyć abonament (obecnie twoje wieczory w dialogu) na profil podstawowy za 35zł + 3,66 zł za prezentację numeru. A w Novum za 1zł więcej będę mieć 70 minut (w Dialogu nic). Umowy na 24 miesiące się nie boje (czy tam na 36, ale na stronie pisze, że na 24), w końcu na rynku stacjonarnym nie dzieje się tak wiele jak na rynku telefonii komórkowej. A poza tym umowa z operatorem chyba nie jest tym samym co umowa na konkretny plan taryfowy? Tylko mam pytanie: czy można już przejść z jednego operatora WLR do innego? Czy nadal muszę najpierw przechodzić do TP?

#295595  autor: mjot
 03 lis 2008, 08:01
dopadl mnie maly atak;) moze przeoczylam to, ze pierwszy raz jestem na forum, a na portalu baardzo czesto;]

oczywiscie, niczego nie sugeruje tu nikomu, kazdy ma swoj rozum, dlatego to, co ja tu pisze, mozna sie dowiedziec ze strony novum czy z ichniejszej infolinii. znam polityke forum, dlatego zaluje, ze nie mam choc troche wiecej nabitych postow, ktore najwyrazniej musialabym teraz pisac w jakichs hyde parkach (nie wiem, czy tu sa takowe).

UMOWA MOZE BYC NA 24 M-CE! nie na 36, co pewnie jeszcze sie pojawi nawet i na 3 stronie tematu...

Abonent musi byc na lini tp, zeby przejsc do novum... to taki minus... wraz z umowa wysylaja zamowienie wlr do tp, ze linia zostaje tylko operator sie zmienia. w piatek mialam sytuacje, ze pewien dziadek powiedzial, ze jesli bedzie taniej w "mojej firmie" to niech wypelniam zamowienie. ale patrze na rachunek, zeby wpisac w wrl nr ewidencyjny tp, a tu tele2, z abonamentem juz w tele2. no i lipa, musialam wyjsc.

socjalny z pozoru jest tani. naliczanie impulsowe zabija.

#295598  autor: maniek
 03 lis 2008, 09:13
Marens pisze:Jak mi kiedyś powiedział zaprzyjaźniony technik z TP.
Jak będą jakieś kłopoty to najchętniej pomagamy własnym klientom.
też to słyszałem i sam tego doświadczyłem :-D

#295854  autor: Marens
 04 lis 2008, 15:39
mjot pisze:wypelniam zamowienie. ale patrze na rachunek, zeby wpisac w wrl nr ewidencyjny tp, a tu tele2
To ja miałem taki zonk u 80 letniej Cioci.
Pokazała mi fakturę WRL z Dialogu. Była pewna, że ma w "telekomunikacji".
Nie przypomina sobie aby zmieniała operatora, a linia telefoniczna była na nią.

#295856  autor: elrond
 04 lis 2008, 15:52
No to już u mnie sprawa chyba przegrana... nie pamiętałem dokładnie kiedy była wysłana rezygnacja do TP i telefon od wczoraj milczy. Linia została odłączona więc żadnego WRLa (chyba) nie podłącze. W TP sie dowiedziałem że włączą mi linie ale jeśli podpisze z nimi umowę na minumum rok. Nie wiem czy będe sie w to pchać dalej, nie bardzo mi sie chce, majwyżej stacjonarny przejdzie całkiem do przeszłosci. :wink:

#295986  autor: mjot
 05 lis 2008, 07:24
elrond, a isdn?

prezentacja numeru- 3,66zł, niestety tyle samo co w tp:/

#295991  autor: vinc
 05 lis 2008, 08:25
mjot pisze:elrond, a isdn?
Na ISDN nie można mieć ADSL.

Obrazek

#296018  autor: aree1987
 05 lis 2008, 12:43
Mulder pisze:Tylko mam pytanie: czy można już przejść z jednego operatora WLR do innego? Czy nadal muszę najpierw przechodzić do TP?
No własnie czy jest tu ktoś kompetentny znający odpowiedź na to pytanie? Przeciez wieli umożliwić przechodzenie z wlr do wlr. Przeciez przechodzenie z wlr znowu przez tepse do innego wlr jest śmieszne. :/

#296194  autor: maniek
 05 lis 2008, 22:37
Mulder pisze:Tylko mam pytanie: czy można już przejść z jednego operatora WLR do innego? Czy nadal muszę najpierw przechodzić do TP?
Niestety trzeba wrócić do TP

#296204  autor: mjot
 06 lis 2008, 07:35
Abonent musi byc na lini tp, zeby przejsc do novum... to taki minus... wraz z umowa wysylaja zamowienie wlr do tp, ze linia zostaje tylko operator sie zmienia. w piatek mialam sytuacje, ze pewien dziadek powiedzial, ze jesli bedzie taniej w "mojej firmie" to niech wypelniam zamowienie. ale patrze na rachunek, zeby wpisac w wrl nr ewidencyjny tp, a tu tele2, z abonamentem juz w tele2. no i lipa, musialam wyjsc.
aree1987, juz wczesniej odpowiedzialam Ci na to pytanie... czytaj wszystko powoli
 #297033  autor: przemo_514
 11 lis 2008, 11:00
Witam wszystkich.
Od pewnego czasu oferuję usługi novum. Mam dla was kilka opowiedzi na pytania.
Novum obecnie ma 5 rodzai abonamentów (ceny zawsze podaje brutto):

+Stanard - brak minut darmowych, abonament: 30 zł( 24 m-ce) lub 33zł (12 m-cy);
+TeleNovum 70 - 70 darmowych min z naliczaniem sekundowym abonament: 36 zł (24 m-ce) lub 39 zł (12 m -cy);
+TeleNovum 130 - 130 darmowych min z naliczaniem sekundowym abonament: 52 zł (24 m-ce) lub 56 zł (12 m -cy);
+TeleNovum 260 - 260 darmowych min z naliczaniem sekundowym abonament: 60 zł (24 m-ce) lub 64 zł (12 m -cy);
+TeleNovum Darmowe wieczory i weekendy - darmowe połączenia wieczorami o 22-08 oraz w weekendy: 74 zł (24 m-ce) lub 79 zł (12 m -cy).
Po przekroczeniu ceny za min są różne zależnie od wybranej taryfy:
+ lokalne od 10 gr do 18 gr
+międzymiastowe od 10 gr do 32 gr
+komórki 76 gr do 95gr(Play)

Darmowe minuty z abonamentu nie są na komórki tylko na stacjonarne!!!!!!!
Osobiście stwierdzam, że warto skupić się na TeleNovum 70, TeleNovum 130 oraz TeleNovum 260.
Połączenia za granice w Europie są po 45 gr/min.
Prezentacja numerów kosztuje 3,66 zł/m-c
Szczegółowy wykaz połączeń 3 zł/m-c.

Przy przejściu do Novum i pozostawieniu starego numeru z TP opłata wynosi 1,22 zł.

Procedurami zajmuje się firma bez dodatkowych kosztów dla klienta przejście trwa od 1-2 miesięcy (a wszystko zależy od TP jak oni długo będą zwlekali).
Klient o przejściu do Novum zostaje powiadomiony telefonicznie więc wie kiedy może korzystać z minut zawartych w abonamencie.
Jeśli chodzi o sprawdzanie ile nam pozostał jeszcze minut w trakcie miesiąca to chyba niema takiej możliwości ale jeszcze to sprawdzę.
Tutaj znajdziecie szczegółowy cennik
http://t-novum.pl/materialy/file/cennik ... 0_2008.pdf

Ja zajmuje się Novum na podkarpacku (Rzeszów, Jasło, Krosno, Sanok itp).
Moje namiary [email protected] GG 3705107

Staram się odpowiadać systematycznie na pytania.

Pozdrawiam
Przemek

#303481  autor: Chris
 13 gru 2008, 16:25
Czy coś stoi na przeszkodzie w zawarciu umowy z Tele-Novum, jeśli ma się iDSL-a z TP?
I przy okazji następne pytanie: Czy korzystając z usług Tele-Novum na linii TP, mogę internet wziąć od dostawcy innego niż TP, np. Crowley lub GTS? (niedługo kończy mi się umowa na iDSL)

#303664  autor: Vieslav
 14 gru 2008, 12:39
Jeśli chcesz internet BSA to nie ma problemu, żeby sobie podłączyć przy korzystaniu z NOVUM.

#305322  autor: marcin_nr
 21 gru 2008, 21:20
są jeszcze Długie Rozmowy, które maja ciekawą ofertę.

My szukamy, Ty oszczędzasz ! - darmowa porównywarka ofert.

#310423  autor: tecafynlamron
 14 sty 2009, 16:19
Jestem konstultantem TeleNovum na terenie Lublina i okolic <do 120km>. Odpowiem na każde pytanie. GG: 1560392 [email protected]
PS. do Chrisa Od 15 lutego 2007 zgodnie z decyzją UKE <Urząd Komunikacji Elektronicznej> istnieje rozdzielczość usługi głosowej od internetu. Więc nie ma problemu. Problem jest wtedy gdy np. usługi są powiązane np. ktoś kupił neostradę i abonament razem na czas określony <12,24,36 miesięcy> i płaci obniżony promocyjnie abonament. Wtedy abonent może być obciążony opłatą za wcześniejsze rozwiązanie umowy.
Najczęściej gdy spotykam takiego klienta który ma neostradę przed zawarciem takiej umowy dzwonimy na Błękitną Linię <9393> i tam uzyskujemy informacje.
Pozdrawiam

#310425  autor: aree1987
 14 sty 2009, 16:48
Czy jest możliwość przejścia z Dialog WRL do NOVUM??

#310520  autor: BL9393
 14 sty 2009, 22:02
tak ale musisz zahaczyć o TP po drodze ;)

czas na Orange

#310528  autor: aree1987
 14 sty 2009, 22:08
BL9393 pisze:tak ale musisz zahaczyć o TP po drodze ;)
Tzn co od nowa podpisywać umowę z tp potem ją zerwać żeby przejść do Novum? To jakiś absurd jest. :lol:

#310533  autor: tecafynlamron
 14 sty 2009, 22:28
Niestety tylko klienci tp mogą przejść do Novum. Przynajmniej na razie...

#310540  autor: elrond
 14 sty 2009, 23:09
A czy przechodząc "na chwile" do TP nie trzeba przypadkiem podpisać umowy na rok? Ja tak zostałem poinformowany gdy już mój telefon został odłączony i wciąż myślałem o Novum. Dlatego szansa na zmianę operatora w mojej sytuacji przepadła..