• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#288828  autor: bkawa
 17 wrz 2008, 21:48
Jak na moje oko nie ma podstawy do dochodzenia naprawy/wymiany w ramach gwarancji, skoro potraktowałeś telefon długopisem, a oni doszli jakie było narzędzie zbrodni.
Straszenie rzecznikami, sądami jest po pierwsze nieskuteczne, po drugie w tym wypadku nie ma takich podstaw.
Radzę naprawić tel na własny koszt lub sprzedać.

Domowy wyrób nalewek

#288830  autor: marcinb
 17 wrz 2008, 21:53
vinc pisze: jak to nic nie da to w tedy sądem ich...
i będzie jeździł na rozprawy do Krakowa. :|

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#288831  autor: yagi
 17 wrz 2008, 21:54
Ja polecam dowiedziec sie ile kosztowalaby naprawa w autoryzowanym serwisie Nokii. szyman12, nie masz gdzies niedaleko siebie oddzialu CRC lub Nokia Care?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#288835  autor: szyman12
 17 wrz 2008, 22:14
yagi mieszkam blisko W-wy, więc pewnie gdzieś jest. Zastanawiam się tylko czy nielepiej sprzedać ten telefon, bo później znowu to wystąpi, i będę płacił 100 zł.

bkawa już wiem, że mi nieprzyjmą na gwarancję, tylko zapłaciłem 130 zł i powinni mi naprawić, a nie udawać głupków i mówić, że czekają na przycisk, który pewnie dostaną za 10000 lat. Czyli za 130 zł nic mi niezrobili + "zniszczyli" mi oprogramowanie w telefonie, chociaż o ile mi się wydaje to pisałem tylko o przycisku. A jak im się będzie tak pozwalać, to tutaj "ukradną" 130 zł, następnie 200, itd. [/b]

P.S. A czy gdyby zgłosić tą sprawę do administratorów allegro, może coś by ruszyło??

#288836  autor: vinc
 17 wrz 2008, 22:29
A czy gdyby zgłosić tą sprawę do administratorów allegro, może coś by ruszyło??
Nic to nie da bo allegro pośredniczyło tylko przy transakcji, a dalej musisz sam się martwić...

szyman12 pisze:Zastanawiam się tylko czy nielepiej sprzedać ten telefon, bo później znowu to wystąpi, i będę płacił 100 zł.
Według mnie warto, ponieważ jak zrobi to dobry serwis to nie powinien ten problem się powtórzyć w przyszłości, a telefon uszkodzony to oddasz za grosze.

Obrazek

#289041  autor: ulisses
 19 wrz 2008, 00:35
Niema on 50 negatywów, tylko 3. Ale i tak nigdy więcej u nich niekupię telefonu. Jeszcze w tej Nokii rozwalili oprogramowanie
Myslalem ze chodzi o: http://allegro.pl/show_user.php?uid=4566774 ... jak nie to sorry.
marcinb pisze:że co proszę? pomyliłeś sprzedawców. a po drugie gdy ja kupowałem telefon różnica pomiędzy telefonem u nich a z nokii poland wynosiła ok. 300 zł.
Jesli nie chodzi o tego sprzedawce co wyzej napisalem to zwracam honor. A z ta roznica 300zl to jest ryzyk fizyk podobnie jak ze sprzetem z usa/hongkonu masz szczescie i sie nie zepsuje albo go nie masz.

If you think of MS-DOS as mono, and Windows as stereo,
then Linux is Dolby Pro-Logic Surround Sound with
Bass Boost and all the music is free.

#289045  autor: szyman12
 19 wrz 2008, 02:31
ulisses pisze:Myslalem ze chodzi o: http://allegro.pl/show_user.php?uid=4566774 ... jak nie to sorry.
I dobrze myślisz bo to oni :( Mają oni swoje główny salon w Krakowie, więc to pewnie oni, ale skąd ja miałem wiedzieć, że oni używają dwóch kont, a na jednym jest tyle negatywów :(?

#289050  autor: marcinb
 19 wrz 2008, 07:46
ulisses pisze:Jesli nie chodzi o tego sprzedawce co wyzej napisalem to zwracam honor.
Ja kupowałem z takiego konta. Też nie wiedziałem, że maja drugie z negatywami.
ulisses pisze:A z ta roznica 300zl to jest ryzyk fizyk podobnie jak ze sprzetem z usa/hongkonu masz szczescie i sie nie zepsuje albo go nie masz.
Dokładnie tak. Poza tym Nokia dla żony miała być w kolorze miedzianym. A przynajmniej w tamtym okresie takich komórek było bardzo mało w sprzedaży (prawie wcale), więc wyboru za dużego nie miałem.

Na szczęście telefon jak na razie działa dobrze (muszę pamiętać żeby trzymać z dala od niego wszelakie długopisy :lol: ).

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#292819  autor: Krisu6230i
 15 paź 2008, 14:13
Nie chcę tworzyć wątku nowego dla takiego bzdurnego pytania więc dam to tutaj.
czy ktoś orientuje sie jakie to są części w tym telefonie?
A cover black steel
B cover black steel

Będę wdzięczny za helpa! ;)

--edit--

czy ktoś z was ma tak że wciskając jeden z rogó szybki nad wyświetlaczem (dajmy na to prawy dolny) obserwuje to że LCD się wciska i widać charakterystyczne fale pod czas wciskania wyświetlacza???

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#292929  autor: kuwejt
 16 paź 2008, 07:46
ja tak mam. po prostu identycznie! prawy dolny...

#292936  autor: bkawa
 16 paź 2008, 08:57
Krisu6230i pisze:czy ktoś z was ma tak że wciskając jeden z rogó szybki nad wyświetlaczem (dajmy na to prawy dolny) obserwuje to że LCD się wciska i widać charakterystyczne fale pod czas wciskania wyświetlacza???
nie widzę takich fal, ale jak telefonem się dłużej bawię to słuchać skrzypienie

[ Dodano: 2008-10-16, 08:59 ]
Krisu6230i pisze:A cover black steel
obudowa przednia czarna
Krisu6230i pisze:B cover black steel
obudowa tylna czarna albo na odwrót :lol:

Domowy wyrób nalewek

#292941  autor: maniek
 16 paź 2008, 09:55
vinc pisze:Niestety jak się nie chce mieć kłopotów z gwarancją to tak jak już wyżej napisano, że jak coś to tylko gwarancją producenta. Niestety wiadomo, że takie pseudo gwarancje sprzedawców są nic niewarte i na dodatek obciążają kupującego kosztami przesyłki
Prawda. Lepiej zapłacić wiecej i mieć dobry sprzęt niż jakiś bubel. Firma jak widać po komentarzach oszukuje na potęge.
Krisu6230i pisze:czy ktoś z was ma tak że wciskając jeden z rogó szybki nad wyświetlaczem (dajmy na to prawy dolny) obserwuje to że LCD się wciska i widać charakterystyczne fale pod czas wciskania wyświetlacza???
nic takiego nie zaobserwowałem na swojej e 51

#292942  autor: Krisu6230i
 16 paź 2008, 10:01
ok dzięki, widać niektóre modele tak mają kolega ma srebrną i nie ma takich rzeczy:/
Może tylko czarne?;)
Tak ta b to jest tylna dodatkowo powiem że tylko ta plastikowa a nie pokrywka od baterii :)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#292943  autor: ywis
 16 paź 2008, 10:02
Krisu6230i pisze:Może tylko czarne?;)
Mam całą czarną i nie mam takich przypadłości jak Twoja E51.

#292956  autor: Krisu6230i
 16 paź 2008, 10:57
no to bardziej było z przymrużeniem oka, taki podział byłby zbyt prosty.
No nic zostawiam jak jest może uda się w niedalekiej przyszłośc zmienić tel na coś innego chociaz poza stosunkowo małym ekranem nie można tej słuchawce niczego zarzucić (brak kamerki na froncie mnie nie boli, flasha też) za to pozostawienie jej w serwisie na kolejny tydzień nie uśmiecha mi się, zwlaszcza że niedawno odebrałem z nową obudową klawiatura i szybką od aparatu(to ostatnie nie wiem po co), a narzekałem tylko na rozklekotaną obudowę :)