Witam wszystkich.
Od pewnego czasu oferuję usługi novum. Mam dla was kilka opowiedzi na pytania.
Novum obecnie ma 5 rodzai abonamentów (ceny zawsze podaje brutto):
+Stanard - brak minut darmowych, abonament: 30 zł( 24 m-ce) lub 33zł (12 m-cy);
+TeleNovum 70 - 70 darmowych min z naliczaniem sekundowym abonament: 36 zł (24 m-ce) lub 39 zł (12 m -cy);
+TeleNovum 130 - 130 darmowych min z naliczaniem sekundowym abonament: 52 zł (24 m-ce) lub 56 zł (12 m -cy);
+TeleNovum 260 - 260 darmowych min z naliczaniem sekundowym abonament: 60 zł (24 m-ce) lub 64 zł (12 m -cy);
+TeleNovum Darmowe wieczory i weekendy - darmowe połączenia wieczorami o 22-08 oraz w weekendy: 74 zł (24 m-ce) lub 79 zł (12 m -cy).
Po przekroczeniu ceny za min są różne zależnie od wybranej taryfy:
+ lokalne od 10 gr do 18 gr
+międzymiastowe od 10 gr do 32 gr
+komórki 76 gr do 95gr(Play)
Darmowe minuty z abonamentu nie są na komórki tylko na stacjonarne!!!!!!!
Osobiście stwierdzam, że warto skupić się na TeleNovum 70, TeleNovum 130 oraz TeleNovum 260.
Połączenia za granice w Europie są po 45 gr/min.
Prezentacja numerów kosztuje 3,66 zł/m-c
Szczegółowy wykaz połączeń 3 zł/m-c.
Przy przejściu do Novum i pozostawieniu starego numeru z TP opłata wynosi 1,22 zł.
Procedurami zajmuje się firma bez dodatkowych kosztów dla klienta przejście trwa od 1-2 miesięcy (a wszystko zależy od TP jak oni długo będą zwlekali).
Klient o przejściu do Novum zostaje powiadomiony telefonicznie więc wie kiedy może korzystać z minut zawartych w abonamencie.
Jeśli chodzi o sprawdzanie ile nam pozostał jeszcze minut w trakcie miesiąca to chyba niema takiej możliwości ale jeszcze to sprawdzę.
Tutaj znajdziecie szczegółowy cennik
http://t-novum.pl/materialy/file/cennik ... 0_2008.pdf
Ja zajmuje się Novum na podkarpacku (Rzeszów, Jasło, Krosno, Sanok itp).
Moje namiary
[email protected] GG 3705107
Staram się odpowiadać systematycznie na pytania.
Pozdrawiam
Przemek