• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #292745  autor: kwicun
 14 paź 2008, 20:21
Witam!
Rzadko wpadam na to forum, ale dziś coś mnie naszło i dowiedziałem się, że są nowe taryfy w MixPlusie. Wszedłem więc na stronę plusa i to co zobaczyłem po prostu mnie załamało. Wybrany numer w takiej formie jaka istnieje teraz będzie do końca roku. Bo od 1 stycznia ma się zmienić. Zamiast nieograniczonej liczby godzin i smsów, będzie 1000 minut wymiennych na 4000 smsów. Więcej info tutaj:
http://plus.pl/oferta_indywidualna/mix/ ... ieci_plus/

Moim zdaniem to katastrofa :/ Tylko i wyłącznie dla wybranego numeru przeszedłem do MixPlusa. Mam dziewczynę w Simplusie, bardzo dużo ze sobą gadamy i piszemy i taka opcja jak WN bardzo nam odpowiadała. A teraz wychodzi na to, że będzie trzeba wybrać pomiędzy rozmawianiem a pisaniem. Dla mnie to masakra po prostu. Mniej więcej na początku przyszłego roku chciałem przedłuzyć umowę, ale jeśli się nic w tej kwestii nie zmieni to się chyba wymiksuje od nich:)

PS. Szukałem na forum, ale nie znalazłem takiego tematu, więc założyłem. Jeśli takowy się pojawił wcześniej to przepraszam za dublowanie.

pozdr.

#292799  autor: ywis
 15 paź 2008, 08:47
Dla mnie to jednak nie zrobi różnicy, bo i tak nie wykorzystam tych minut wymiennych na sms, więc nie jest źle. Żadna sieć nie daje takich możliwości jak Plus.

#292804  autor: biotyt
 15 paź 2008, 11:24
ywis pisze:Dla mnie to jednak nie zrobi różnicy, bo i tak nie wykorzystam tych minut wymiennych na sms, więc nie jest źle. Żadna sieć nie daje takich możliwości jak Plus.
Orange w swoim Mixie też ma darmowy numer. Plus ściąga niektóre rozwiązania od Orange pogarszając swoją ofertę. Patrząc na obie oferty wydaje mi się, że w pogarszaniu oferty Plus przegonił nawet Orange pozwalając tylko jeden raz w miesiącu wykupić pakiety czy kolejnością ich rozliczania.

biotyt

#292805  autor: taktakowiec
 15 paź 2008, 12:06
A ja własnie wziąłem nowego mixa i myślę że jak druga osoba też ma mixa nawet z tym limitem to spokojnie daje radę,wtedy wspólnie mamy 2000 minut lub 8000 sms.Nie wykorzystamy tego w 100%. Do tego samsung u700 za 69zł,tańsze doładowania na świstaku,dobra oferta :D

#292822  autor: Marens
 15 paź 2008, 14:32
Jak jest się już posiadaczem starej taryfy MixPlus III.
Dla mnie jedyną wadą starej taryfy jest minuta do wszystkich za 0,72zł.

Możliwość połączenia pakietów robi swoje:

-> darmowy numer bez ograniczeń - 10zł
-> 100min - 5zł
-> 500SMS - 5zł
-> Internet 50MB - 10zł; rozliczanie co 1kB a nie co 100kB

#292917  autor: kwicun
 15 paź 2008, 23:25
taktakowiec pisze:A ja własnie wziąłem nowego mixa i myślę że jak druga osoba też ma mixa nawet z tym limitem to spokojnie daje radę,wtedy wspólnie mamy 2000 minut lub 8000 sms.Nie wykorzystamy tego w 100%.
A widzisz, u mnie sytuacja wygląda tak, ze moja Pani ma Simplusa i raczej tego nie zmieni :) A po drugie, to widujemy się tylko w weekendy i dlatego sporo gadamy ze sobą. Czasem nawet 2 godziny w ciągu dnia. Także 1000 minut (czyli ok 16h) na miesiąc to dla nas za mało. W miarę dobrze by było, gdyby ten pakiet można by było wykupić zaraz po zakończeniu, a nie po 30 dniach.

pozdr.

#292920  autor: mariusz9a
 15 paź 2008, 23:53
kwicun pisze:W miarę dobrze by było, gdyby ten pakiet można by było wykupić zaraz po zakończeniu, a nie po 30 dniach.
Być może będzie się dało zrobić tak, że dezaktywuje się "wolny numer" (*104*00*48numer#) gdy zostanie kilka minut/SMSów do końca pakietu i aktywuje ponownie (*104*11*48numer#) z nowym czystym limitem 1000/4000 :-) Zobaczymy czy takie coś przejdzie przez system, ale według regulaminu powinno ;-)

#292932  autor: ywis
 16 paź 2008, 08:08
mariusz9a pisze:Zobaczymy czy takie coś przejdzie przez system, ale według regulaminu powinno
Przejdzie, teraz tak jest na "wybranym numerze", kiedyś musiał deaktywować i aktywować ponownie, miałem pewien problem, no i normalnie aktywowało ponownie pakiet po 15 dniach od daty aktywacji pierwszego pakiety w ciągu miesiąca, a nie tak jak jest w regulaminie, że raz na 30 dni.