• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 124 z 147
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 147

#295599  autor: biricchina
 03 lis 2008, 09:23
Tajemniczy28 pisze:
spalus pisze:Witam, mam taki problem abonament w plusie, dwa telefony na jedną osobę, tyle że te dwa numery mają dwa oddzielne konta więc nie wiem czy to ma znaczenie. pierwszy telefon trzy lata oferta już przedłużona, ale pytanie dotyczy drugiego, taryfa godziny 75 średnia rachunków jaką mi podali w salonie plusa wyniosła 189zł na jednym kącie(telefonie) umowa kończy się 18 grudnia więc nie dużo czasu zostało... interesuję mnie przedłużenie umowy z nowym telefonem ale w plusie proponują mi większy abonament i telefonik w normalnej cenie, normalnie jak bym przyszedł jako nowy klient dostał bym to samo, według mnie troszkę to do du... bardzo bym prosił o jakąś pomoc poradę czy coś w tym rodzaju... będę bardzo wdzięczny...
ps a telefony jakie oglądałem i mnie interesują to samsung omnia i nokia e66
ja miałem dokładnie takie same taryfy i wziąłem dokładnie taki sam telefon jaki chcesz(e66). zadzwoń do biura utrzymania i wystąp o zniżkę telefonu,ja tak zrobiłem,pamiętaj że możesz dostać 2gi tel za złotówkę więc o tym wspomnij. Ugrałem tyle że dostałem rabat na tel. w kwocie różnicy do wyższej taryfy. abo większego nie bierz bo mija się z celem,jak tu minuta po 0,48 gr to nie ma sensu. Pamiętaj też że dziś wchodzi nowa oferta na abo w play(minuta po 0,39 gr do wszystkich) i nokia e66 tam przy abo 70 kosztuje aby 499 - więc może to posłużyć jako argument.
Tajemniczy28 tak można poprosić o obniżenie ceny do kwoty ile telefon kosztuje przy taryfie o stopień wyższej. Nie mogę zgodzić się z nie zgadzaniem się na wyższy abonament. Co kiedy ktoś potrzebuje dużo minut?
Weżmy taryfę syberyjską 75 do tego za darmo 50 minut za przedłużenie umowy + można za 10zł dokupić sobie kolejne 50 minut (tylko raz) - daje to za 85zł 220 minut.
W Syberyjskiej 90 dodajemy za darmo 70 minut+70 minut za 10zł - daje to za 100zł 290 minut czyli 15zł więcej i mamy 70 minut więcej. Te 70 minut * 0,48 jak mówiłeś daje 33,6 - widzisz różnicę?
Drugi telefon - nie wiem dlaczego Wam się wydaje, że o rzeczy dostępne w ofercie trzeba się upominać, bo konsultant Wam im nie da? Ostatnio był dodawany Plusfon 603i i już z dobre 2 tyg. nie ma go na magazynie, więc jak może go Wam dodać?
Spokojnie, my sobie tych telefonów ani minut nie bierzemy dla siebie, tego czego niby Wam nie damy. Jeśli coś jest dostępne to na pewno dostaniecie, jeśli nie to trzeba albo poczekać aż coś się pojawi na magazynie (drugi telefon) albo skorzystać z tego co jest.

#295614  autor: Tajemniczy28
 03 lis 2008, 11:31
Tajemniczy28 tak można poprosić o obniżenie ceny do kwoty ile telefon kosztuje przy taryfie o stopień wyższej. Nie mogę zgodzić się z nie zgadzaniem się na wyższy abonament. Co kiedy ktoś potrzebuje dużo minut?
Weżmy taryfę syberyjską 75 do tego za darmo 50 minut za przedłużenie umowy + można za 10zł dokupić sobie kolejne 50 minut (tylko raz) - daje to za 85zł 220 minut.
W Syberyjskiej 90 dodajemy za darmo 70 minut+70 minut za 10zł - daje to za 100zł 290 minut czyli 15zł więcej i mamy 70 minut więcej. Te 70 minut * 0,48 jak mówiłeś daje 33,6 - widzisz różnicę?
Drugi telefon - nie wiem dlaczego Wam się wydaje, że o rzeczy dostępne w ofercie trzeba się upominać, bo konsultant Wam im nie da? Ostatnio był dodawany Plusfon 603i i już z dobre 2 tyg. nie ma go na magazynie, więc jak może go Wam dodać?
Spokojnie, my sobie tych telefonów ani minut nie bierzemy dla siebie, tego czego niby Wam nie damy. Jeśli coś jest dostępne to na pewno dostaniecie, jeśli nie to trzeba albo poczekać aż coś się pojawi na magazynie (drugi telefon) albo skorzystać z tego co jest.[/quote]

Za darmo 50 min za przedłużenie umowy? to po prostu jeden z pakietów jaki dostaje tzn. nowy lub obecny klient, bo po prostu się go wybiera i ma długo w zależności od wysokości abo. Nie wspomnę że nie wymienia się go (pakietu 50 czy 70 min) ani na sms ani na mms a np w erze za 80 zł ma się 170 min i w tym nie ma żadnych pakietów po prostu wszystko sie wymienia. i dostaje się 2000 min do 5 numerów. a tu jakbym chciał mieć to samo tzn 170 min (dodając pakiet 50 min) i te nie 2000 a 900 min do 5 numerów to musiałbym dopłacić 10 zł i razem za to samo co daje era dopłacam 10 zł więcej.
Co do 33.6 zł różnicy zgadzam się całkowicie:)
Co do tel. -mi konsultant nie dał - jakoś ja 1go dnia obowiązywania promocji a wtedy podpisałem umowę nie dostałem 2giego telefonu, a podczas rozmowy tel.kilka dni wcześniej gdy pytałem o jakieś promocje czy są, będą, usłyszałem że narazie nie ma. Więc trzeba się upominać,taka jest prawda. przebolałem ten tel. bo to nie jest niewiadomo co, choć nie mówię że nie chciałbym mieć, ale fkt faktem,nie zawsze go się dostaje.

#295632  autor: Hubert33
 03 lis 2008, 14:25
Witam mam pytanie, koncza mi sie umowy z plusem za miesiec, 4 nr na kocie, miesiecznie rachunki ok 800-1000zl.

Plus oferuje umowe na lata, chce wziasc tylko umowe na rok bez telefonow. Co robic ?

Czy spodzeiwana jest jakas nowa promocja ? Czy brac na lata z obecna elastyczna ? Jakie pakiety minut mozna wywalczyc do elastycznych 75 ? jesli nie biore telefonow? Bo szczerze powiedziawszy zmniejszam abonamenty bo dzieki bezplatnej 5 bede placil duuuuzo mniej :D

#295659  autor: yogurcik
 03 lis 2008, 16:58
Hubert33 pisze:Witam mam pytanie, koncza mi sie umowy z plusem za miesiec, 4 nr na kocie, miesiecznie rachunki ok 800-1000zl.

Plus oferuje umowe na lata, chce wziasc tylko umowe na rok bez telefonow. Co robic ?

Czy spodzeiwana jest jakas nowa promocja ? Czy brac na lata z obecna elastyczna ? Jakie pakiety minut mozna wywalczyc do elastycznych 75 ? jesli nie biore telefonow? Bo szczerze powiedziawszy zmniejszam abonamenty bo dzieki bezplatnej 5 bede placil duuuuzo mniej :D
Kolego spawdz oferte innych operatorow tak nawet dla zasady zebys przy negocjacjach z plusem miał jakiś argument ze wiesz co konkurencja dalej to działa

#295699  autor: spalus
 03 lis 2008, 18:28
biricchina pisze:Tajemniczy28 napisał/a:
spalus napisał/a:
Witam, mam taki problem abonament w plusie, dwa telefony na jedną osobę, tyle że te dwa numery mają dwa oddzielne konta więc nie wiem czy to ma znaczenie. pierwszy telefon trzy lata oferta już przedłużona, ale pytanie dotyczy drugiego, taryfa godziny 75 średnia rachunków jaką mi podali w salonie plusa wyniosła 189zł na jednym kącie(telefonie) umowa kończy się 18 grudnia więc nie dużo czasu zostało... interesuję mnie przedłużenie umowy z nowym telefonem ale w plusie proponują mi większy abonament i telefonik w normalnej cenie, normalnie jak bym przyszedł jako nowy klient dostał bym to samo, według mnie troszkę to do du... bardzo bym prosił o jakąś pomoc poradę czy coś w tym rodzaju... będę bardzo wdzięczny...
ps a telefony jakie oglądałem i mnie interesują to samsung omnia i nokia e66

ja miałem dokładnie takie same taryfy i wziąłem dokładnie taki sam telefon jaki chcesz(e66). zadzwoń do biura utrzymania i wystąp o zniżkę telefonu,ja tak zrobiłem,pamiętaj że możesz dostać 2gi tel za złotówkę więc o tym wspomnij. Ugrałem tyle że dostałem rabat na tel. w kwocie różnicy do wyższej taryfy. abo większego nie bierz bo mija się z celem,jak tu minuta po 0,48 gr to nie ma sensu. Pamiętaj też że dziś wchodzi nowa oferta na abo w play(minuta po 0,39 gr do wszystkich) i nokia e66 tam przy abo 70 kosztuje aby 499 - więc może to posłużyć jako argument.

Spokojnie, my sobie tych telefonów ani minut nie bierzemy dla siebie, tego czego niby Wam nie damy. Jeśli coś jest dostępne to na pewno dostaniecie, jeśli nie to trzeba albo poczekać aż coś się pojawi na magazynie (drugi telefon) albo skorzystać z tego co jest.

Dzięki śliczne za podpowiedz, z tym abonamentem to zastanawiam się na taryfą syberyjską 120 wydaję mi się że najbardziej pasuję i pozwoli mi obniżyć rachunki chociaż to tych 120 zł bo z tego co się orientuję jeden pakiet dostaję gratis, nie muszę płacić tych 10 zł. Tajemniczy 28 napisałeś, że masz nokie e66 (tak na marginesie) jesteś z niej zadowolony?? bo widzisz ja nadal waham się pomiędzy omnia a e66....
A jak myślicie do jakiej ceny mogę wynegocjować te telefony przy tym abonamencie, a czy dzwoniąc juro są jakieś szanse dostania jakiegoś telefonu za 1 (dodatkowo) szczerze powiem że nawet o tym nie słyszałem....

#295703  autor: Tajemniczy28
 03 lis 2008, 18:38
Dzięki śliczne za podpowiedz, z tym abonamentem to zastanawiam się na taryfą syberyjską 120 wydaję mi się że najbardziej pasuję i pozwoli mi obniżyć rachunki chociaż to tych 120 zł bo z tego co się orientuję jeden pakiet dostaję gratis, nie muszę płacić tych 10 zł. Tajemniczy 28 napisałeś, że masz nokie e66 (tak na marginesie) jesteś z niej zadowolony?? bo widzisz ja nadal waham się pomiędzy omnia a e66....
A jak myślicie do jakiej ceny mogę wynegocjować te telefony przy tym abonamencie, a czy dzwoniąc juro są jakieś szanse dostania jakiegoś telefonu za 1 (dodatkowo) szczerze powiem że nawet o tym nie słyszałem....

Nokia e66 nie jest zła -cienka,wprowadzona na rynek w tym roku, w zasadzie nie trzeba jej obsługiwać wyjmując kalwiature,przez co się nie niszczy slider, zalety-karta 2gb w standardzie, wyświetlacz, aparat(jak dla mnie jest ok), 2 tryby -biznesowy i muzyczny, wady- słaba bateria,gorsza niż w nokii e51 mi ona 3ma góra 2,5 dnia ale mimo to warto. samsung omnia ma dotykowy ekran,uważam że bezużyteczny,zgadnij ile Ci zajmie ciapanie się i pisanie smsa na tym ekranie,-dlatego zniego zrzygnowałem- nokia to nokia.

#295729  autor: spalus
 03 lis 2008, 19:50
Nokia e66 nie jest zła -cienka,wprowadzona na rynek w tym roku, w zasadzie nie trzeba jej obsługiwać wyjmując kalwiature,przez co się nie niszczy slider, zalety-karta 2gb w standardzie, wyświetlacz, aparat(jak dla mnie jest ok), 2 tryby -biznesowy i muzyczny, wady- słaba bateria,gorsza niż w nokii e51 mi ona 3ma góra 2,5 dnia ale mimo to warto. samsung omnia ma dotykowy ekran,uważam że bezużyteczny,zgadnij ile Ci zajmie ciapanie się i pisanie smsa na tym ekranie,-dlatego zniego zrzygnowałem- nokia to nokia.[/quote]

słyszałem że nawet podczas rozmowy można coś uszkiem włączyć, ale tak tylko słyszałem, w omni oczywiście?? a jak w noki sprawuję się ten a gps?? i WLAN?? a ile dokładnie wywalczyłeś w swoim abonamęcie, chodzi mi o cenę telefonu??

#295731  autor: Marjo
 03 lis 2008, 19:58
Niczego sie uszkiem nie nacisnie, podczas rozmowy bo sam telefon wlacza blokade calego ekranu dotykowego podczas rozmowy.

#295758  autor: spalus
 03 lis 2008, 21:41
Marjo pisze:Niczego sie uszkiem nie nacisnie, podczas rozmowy bo sam telefon wlacza blokade calego ekranu dotykowego podczas rozmowy.
Jak już pisałem, tylko tak słyszałem... dzięki bardzo za informację, a może kolega coś więcej napisze na temat omni skoro jest jego posiadaczem, bo ja nadal nie rozwiałem swoich wątpliwości czy e66 czy omnia...?? i oczywiście jeśli można się dowiedzieć cenę jaką udało sie z plusem wynegocjować....

#295872  autor: gm
 04 lis 2008, 16:48
Ja po raz kolejny (chyba już czwarty raz) przedłużyłem umowę z taryfą GODZINY 75 z rabatem 40%. Do tego mam włączone 3pakiety i czasem pakiet na dane 100MB a czasem iPlusa. Coraz trudniej o tę taryfę. Kiedyś wycofali ją z AP, teraz z 2601, dostępna jest tylko pod 2699. Oferta pojawiła się 3,5 miesiąca wcześniej.

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#296036  autor: torque
 05 lis 2008, 14:02
spalus pisze:
Marjo pisze:Niczego sie uszkiem nie nacisnie, podczas rozmowy bo sam telefon wlacza blokade calego ekranu dotykowego podczas rozmowy.
Jak już pisałem, tylko tak słyszałem... dzięki bardzo za informację, a może kolega coś więcej napisze na temat omni skoro jest jego posiadaczem, bo ja nadal nie rozwiałem swoich wątpliwości czy e66 czy omnia...?? i oczywiście jeśli można się dowiedzieć cenę jaką udało sie z plusem wynegocjować....
Dokładnie miałem ten sam dylemat: e66 czy omnia. No i wybrałem omnie. Mam dopiero 2 dni, ale jak narazie ok. Po niektórych komentarzach myślałem ze obsługa będzie gorsza, ale wogole nie uzywam rysika. Mam uruchomiona myszke i w razie gdy potrzebuje zrobić coś co wymaga wiekszej precyzji uzywam myszy. GPS jeszcze nie sprawdzilem. WiFi dziala, można sobie bez problemu "smigac" po necie. Tutaj uwazam ze jest lepsza od e66.
Na tą chwile jestem zadowolony :) jak mi się coś odwidzi wymienie na e66 :mrgreen:
znizki dostalem tylko 100zł, bo mialem za niskie rachunki :|

#296192  autor: spalus
 05 lis 2008, 22:10
torque pisze:
spalus pisze:
Dokładnie miałem ten sam dylemat: e66 czy omnia. No i wybrałem omnie. Mam dopiero 2 dni, ale jak narazie ok. Po niektórych komentarzach myślałem ze obsługa będzie gorsza, ale wogole nie uzywam rysika. Mam uruchomiona myszke i w razie gdy potrzebuje zrobić coś co wymaga wiekszej precyzji uzywam myszy. GPS jeszcze nie sprawdzilem. WiFi dziala, można sobie bez problemu "smigac" po necie. Tutaj uwazam ze jest lepsza od e66.
Na tą chwile jestem zadowolony :) jak mi się coś odwidzi wymienie na e66 :mrgreen:
znizki dostalem tylko 100zł, bo mialem za niskie rachunki :|

w takim razie ile za nią zapłaciłeś?? przy jakim abonamencie??
a jak bateria w omni?? da się wytrzymać?? a ja nadal nie mam przekonania, może rzuce monetą...

#296199  autor: torque
 05 lis 2008, 23:03
699zł w abo 75
o baterii za duzo nie powiem bo jak wiadomo nowy telefon to cały czas się coś robi
ja powiem tak jak i mi powiedziano :D
weź omnie w razie gdy Ci nie bedzie odpowiadała to ją sprzedasz, a dużo nie powinienes stracić bo narazie dobrze trzymaja cene ;)

#296458  autor: vinc
 07 lis 2008, 11:57
Panowie odnośnie porównania/wyboru telefonu są odpowiednie działy. Koniec OT.

Obrazek

#296577  autor: Mazi
 08 lis 2008, 10:44
A co sądzicie o tej nowej ofercie przejścia z simplusa na abo?

http://simplus.pl/v.do?idx=938123

Pozdrawiam

#297677  autor: yogurcik
 14 lis 2008, 19:35
Panowie mam taki problem .. mieliśmy cały czas jednego doradce handlowego w plusie ale koles po 5 latach pracy w plusie odszedł i tak dostaliśmy nowego doradce który lekko nam namieszał tj. mamy 16 aktywacji z czego 13 w lutym się kończy umowa nowy doradca zmienił nam abo na wszystkich na nowe taryfy jakieś po 30 pln w tym 3 za 100 pln umowa na 2 lata z tel e 61 gdzie miała być za 1 pln a okazało się ze jest za 100 malop tego abonamenty SA wszędzie pomieszane na pakiet 30 minut .. miało być 35 gr do wszystkich jest coś innego sprawa była nie raz zgłaszana do biura plusa na nr 8585 żeby to wyprostowali i żeby się ich doradzca z nami skontaktował bo teraz telefonów nie odbiera a jak już zadzwoni to tekst jest taki ze warszawa nie zaakceptowała tej oferty która sam nam przedstawił teraz pytanie co dalej z tym fantem ... na infolini kaza czekać do wyjaśnienia a ja zaczyna miec powoli dosyć plusa i myślę czy nie odesłać im tych nowych umów i w lutym zmienić operatora

są sieci i jest BOK PLAY.....nigdy więcej

#297911  autor: Hubert33
 16 lis 2008, 09:32
Hahahahahahahaha ! Witam kolego :D A czy ten ,,słynny'' :D doradca czasem nie jest Ł.K ??? Bo to jaki mi gnój zrobił to też już nie będę pisał :D buhahahha pozdrawiam

#298127  autor: rafcyk
 17 lis 2008, 14:25
Witam, proszę Was o poradę, ponieważ zbliża się przedłużenie umowy na jednym z numerów Plusa. Obecnie posiadam Taryfę Kubali 40 - 60min + 50min za przedłużenie umowy, które miało miejsce 12 miesięcy temu. Obecnie jestem zainteresowany wymianą telefonu, wysokość zobowiązania bez zmian, więc pewnie przejdę na Syberyjskie 40 tylko pytanie czy dostanę coś więcej niż nowy klient?

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#298247  autor: yogurcik
 17 lis 2008, 20:29
Hubert33 pisze:Hahahahahahahaha ! Witam kolego :D A czy ten ,,słynny'' :D doradca czasem nie jest Ł.K ??? Bo to jaki mi gnój zrobił to też już nie będę pisał :D buhahahha pozdrawiam
kolego nie żartuj sobie bo inicjały pasują jak ulał koleś się nie ujawnia już kolejny tydzień napisz jak zalatwiles swoja sprawe bo ja dzis ponownie dzwoniłem na infolinie i zgalaszalem owy temat mam czekać az sie ktos odezwie do mnie z plusa ...

#298481  autor: Hubert33
 19 lis 2008, 08:33
yogurcik pisze:
Hubert33 pisze:Hahahahahahahaha ! Witam kolego :D A czy ten ,,słynny'' :D doradca czasem nie jest Ł.K ??? Bo to jaki mi gnój zrobił to też już nie będę pisał :D buhahahha pozdrawiam
kolego nie żartuj sobie bo inicjały pasują jak ulał koleś się nie ujawnia już kolejny tydzień napisz jak zalatwiles swoja sprawe bo ja dzis ponownie dzwoniłem na infolinie i zgalaszalem owy temat mam czekać az sie ktos odezwie do mnie z plusa ...
Kolego mówimy o tej samej osobie, stacjonuje w starym w firmie o piekielnejj biurowości :D
Dzwon na 8585 i pros o zmiane doradcy biznesowego i napisz mi tutaj co Ci powiedzieli.

No chyba ze chcesz meic problemy i sobie sam zalatwiac wszystko :)
  • Strona 124 z 147
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 147
  • 1
  • 122
  • 123
  • 124