Ja mogę opisać pierwsze wrażenia po dniach użytkowania/zabawy
Zacznę może od baterii. Naładowałem ją i właśnie druga pełna doba się kończy a telefon jeszcze się nie wyłączył, według licznika zostało jeszcze 17%. Niby nic dziwnego lecz telefon użytkowałem przez ostatnie 2 dni dość intensywnie:

21 minut rozmów (2G)

3 godz. odtwarzacz + 0,5godz. radio (na słuchawkach)

około 45sms

około 2 godzin zabawy z porządkowaniem kontaktów w książce telefonicznej

godzinka grania

trochę zabawy w menu, głównie z ustawieniami...
według mnie to całkiem przyzwoity wynik... Fakt, że wyświetlacz ściemniony trochę, a nie fabryczne 100%
Odtwarzacz fajnie gra, po podłączeniu przyzwoitych słuchawek gra całkiem ładnie - zarówno jeśli chodzi o głośność jak i jakość dźwięku jest wystarczająca.
Radio gra już niestety ciszej niż Walkman, nawet przy dobrym zasięgu. Jeśli chodzi o zasięg radia to właśnie - sporo miejsc jest bez stereo, z szumem, no mówiąc krótko radio zwłaszcza poza miastem pozostawia trochę do życzenia. Nie wiem jak to jest w innych modelach SE, bo to mój pierwszy.
Dołączone słuchawki graja przyzwoicie - w odróżnieniu do tych z K550i. Trzeba się tylko pobawić equalizerem. Dodatkowo dobrze tłumią dźwięki otoczenia - można obniżyć poziom głośności bo prawie nic z zewnątrz nam nie przeszkadza.
Wykonanie telefonu jest naprawdę przyzwoite. Obudowa sprawia wrażenie solidnej. Prawie cały przedni panel wykonany z metalu, podobnie klapka od baterii. Trochę watpliwości wzbudzają te 3 złote klawisze - lekko się ruszają "na boki" ale wydaje mi się, że nie ma co się czepiać.
Zdjęcia z aparatu nie są najlepsze i co tu dużo gadać. Wychodzi tutaj brak AF. "Łatwo" zrobić zdjęcie nieostre i poruszone...
Pewne zastrzeżenia mam odnośnie menu, konkretnie szybkości jego działania. Dla mnie lekko za wolno chodzi. Zaznaczam jednak, że nie zauważyłem żadnej różnicy w działaniu czy na karcie pamięci nie było nic czy ok. 1GB plików.
Ogólnie telefon oceniam dość pozytywnie... Jednakże nie powalił mnie na kolana. Ot po prostu dobry model o małych rozmiarach, przyzwoitym wykonaniu, w miarę eleganckim designie (brak ostrych pomarańczowych wstawek

) dla ludzi którym nie zależy na aparacie ale np.: lubią sobie posłuchać muzyki/radia.
W moim egzemplarzu najbardziej nie podoba mi się póki co to co miałem do tej pory raz. Mianowicie wyjmuję telefon z kieszeni, a tam "Włóż kartę SIM". "Zgubił" włożona kartę SIM. Nie wiem jeszcze co może być tego przyczyną.....