• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #29324  autor: Jasiek
 08 lis 2005, 20:11
Umowę mam do lutego,ale juz dzwonili z BOA.Dają 40% upustu na abonament przez cały okres trwania umowy i dodatkowo 200 min do wygadania.Moge maksymalnie wziąć 6 pakietów,pod warunkiem,że aneks podpisze w salonie.Oferta narazie bez telefonu.Co Wy na to? :? Mnie zalezy na telefonie np.K 750i.Warto poczekać do stycznia,bo wtedy będzie oferta na wymiane telefonu? :!:
 #29349  autor: kalin
 08 lis 2005, 22:20
Jasiek pisze: Mnie zalezy na telefonie np.K 750i.
Od razu zaznaczam ze nie znam sie na ofertach abonamentowych,jednak ten cytat sam rzuca sie w oczy.Dla mnie osobiscie to oferta jest bardzo dobra.Darmowe minuty tylko do swojej sieci czy do wszystkich?Jesli zaproponowano by mi taka umowe przyjalbym ja ale to tylko moje zdanie.

#29351  autor: zol82
 08 lis 2005, 22:24
Wszystko zależy od tego jakie płacisz rachunki. Bo na dzień dzisiejszy to na dwa pakiety uniwersalne ( 40 zł łącznie) dostajesz zniżke 33% i do tego telefon. Czyli te 40% zniżki bez telefonu jest średnio atrakcyjne. Jeżeli chcesz więcej pakietów to sprawa wygląda już troche inaczej.

#29352  autor: zol82
 08 lis 2005, 22:27
Dostaniesz wtedy zniżke 20% na każdy pakiet.

#29354  autor: Jasiek
 08 lis 2005, 22:35
Rozmawiam sporo.Jak podpisze aneks,to wezme min. 5 pakietów.W Erze jestem prawie 7 lat,ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia.Poczekam na ofertę z telefonem.Moze zmieni się oferta na świeta i nowy rok albo konkurencja cos wymysli,to przeniose numer do innej sieci.

#29357  autor: zol82
 08 lis 2005, 22:37
W Twoim przypadku to negocjowałbym warunki indywidualnie. No i oczywiście czekał na oferte z telefonem.

#29363  autor: Jasiek
 08 lis 2005, 22:50
Acha!Jak podpisywałem poprzedni aneks,to dostałem 40 min i 12 miesięcy abonamentu za 50% i 40 min przez cały okres 24 miesiecznej umowy.Wtedy miałem Moja Vip 240 i naliczanie sekundowe za 15 zł.netto.Po roku zmieniłem abonament na najniższy i zrezygnowałem z naliczania sekundowego,bo ceny w starym abonamencie ni jak nie przystawałay do rzeczywistości a 18.30zł brutto miesięcznie za naliczanie sekundowe to juz barbarzyństwo.Teraz płace 42.70 brutto i uzywam do tego mam jeszcze sami-swoi!Jak chciałem zmienic taryfe na Era Komfort czy jak jej tam,to trzeba było przedłużyc aneks o 6 miesięcy.Powiedziałem im,że żadnego szantażu nie będzie i teraz zarabia na mnie nie Era tylko Sami-swoi (ok.200zł miesięcznie).W Erze (ale chyba nie tylko) maja słabych obserwatorów,skoro klient płacił 250zł a nagle płaci 50!Zresztą mówiłem im o tym,a oni cieszą się,że złapali głupiego na umowę.Cóż!Ich wybór!

#29373  autor: pumba
 08 lis 2005, 23:48
praktycznie już sam odpowiedziałeś sobie na pytanie jeśli chcesz nowy telefon to czekaj na ofertę z telefonem ja dodam tyle że mi zaproponowali 40% upustu na 24 miesiące i telefon jaki chce a niektóre nawet i taniej a interesował mnie SE K700i i którego mogłem mieć za 1zł przy dwóch pakietach a normalnie był on po 49zł. Natomiast kumpel miał coś takiego średnio jego rachunki to 200-300zł więc zaczął się z nimi ostro targować i do czego doszedł 33% upustu na abonament przez 24 miesiące i niezależnie od wybranej liczby pakietów wszystkie telefony których cena rynkowa nie przekraczała 1500zł mógł mieć za 1zł natomiast telefony powyżej 1500zł mógł mieć za 50% ceny która była przy wybranej liczbie pakietów i np. przy 2 pakietach SE D750i kosztuje jak się nie mylę 629zł więc on mógł go mieć za 50% tej ceny ale zdecydował się na SE K700i którego miał mieć za 50gr i jeszcze jakiś dodatkowy upust na abonamencie ale co się okazało jak kurier przyjechał wszystko było zastęplowane i praktycznie nie widział co pospisuje ale uparł się że nic nie podpisze jak nie zobaczy wszystkich papierków i co się okazało za telefon miał zapłacić nie 50gr a prawie 50zł i w umowie nie było nic mowy o dodatkowych upustach więc podziękował kurierowi i odesłał go spowrotem a następnego dnia miał telefon z ery że dziś będzie u niego kurier a on im na to że kurier był ale wczoraj o czym nie raczyli ani poinformować i dziękuje za współpracę i nie zostanie ani dnia dłużej w sieci w której pracuja niekompeteni ludzie bo jedno ustalają z nim telefonicznie a co innego każa mu podpisać i tu przestroga dla wszystkich chcących przedłużyć umowę z erą niezależnie co wam obiecają jak kurier przyjedzie do was najpierw wszystko sprawdzcie czy się zgadza zanim coś podpiszecie!

#29377  autor: Jasiek
 09 lis 2005, 01:05
Dzieki wszystkim za posty.Mam juz duzo wiekszą wiedzę i teraz bardziej swiadomy podejme decyzje.Mam takie wrazenie,że nowych klientów i tych co płacą mało traktuje sie lepiej! Miałem takie wrazenie jak podpisywałem prawie dwa lata temu aneks.Dawali co dawali,ale ja prosiłem ,zeby mi dali taką ofertę jak nowym klientom.I nie chceli!!!Powiedzieli,że mam jedna z najlepszych ofert dla stałych abonentów,więc mówię,ze nie chce tej ich super oferty tylko chce tą w ich mniemaniu gorszą-taka własnie jak dla osób pierwszy raz podpisujacych umowe!Przez 7 lat ani razu nie spóźniełm się z opłaceniem rachunku, nie mówiąc juz o jakichkolwiek zaległościach.Pozyjemy-zobaczymy a teraz sie nie dam!

#29383  autor: misiaczekm
 09 lis 2005, 10:12
Jasiek pisze:Rozmawiam sporo.Jak podpisze aneks,to wezme min. 5 pakietów.W Erze jestem prawie 7 lat,ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia.Poczekam na ofertę z telefonem.Moze zmieni się oferta na świeta i nowy rok albo konkurencja cos wymysli,to przeniose numer do innej sieci.
Tylko pamiętaj:
Uniwersalna - czyli do wszystkich - max 2 pakiety (80min)
Reszta pakietów jest super pod warunkiem, że masz dużo znajomych, klientów w ERZE... choć dwa są również atrakcyjne pod warunkiem, ze dużo dwonisz na stacjonarne oraz w weekendy:
taniej w sieci - do Ery, Heyah i stacjonarne - 1 pakiet to 100 min
weekendowa - do Ery, Heyah i stacjonarne - darmowe rozmowy w soboty i niedziele
Osobiście też chetnie wziołbym sobie z 4 pakiety... ale tej uniwesalnej... moi klienci to przede wszystkim ludzie z tel. Idei i Plus i stacjonarne. Jednak ten głupi warunek...

#29384  autor: adrianello
 09 lis 2005, 10:30
Poczekaj jeszcze troche, mojemu tacie jak sie konczyla umowa, to sporo czasu przed końcem umowy propozycje nie byly zbyt ciekawe i mój tata zawsze mówił, że sie zastanowi, dopiero jak naprawdę się zbliżał koniec mowy, to wówczas zaczęły się pojawiać atrakcyjne proozycje z wymianą telelfonu, więc po prostu ich przetrzymaj :)

#29393  autor: Jasiek
 09 lis 2005, 13:49
Przetrzymam ich do końca terminu trwania umowy.Teraz gadam więcej w sami-swoi i mam ich gdzieś!Jak będą słabe oferty to tak jak pisałem -może nawet zmienię operatora.
Dzieki i pozdro!

#30649  autor: xlord
 16 lis 2005, 14:38
Proponuje poczekac do lutego, kiedy rzeczywiscie skonczy Ci sie umowa. Poniewaz zalezy Ci na telefonie, prawdopodobnie w juz po nowym roku pojawia sie nowe modele, a i te obecne beda tansze. Jesli chodzi o oplaty za abo to negocjuj. Jesli poinformujesz ich, ze zamierzasz wziac tyle pakietow, z pewnoscia cos sie jeszcze uda wytargowac. Trzeba byc tylko twardym. Pamietaj, ze juz od nowego roku przenosnosc numerow bedzie standardem, a nie programem pilotazowym, wiec beda bardziej frontem do klienta wychodzic.

Pozdrawiam