• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #292882  autor: mikuu
 15 paź 2008, 20:49
włączyłem sobie pakiet 5MB za 5 zł czyli ten Omnix Max pierwsze uruchomienie bezpłatne więc ok nic nie zapłaciłem za to. Sprawdziłem pocztę i ok nic mi z konta kasy nie wzięło na następny dzień już niestety pobiera mi opłatę za każde połączenie czy 50kb po 20 gr :? nie sądzę ze po jednym połączenie się z pocztą zeżarło mi te 5MB pisałem w tej sprawie do ery i odpisali tylko ze pakiet został wykorzystany a na dalsze listy nie odpisują

po drugie

dziś włączyłem sobie usługę Bonus w TT i zamiast 1 zł zabrało mi 1 zł i 5 gr.

nie wiem co o tym myśleć ale czuje się przez nich oszukiwany na kasie no chyba że są jakieś ukryte koszty o których nie wiem.
mieliście tak kiedyś????

#292915  autor: mikuu
 15 paź 2008, 23:13
Marens pisze:
mikuu pisze:nie wiem co o tym myśleć ale czuje się przez nich oszukiwany
Ostatnio coś kombinują z regulaminami w Tak-Taku.
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=27937
no a co to ma wspólnego?

#292958  autor: Tomek_19
 16 paź 2008, 11:27
W TT jest tak, że usługi rozliczane są netto, ale użytkownikowi pokazywane są kwoty brutto z zaokrągleniem do jednego grosza i zdarza się, że za jakąś usługę płaci się jeden grosz więcej bądź mniej. Ostatnio za bonus zapłaciłem chyba 1,01 zł, ale nigdy nie zdarzyło mi się, żeby różnica w cenie wyniosła więcej niż 1 gr.

Nie korzystam z pakietu Omnix Max, więc ciężko mi jest cokolwiek powiedzieć. Czytałem jednak gdzieś jakieś komentarze, że trzeba uważać, bo coś jest z nim nie tak i że Era właśnie nalicza za internet pomimo aktywnego pakietu.

#293051  autor: Marens
 16 paź 2008, 21:57
mikuu pisze:no a co to ma wspólnego?
To, że mogli podmienić jakiś zapis w regulaminie.

#293068  autor: dreamer88
 17 paź 2008, 00:04
Najlepiej będzie jeśli przejdziesz się do salonu i wyjaśnisz sytuację, skoro warunki oferty były inne niż w rzeczywistości to nie powinno być żadnych problemów z uzasadnieniem Twoich racji.
 #294035  autor: user_delete9
 23 paź 2008, 13:22
Apropos uslugi BONUS to dzis z serwisu I-boa (itaktak) zniknela mozliwosc jej aktywacji... czyzby era chciala sie wycofac z tej uslugi?