• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #295327  autor: cperek997
 31 paź 2008, 20:33
Czyżby Orange szykowało dla nas nowe promocje?

W Orange Music rozmowy i SMSy z wybranym numerem w pakiecie.
Promocja JEDEN JEDYNY to 600 SMSów/minut do jednego numeru za 7 zł miesięcznie.

Orange Music zaserwuje także nowy starter za 7 zł z 900 minutami z numerem.

A w Nowym Orange GO szykuje się starter zimowy z promocją Wolny Weekend (100% więcej minut).

Ma ktoś może więcej informacji na temat tych promocji i starterów?

[ Dodano: 2008-10-31, 20:50 ]
Skany ulotki:

Obrazek

Obrazek

#295333  autor: cesarz
 31 paź 2008, 21:14
Markieting jak zawsze wyprzedza życie , reklama już jest salonach ale jeszcze nic nie wiadomo :lol:

CNN

#295423  autor: Atlan
 02 lis 2008, 00:11
Hmmm coś cicho w tym temacie i na stronie głównej nic nie ląduje...
A promocja w Music wydaje się bardzo ciekawa.

Zagadki logiczne

#295426  autor: biotyt
 02 lis 2008, 00:40
Mnie by uszczęśliwiło gdyby można było korzystać jednocześnie z "Ty i 3" oraz POP Gadane. Chyba nigdy się nie doczekam.
Po przejrzeniu ulotek czuję, że w te święta w prepaidach Orange nie ma co liczyć na super oferty, na jakieś większe zmiany. Jeśli się nie mylę to Orange pożegna się po tym kwartale z pozycją lidera na rynku.
W Orange POP nadal będą reklamować 20gr/min w pakiecie choć ta promocja jest już od ponad roku! Pakiet MMS się przyda, choć czy jest to coś na prawdę przyciągającego? Z resztą wprowadzony chyba ze dwa miesiące temu więc to nie nowość. Era już od dłuższego czasu ma tanie MMS-y w sieci i to wymiennie z pakietem SMS-ów.
W Orange Music Jeden Jedyny wydaje się ciekawą opcją. W porównaniu do 36i6 oferta Orange Music jednak nadal wypada słabiutko.
W Nowym GO chyba najlepiej prezentuje się nowa promocja. Pewnie coś w rodzaju tańszych rozmów w sieci o połowę w weekendy.
Jak zwykle promuje się nowych użytkowników, choć nie wiem czy takie bonusy przekonają ludzi do Orange jak oferta dla obecnych użytkowników tak kiepsko się kształtuje.

[ Dodano: 2008-11-02, 00:47 ]
Ciekawe czy te promocje to wszystko co Orange w swoim prepaidze na święta zaproponuje. Jeśli tak, to mogą się spodziewać wręcz odpływu klientów. Konkurencja nie śpi, a Orange proponuje coś co konkurencja ma już od jakiegoś czasu nie starając się nawet dorównać warunkom u konkurencji. Szkoda.

biotyt

#295495  autor: Atlan
 02 lis 2008, 15:11
Zauważ, że ten Jeden Jedyny jest do Orange lub stacjonarne, a Darmowy numer w 36,6 tylko do Plusa.

Z chęcią bym się przypatrzył dokładniej o co chodzi z tą promocją w GO, bo z ulotki nie wynika zbyt wiele.

Zagadki logiczne

#295547  autor: biotyt
 02 lis 2008, 19:27
Atlan pisze:Zauważ, że ten Jeden Jedyny jest do Orange lub stacjonarne, a Darmowy numer w 36,6 tylko do Plusa.
Z pewnością może to być dla niektórych ważne. Patrząc jednak na rozkład ruchu w sieciach komórkowych wychodzi na to, że rozmowy na telefony stacjonarne stanowią coraz mniejszy procent.

biotyt

#298093  autor: biotyt
 17 lis 2008, 11:24
200% więcej robi wrażenie choć nadal tylko wewnątrz sieci. I jeszcze trzeba ładować dwa razy w ciągu tygodnia by drugie doładowanie było z bonusem, ale może dzięki temu promocja trwa 2 miesiące. Dobrze, że to pierwsze doładowanie może być już za 5zł. Takim sposobem już za 30zł miesięcznie (5zł + 25zł) można mieć dodatkowo 50zł do Orange. Jest ok. Oczekiwałbym jednak na jakieś zmiany w taryfach.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2008, 12:11 przez biotyt, łącznie zmieniany 1 raz.

biotyt

#298094  autor: piokuk
 17 lis 2008, 11:36
Oczekiwałbym pisze się razem...

#298100  autor: oleg
 17 lis 2008, 11:51
A ja mam takie pytanie poniewaz chcialbym zrobic taki mix:
NOG doładować:
5 x 25 = 55zł
a za chwile:
5 x 100 = 215zł
tylko pytanie czy dostane minuty non-stop i darmowy nr po takie kombinacji?

#298103  autor: arkadio
 17 lis 2008, 12:07
Oleg jak to liczysz ze 5x25 wychodzi Ci 55 zł :) osobiscie nie zrozumiałem tego "myku" jaki chesz zrobić przy doładowaniu. a co do doładowań to od dzis mamy super promocyjke doładowań w orange :)

http://www.orange.pl/portal/map/map/pre ... AID_CHARGE

#298105  autor: oleg
 17 lis 2008, 12:20
5zł + 25 + 50 = 75zł
5 + 110 + 200= 315zł

tylko chodzi mi o to czy minuty non-stop i darmowy nr dostane.
Normalnie zeby dostac trzeba nabic 25zł x 25(50,100) a tu miedzyczasie zaladuje za 5zł i nie wiem czy to doładowanie wszystkiego nie spieprzy.

#298118  autor: biotyt
 17 lis 2008, 13:27
oleg pisze:5zł + 25 + 50 = 75zł
5 + 110 + 200= 315zł

tylko chodzi mi o to czy minuty non-stop i darmowy nr dostane.
Normalnie zeby dostac trzeba nabic 25zł x 25(50,100) a tu miedzyczasie zaladuje za 5zł i nie wiem czy to doładowanie wszystkiego nie spieprzy.
W Nowym Orange GO darmowy numer dostajesz za sam fakt wykonania doładowania, a minuty non-top do każdego doładowania o ile doładowałeś w ciągu miesiąca dwukrotnie, a potem zawsze miałeś aktywne wychodzące podczas kolejnych doładowań. Jeśli teraz dostajesz minuty non-stop do możesz ładować konto w opisany wyżej sposób gdyż w tym wypadku je także dostaniesz.

biotyt

#299384  autor: express100
 23 lis 2008, 21:47
Mi bardzo podoba się promocja Jeden Jedyny, ale nie wiem czemu ludzie narzekają na wymienialność jak 1minuta=1SMS, ale nie patrzą na to, że minuta i SMS wychodzi po 1,2gr/minutę=SMS
Mi się ta promocja podoba, ale i tak zostanę przy NOG, bo to jest ta Jedna Jedyna oferta Orange zrobiona właśnie dla mnie :P
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#299666  autor: biotyt
 25 lis 2008, 10:18
Jeden Jedyny jest OK, zapewnia tanie rozmowy i SMS-y z jednym numerem telefonu za jednym razem. Jeśli ktoś chce tanio SMS-ować i do wszystkich w sieci zawsze może kupić pakiet 600SMS/MMS dodatkowo.
Moim zdaniem ta promocja nie dodaje za bardzo blasku ofercie Music. Orange ją bardzo zniszczyło, zepsuło to co przyświecało jej na początku. Teraz wygląda jak nieudolna kopia 36,6 choć była wcześniej wprowadzona.

biotyt

#299684  autor: ewelina86
 25 lis 2008, 12:14
biotyt pisze:Teraz wygląda jak nieudolna kopia 36,6 choć była wcześniej wprowadzona.
tu się mylisz.
Na Orange Music mozna sie przynajmniej dodzwonić, gdy posiadacz tego planu ma zerowe saldo konta i utracil jego waznosc,
natomiast w 36i6 przy debecie lub utracie waznosci konta słyszysz szachrajskie slowa POLACZENIA WYCHODZACE SA OBECNIE ZABLOKOWANE, gdzie dzwoniący rozmówca w akcie desperacji mysli o swoim koncie.
To jest dopiero poroniona opcja. :lol:

Zatem wolałabym najgorsza wersje Orange Music niż najlepsza 36i6 :lol:

Jeśli ktoś zarzuca Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, pomyśl sobie, że Titanica budowali profesjonaliści, a Arkę Noego amatorzy.

#299760  autor: biotyt
 25 lis 2008, 18:34
ewelina86 pisze:natomiast w 36i6 przy debecie lub utracie waznosci konta słyszysz szachrajskie slowa POLACZENIA WYCHODZACE SA OBECNIE ZABLOKOWANE, gdzie dzwoniący rozmówca w akcie desperacji mysli o swoim koncie.
To jest dopiero poroniona opcja. :lol:
O ile dobrze pamiętam, 36,6 w odróżnieniu od Simplusa, znajduje się na nowej platformie od Alcatel-Lucent'a. Na tej samej platformie działają już od dawna prepaidy Orange. Nie można więc zrobić debetu. Po wykorzystaniu środków na koncie można nadal dzwonić i wysyłać SMS-y zgodnie z ważnością wychodzących. Dopiero po terminie blokują konto. Stąd ta niesamowita "nowość" w reklamach 36,6, że można rozmawiać z wybranym numerem nawet przy zerowym stanie konta.

[ Dodano: 2008-11-25, 18:54 ]
Orange Music ma tylko tą przewagę, że pakiety można wykorzystać po terminie na wychodzące zgodnie z ich własną ważnością. Nic więcej niestety nie mogę pozytywnego w Orange Music znaleźć.
    Za 13 zł w 36,6 mamy miesiąc rozmów bez limitu z wybranym numerem, SMS-y do Plusa bez limitu. W Orange za 13 zł mamy 600 minut/SMS-ów z wybranym numerem i 600SMS-ów/MMS-ów do Orange. W 36,6 jest dodatkowo opcja darmowego numeru 1,50zł/dzieńW 36,6 stawki do wszystkich sieci to 60gr/min 15gr/SMS, w Orange 65gr/min (Play 75gr/min) 15gr/SMSW Orange za regularne doładowania najdalej co 31 dni można uzyskać 200-1000 SMS-ów do Orange wartych 2zł-10zł. W 36,6 za słuchanie reklam można uzyskać dodatkowo 10zł do wszystkich sieci miesięcznie.W 36,6 dodatkowo użytkownik zbiera sekundy za odebrane rozmowy, za dwie sekundy dostaje 1 do Plusa.
Rozumiem, że Orange Music jest nadal lepsze? Chyba tylko dla tych co muszą zostać w Orange.

[ Dodano: 2008-11-25, 19:00 ]
Dla takich nastolatków, 36,6 jest rewelacją. Należy zauważyć, że dzieciaki potrafią wysłać w ciągu miesiąca tysiące SMS-ów i gadać bez opamiętania jeśli mają już jakiś darmowy numer, tym bardziej jeśli codziennie mogą wybrać inny za 1,50zł. W Orange Music pakiet Jeden Jedyny i pakiet 600SMS/MMS raczej im nie wystarczą w ciągu miesiąca.

biotyt