• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #295131  autor: orzeł
 29 paź 2008, 20:14
Witam i o radę pytam!

Abonentem Orange jestem od 9 lat. Przez te 9 lat miałem zarejestrowane na firmę 2 numery natomiast jakieś 3 lata temu doszedł kolejny. Przez te wszystkie lata nie bardzo miałem czas na dobieranie i szukanie najlepszej oferty i zawsze przedłużałem umowę biorąc nowy telefon, może raz zdarzyło się że było bez telefonu na 12 m-cy.

Jednak w tym roku powiedziałem dość ponieważ uważam, że Orange ma w głębokim poważaniu staż w sieci i patrzą tylko ile im się dudków do woreczka upycha.

Postanowiłem przyjrzeć się ofertom konkurencji ponieważ Propozycja składana mi telefonicznie przez konsultantów BOK wydawała mi się beznadziejna (zaczęli dzwonić intensywnie jakieś 2 m-ce przed końcem umowy przez okres 3 m-cy z coraz większym natężeniem dochodzącym do 4 telefonów na tydzień!). Nie będę się rozpisywał co mi oferowali, powiem tyle, że w porównaniu z konkurencją zarówno warunki umowy jak i ceny telefonów były nie do przyjęcia (mało tego za każdym prawie razem było inaczej - gorzej).

Przeglądając oferty dla firm, chodząc po salonach doszedłem do wniosku że najkorzystniejsze będzie przeniesienie numerów do Play. Zaznaczam, że interesuje mnie tylko dzwonienie do wszystkich a nie jakieś tam pakiety wewnątrz sieci czy smsy.

I tak oto:
1. numer - 122zl abonamentu w tym 380min do wszystkich + za 6zl/mc usługa 1 za 2 + przez pierwsze 3 miesiące -95% ceny abonamentu
2. numer - 61zl abonamentu w tym 160min do wszystkich + reszta j.w.
Ceny wybranych przeze mnie telefonów mają najniższe.

Ciężko się odnaleźć w chaosie wszystkich tych cenników i regulaminów dlatego kieruję do Was kilka pytań a mianowicie:

Czy faktycznie Play ma najtaniej a jeżeli nie to proszę udowodnić mi że tak nie jest i że warto zastanowić się nad innym operatorem?

Jeżeli już zdecyduję się na Play to czy przenosić numery już teraz czy może poczekać do okresu przedświątecznego na jakieś dodatkowe promocje/bonusy?

Czy Play jest firmą godną zaufania, jak wiadomo są na rynku dosyć krótko ale jak to mówią " No risk no fun" :)

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam

#295137  autor: Jedrker
 29 paź 2008, 20:48
orzeł pisze:Czy faktycznie Play ma najtaniej
Z tego co widać faktycznie ma najtaniej ;)
Ja po prawie 7 latach spędzonych w orange od maja mam abonament w play, i jestem bardzo zadowolony !
orzeł pisze:Czy Play jest firmą godną zaufania, jak wiadomo są na rynku dosyć krótko ale jak to mówią " No risk no fun" :)
Ile osób, tyle odpowiedzi, ale można Play zaufać !
Faktycznie, chyba jako jedyna firma dba o dobro klienta, a nie koniecznie o własną dupę, i własne zyski !
Jako jedyny operator robi wszystko, by klienci byli zadowoleni przy najniższych stawkach dostępnych na rynku.
Wg. mnie nie ma się nawet co zastanawiać, tylko przenosić numery do Play !

#295139  autor: konrad
 29 paź 2008, 20:56
Jedrker pisze:by klienci byli zadowoleni
ja nie jestem zadowolony z play
Jedrker pisze:jako jedyna firma dba o dobro klienta
podaj przyklad (dla obecnych klientow)
Jedrker pisze:nie ma się nawet co zastanawiać
policz czy sie oplaci w kosztach minut..

#295212  autor: grzemach
 30 paź 2008, 17:31
podpisuje się obiema rękami pod tym co napisał "konrad". Ja jestem również nie zadowolony, czuję się oszukany i olewany. Jechałem za granicę, dzwoniłem na BOK, nawet nie poinformowali mnie o możliwości zakupu pakietu minut.
Do tego, przez blisko rok walczyłem z nimi abym dostał usługi za które płacę (wczoraj testowałem - dostałem eska po ok 10-30sek czyli OK, ale już raz tak też miałem, później przestało działać znowu). Jestem bardzo nie zadowolony i naprawdę bardzo zastanawiam się czy kolejny abo będzie w PLAY, myślę że będzie w innej sieci. Mam co prawda jeszcze rok na przemyślenie, zobaczymy.

#295249  autor: yogurcik
 30 paź 2008, 22:34
ja mam to samo w lutym wychodzą nam umowy w plusie 16 aktywacji (srednie rachunku okolo 2 tys pln dużo rozmów w roomingu) gdzie plus już nas atakuje żeby zostać już chcą nam abo zmieniać nowe telefony byle tylko u nich zostać ale od play dostałem taka ofertę ze spadłem z krzesła nie wiem czy nie warto poczekać do tego lutego a noz moze cos sie zmieni po nowym orku i jeszcze bedzie taniej

są sieci i jest BOK PLAY.....nigdy więcej

#295386  autor: Prezesek
 01 lis 2008, 17:27
Również dopisuję się do tego co napisał "konrad" i "grzemach". Moje znanie już znasz bo napisałem ci PW. Omijaj PLAY szerokim łukiem.
PozdRoo,
SzoluUu

#295512  autor: TomekO
 02 lis 2008, 16:29
Jestem zadowolony z Play. Mam obecnie promocyjny abonament za 50 zł. w tym 143 minuty do wszystkich oraz 1000 do Play plus samsung i600. Wcześniej miałem starą Play Kartę i za 75 zł. na miesiąc miałem 300 minut (25 gr brutto) do wszystkich plus to co otrzymałem za przychodzące ( stara play karta pewnie jeszcze do kupienia np. na allegro). 3 listopada ma wejść nowa promocja Play dla biznesu - http://www.telepolis.pl/news.php?id=12967 . Jeżeli chodzi o obsługę klienta to po doświadczeniach z Erą i Orange, Play to ideał !

#295715  autor: kowcio
 03 lis 2008, 19:03
TomekO pisze:Jeżeli chodzi o obsługę klienta to po doświadczeniach z Erą i Orange, Play to ideał !
Rzeczywiście. Ja sobie nie pozwolę na siebie mówić "Siema, co tam słychać" jak dzwonie do BOKu. Jak takie coś usłyszałem, to się wystraszyłem, że numer pomyliłem :roll: Na pewno nie. Wątpię, aby ktoś był innego zdania. Jestem Pan i tyle, do innych operatorów jak dzwoniłem, to zawsze"Dzień dobry, xxxx yyy biuro obsługi klienta zzz, w czym mogę pomóc". Nieważne czy mam 16 lat, czy 45, ale jednak są pewne zasady przyzwoitości, których należy się trzymać. Ja sobie nie przypominam, żebym przechodził na "Ty" z którymś z operatorów. A pamięć mam dobrą.

Oczywiście xxx to imię, yyy to nazwisko, a zzz to operator ;)

#295764  autor: TomekO
 03 lis 2008, 22:24
Przez ponad 1,5 roku jestem w Play i dzwoniłem do BOK ze 3 razy. Dla mnie czym mniej takich kontaktów tym lepiej. Osobiście nie pamiętam żeby do mnie ktoś mówił na ty. Paradoksalnie Play miało w tym czasie mało różnych ofert i konsultancji byli dobrze zorientowani. Najgożej nie lubie konsultantów którzy wciskają kit i na pytanie z czego konkretnie to wynika (regulamin, punkt) zaczynają wróżyć ze szklanej kuli - dobrze że mają monitory przed sobą ;)

#295789  autor: Robaas
 04 lis 2008, 00:12
TomekO pisze:Najgożej nie lubie konsultantów którzy wciskają kit i na pytanie z czego konkretnie to wynika (regulamin, punkt) zaczynają wróżyć ze szklanej kuli - dobrze że mają monitory przed sobą ;)

Wiesz nie jest możliwością żeby na pamięć znać wszystkie punkty wszystkich regulaminów, co nie zmienia faktu, że po chwili oczekiwania konsultant powinien odszukać i podać konkretny zapis w regulaminie. Ja uważam, że i tak nikt tak dobrze nie sprawdzi i przeczyta regulamini jak sam to zrobię.

#295810  autor: TomekO
 04 lis 2008, 10:21
Wiesz nie jest możliwością żeby na pamięć znać wszystkie punkty wszystkich regulaminów, co nie zmienia faktu, że po chwili oczekiwania konsultant powinien odszukać i podać konkretny zapis w regulaminie. Ja uważam, że i tak nikt tak dobrze nie sprawdzi i przeczyta regulamini jak sam to zrobię.
Czytam tak jak Ty uważnie regulaminy i mam mało problemów. Czasami bywa tak że są niejasności i żeby je rozwiać dzwonisz do BOK. Tam bajki opowiadają i trudno osobie niezorientowanej ocenić czy ktoś nie robi Cie na szaro. Często i gęsto zdarza się że później jest płacz i wylewanie żalów na forach czy grupach dyskusyjnych bo konsultant mi powiedział że ........