• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #295417  autor: strausss
 01 lis 2008, 23:02
Może ktoś doradzi jak czytać .doc, .rtf, lub .txt?
Telefon ma tylko PODGLĄD tych plików,próby czytania to totalna porażka.Ogólnie przy tym telefonie trzyma mnie tylko aparat fotograficzny,gdyby nie on wróciłbym do mojego starego MDA1. Może jakiś program w javie?Możliwość czytania trochę osłodziłaby przesiadkę na ten telefon
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 15:20 przez strausss, łącznie zmieniany 1 raz.

#295447  autor: MARIO rlz
 02 lis 2008, 09:41
Jeśli chodzi o pliki .doc czyta on je na pewno, przegladanie też jest OK - wystarczy przybliżyć.

#295459  autor: strausss
 02 lis 2008, 10:58
Przepraszam bardzo ale czy ty sobie jaja robisz?
Nie czyta tylko podgląd jest, a to zasadnicza różnica.
Traktuje tekst jak obrazek i kiedy przybliżysz, to owszem litery są wyraźne ale masz tylko wycinek tekstu. Jak czytać kiedy widać kilka wyrazów z kolejnych wierszy?Może za dużo wymagam, ale na pda tekst jest zawijany i dostosowany do szerokości ekranu i można go przesuwać całymi stronami widocznymi na ekranie. Tutaj jest tak jak tekst w notatniku bez zawijania wierszy,żeby czytać wiersz (linijkę tekstu) trzeba przesuwać cały obraz , a nie ładuje się za szybko niestety

#295464  autor: wtd
 02 lis 2008, 11:15
Z dowolnego pliku kopiujemy plik do TXT, potem ściągamy program z podanego poniżej linka i za jego pomocą plik txt przerabiamy na javabooka, potem instalujemy to jako zwykłą aplikację. Po wyłączeniu pamięta gdzie skończyliśmy. Nie obsługuje obrazków.

LINK

#295469  autor: strausss
 02 lis 2008, 11:36
Juz próbowałem, przy wybieraniu telefonu nie ma żadnego LG.
Na próbę wybrałem Samsung MIDP2 i przy próbie instalacji .jar wywaliło error 36
Może trzeba wybrać inny model telefonu?Jaki ty wybrałeś do swojego KU?

#295470  autor: wtd
 02 lis 2008, 11:48
Ja dla mojego viewty wybieram po prostu "MIDP 2.0 Phone" (prawie na samym początku jest) i wszystko śmiga aż miło.

#295471  autor: strausss
 02 lis 2008, 11:57
Stokrotne dzięki, wreszcie zadziałało :)