• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #292762  autor: karolg
 14 paź 2008, 21:28
Telefon nie czyta plików zapisanych na karcie, chociaż wykrywa jej obecność. Czy ktoś mógłby mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu?

Od moda: przed założeniem tematu poczytaj tutaj.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2008, 21:50 przez karolg, łącznie zmieniany 1 raz.

#292763  autor: adiq1033
 14 paź 2008, 21:34
Sformatuj kartę.

#292768  autor: karolg
 14 paź 2008, 21:45
czyli utracę wszystkie dane z karty..to jedyne wyjscie?

.......

ps. jak się formatuje kartę?

#292770  autor: vinc
 14 paź 2008, 21:51
karolg pisze:jak się formatuje kartę?
Jeśli masz czytnik kart to poprzez czytnik klikając lewym klawiszem rozwiń pasek i wybierz formatuj kartę pamięci. Powinna też być możliwość formatu karty z poziomu telefonu.

Obrazek

#292786  autor: adiq1033
 14 paź 2008, 22:54
karolg pisze:Czyli utracę wszystkie dane z karty...To jedyne wyjście?
Utwórz kopię zapasową.

#292840  autor: Goettlicher
 15 paź 2008, 16:17
a moze ci nie czyta bo masz zly format danych :D np. mozesz miec jar a go ten model nie czyta :) sproboj winrarem zmienic format

#295791  autor: Vagrant
 04 lis 2008, 01:03
Goettlicher nie bredź... oczywiscie ze czyta .jar , a rozwiazaniem problemu jest wrzucanie odpowiednich plikow do odpowiednio nazwanych folderow na karcie pamieci np. muzyka do "Sounds", obrazy do "Images", .pdf i .doc do "Documents" itd.

#295792  autor: wtd
 04 lis 2008, 07:26
Nie wiem jak jest w KC550 ale w viewty nie trzeba nic kombinować z folderami, wrzucam byle gdzie na kartę a w telefon sam to przydziela do odpowiedniego folderu. Wątpię czy w KC550 jest inaczej.

#295863  autor: MARIO rlz
 04 lis 2008, 16:28
W KC550 pliki trzeba wrzucać do poszczególnych folderów, jeśli się tego nie zrobi nie widać pliku.

#297763  autor: krzychu336
 15 lis 2008, 10:38
MARIO rlz pisze:W KC550 pliki trzeba wrzucać do poszczególnych folderów, jeśli się tego nie zrobi nie widać pliku.
Zgadzam się z kolegą :)
mam ten telefon i już się o tym przekonałem. Możesz wrzucać pliki tylko w ten standardowe foldery na karcie:)
pozdro

#299193  autor: carson1928
 23 lis 2008, 09:45
Witam! Ja proboje wgrac sobie gre na mojego 2 dniowego KC550. I tak.. pobieram ja ze strony http://forumlg.pl/ i sciaga sie w winrarze. Kolega jeden radzil, zebym nie rozpakowywal tylko wrzucil na telefon. OK wrzucilem do sounds (NA KARTE PAMIECI!!!) i na karte nie do folderu. Włożylem do telefonu karte, wlaczylem go i patrze w sounds - nie ma patrze w gry - nima ;( patrze w karte ogolnie - ni ma :(. Co moge zrobic w tej sytuacji?
I czy wgle moge wrzucic w winrarze na telefon ;/? jesli nie to co robic? odinstalowac winrara i beda sie pobierac w .jar?

:)

#299200  autor: kowcio
 23 lis 2008, 10:00
Ale masz fajnego kolegę, naprawdę zna się na telefonach ;) Telefon nie obsługuje .rar'ów.
carson1928 pisze:I czy wgle moge wrzucic w winrarze na telefon ;/? jesli nie to co robic? odinstalowac winrara i beda sie pobierac w .jar?
Pobierasz w .rar, zakończy się pobieranie to otwierasz plik, wypakuj go (będzie .jad) i ten plik .jad wrzuć na telefon. Tylko ja nie wiem, czy na LG tak można sobie wrzucać gry jak na Nokię i na SE. Jeśli nie pójdzie (będzie błąd) to wrzuć plik .jad na www.laduj.pl i pobierz go później za pomocą wbudowanej w telefon przeglądarki WAP.

#299278  autor: carson1928
 23 lis 2008, 15:19
Jaki .jad kowcio :D jak rozpakuje to mam jakies 50 plikow najróżniejszych :D. Acha... NIGDY nie korzystalem z internetu w telefonie. jak chce wejsc jest napisane cos ze nie moge wejsc czy tam zablokowne cos tam. Jak to odblokować (HEYAH)

:)

#299533  autor: kowcio
 24 lis 2008, 17:37
carson1928 pisze:Jaki .jad kowcio :D
Rozszerzenie pliku- dla gier JAVA jest to .jad / .jar, tak samo jak masz na kompie rozszerzenia instalki jakiegoś programu (.exe).
Mam nadzieję, że wiesz co to jest rozszerzenie pliku?
carson1928 pisze:NIGDY nie korzystalem z internetu w telefonie. jak chce wejsc jest napisane cos ze nie moge wejsc czy tam zablokowne cos tam. Jak to odblokować (HEYAH)
Tutaj masz konfigurator Heyah, musisz sobie najpierw pobrać i zainstalować ustawienia.

#310237  autor: pluszu
 13 sty 2009, 16:29
Nie chce zakładać nowego tematu więc napisze tutaj. Mam problem z kartą pamięci do tego telefonu. Telefon całkowicie nie odczytuje karty, karta microSD, sformatowana, więc całkowicie nie wiem o co chodzi. Na innych telefonie karta działa. Z góry dziękuje za pomoc.

#310845  autor: benuszek
 16 sty 2009, 07:29
Spróbuj z inną kartą pamięci. Może Twój telefon jest "uczulony" akurat na tę kartę co masz. Sprawdź kartę o pojemności, która nie przekracza 2GB wtedy będziesz miał pewność czy wymienić kartę czy oddać telefon do serwisu. Może jest coś nie tak z czytnikiem microSD...

#310848  autor: piwosz
 16 sty 2009, 08:56
Zwykleumie zabieram głosu w tematach które mnie nie interesują,albo teoretycznie się nie znam.
kowcio,co ty gadasz. Jaki jad. Jad jest zupełnie zbędnym plikiem. Jar jest tym właściwym z grą czy aplikacją. Jak się ściąga gry niewiadomo skąd to czasem mają rozszerzenie rar. Po otwarciu jeśli jest tak jak mówisz że są pliki różne i podłużne to wystarczy zmienić właśnie na jar a to i tak nie daje gwarancji że aplikacja będzie działać.
Ogólnie to nie znam się na lg,ale te informacje które napisałem tyczą się wszystkich telefonów z javą. Aha,zauważyłem że lg z zasady ma problemy z kartami większymi niż 2gb.

:occasion5: