Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Ja tam nigdzie jakiegoś zapisu, że tylko do Play nie zauważyłem. A jeżeli jestem ślepy to możecie mi wskazać jakiegoś tamtejszego opa, który dawałby mi tanie dzwonienie do Polski (w grę wchodzi tylko karta)kamil1221 pisze: ... ale tylko do Play.
Pakiet 20 minutowy na 7 dni za 9,80 zł Pakiet 50 minutowy na 14 dni za 24,50 zł Istnieje możliwość aktywowania dowolnej ilości pakietów, minuty do wykorzystania sumują się. Data ważności wszystkich aktywowanych pakietów jest wyznaczana przez ostatni zakupiony pakiet.
Minuty mogą być wykorzystane na połączenia w roamingu do sieci Play z następujących krajach:
Austrii, Belgii, Czech, Danii, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Gujany Francuskiej, Gwadelupy, Hiszpanii, Holandii, Irlandii, Islandii, Litwy, Luksemburga, Łotwy, Malty, Martyniki, Niemczech, Norwegii, Portugalii, Słowacji, Słowenii, Szwajcarii, Szwecji, Węgier, Wielkiej Brytanii, Włoch.
W przypadku oferty Play Karta, Nowy Play na Kartę, Play Mix oraz Nowy Mix w Play pakiety nie będą mogły być wykorzystywane na połączenia wychodzące ze Szwajcarii, Malty, Gujany Francuskiej, Martyniki oraz Gwadelupy.
No niestety muszę zadzwonić do 4 osób, a im nie chce się kupować Play-a, bo m.in. mają simlocka na inną sieć.senshiro pisze:Pakiety można kupić też w Play karcie. Do wyboru: 20 i 50 minut. Niestety można je wykorzystać tylko na połączenia do Play, ale jeśli chcesz dzwonić do konkretnej osoby to kup jej starter Play i po kłopocie![]()
No ja nie jestem pewna w sprawie tych 1,60 zł za minutę połączenia. W regulaminie Playa piszą, że cena w roamingu do Polski to 2 zł. Chyba, że chodzi Ci o tą starą taryfę, bo teraz mówię o nowej. Jeszcze myślałam nad mBank mobile, tyle, że są pewne rozbieżności. Na głównej stronie mBanku pisze, że minuta do Polski to 2,24 a na mobile.pl że tylko 1,79 zł. Jeżeli tak to jest to chyba najtańszy operator, abym dzwoniła z Włoch. Ceny w Polsce też mają przyzwoite. Myślicie, że to dobry wybór ?senshiro pisze:kasia380, kup starter z Play'a i jużPo wjeździe do Włoch telefon automatycznie zaloguje się do jednej z 4 tamtejszych sieci z których będziesz mogła korzystać, sama nic nie musisz wybierać.
Ceny to 1,60 zł/min połączenia wychodzącego, 0,75 zl/min gdy odbierzesz rozmowę i 0,99 zł/SMS.
- napisała prawdę.senshiro pisze:Ceny to 1,60 zł/min połączenia wychodzącego, 0,75 zl/min gdy odbierzesz rozmowę i 0,99 zł/SMS.
kasia380, nie wiem skąd wzięłaś te 2 zł. Minuta połączenia roamingowego wykonywanego z Włoch do Polski kosztuje 1,60zł i jest to najtańsza oferta na rynku pod tym względem. Minuta połączenia odbieranego we Włoszech kosztuje 75 gr brutto. Wysłanie smsa to 99gr/wiadomość. Połączenia głosowe rozliczane są w taktowaniu 30/30, czyli za każde 30 sekund rozmowy lub mniej płacisz tylko połowę stawki minutowej. Lepszej oferty nie ma obecnie na rynku. Za rozmowę do 30 sekund zapłacisz tylko 80gr brutto!kasia380 pisze:No ja nie jestem pewna w sprawie tych 1,60 zł za minutę połączenia. W regulaminie Playa piszą, że cena w roamingu do Polski to 2 zł. Chyba, że chodzi Ci o tą starą taryfę, bo teraz mówię o nowej.
Właśnie zauważyłam błąd. Pomyliło mi się z cenami międzynarodowymi (czyli z Polski do ...).Tomek_19 pisze:nie wiem skąd wzięłaś te 2 zł.
Dziękuje bardzo !express100 pisze:życzę miłej podróży!
Sorry, nie wiem czemu się pomyliłem (może avatar?senshiro pisze:express100 napisał/a:
- napisała prawdę.
NapisaŁ. Jestem facetem
- tak to jest starter ze starą taryfą PLAY KARTAkasia380 pisze:Aha, czy dobrze mi się wydaje, że ten starter: ten starter jest ze starą taryfą Playa??
- a ja dam sobie rękę (nawet prawą, lub obiesenshiro pisze:POWINIEN być ze starą taryfą, aczkolwiek ręki za to nie dam uciąć
Ja wykonam tylko dwa połączenia. Wydaje mi się, że razem tak z cztery minuty to pogadam. Ale o to mi chodzi, że gdyby (odpukać) ukradli mi telefon, to tylko zużyją kartę, natomiast, gdybym wzięła na abonament to zanim ja zdążę zablokować telefon to mogą mi trochę minut nabić, a minuty są tam po "niezłej" ceniewtd pisze:Ale ile ty tych połączeń chcesz realizować żeby bankrutować?