• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 174 z 318
  • 1
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 318

#291802  autor: wojcio7
 09 paź 2008, 16:57
Witam
Mam teraz abo 40 zł 80 min, który kończy mi się na początku stycznia. Czy jak teraz przedłużę umowę to nowy abo z nową ilością minut będzie już od następnego okresu rozliczeniowego czy dopiero od stycznia? I jeszcze jedno wszyscy tu piszą o targowaniu się przy większych abonamentach, a czy udało się komuś coś ugrać biorąc 70 min za 25 zł?

#291816  autor: rafcyk
 09 paź 2008, 17:37
Oferta na która się zdecydujesz będzie aktywna po ok. 2-3 dniach, jednak umowa nie ulega skróceniu o te 3 miesiące.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#291830  autor: vinc
 09 paź 2008, 18:51
dawoo1 pisze:Panowie vinc i yagi gdybyście czytali dokładnie parę wątków wcześniej to byście wiedzieli że nie ma tam opisu jak wynegocjować zniżkę na abo w wysokości 50% na cały okres umowy czyli na 24 mieś. Więc nie piszcie że to lenistwo bo nic wcześniej nie ma na temat.
Właśnie nikt jeszcze nie uzyskał takiego rabatu jak Dziadek Mróz uwierzę w to jak to się potwierdzi u kilku innych osób. Jeśli to jest prawda to zaraz ktoś to opisze. Jeśli chodzi o argumenty to jakie można inne podać od tych, które już zostały opisane :roll: dodatkowo trzeba troszkę pomęczyć opa...
Loczek pisze:A skoro tak bardzo Was to interesuje - przeczytałam caly wątek i nie życzę sobie przytyków typu lenistwo.
Jak przeczytałaś to pozostało tylko wyciągnąć wnioski :P

Obrazek

#291836  autor: Adami
 09 paź 2008, 18:56
wojcio7 pisze:Witam
Mam teraz abo 40 zł 80 min, który kończy mi się na początku stycznia. Czy jak teraz przedłużę umowę to nowy abo z nową ilością minut będzie już od następnego okresu rozliczeniowego czy dopiero od stycznia? I jeszcze jedno wszyscy tu piszą o targowaniu się przy większych abonamentach, a czy udało się komuś coś ugrać biorąc 70 min za 25 zł?
Nowy abonament będziesz miał jeszcze w trakcie obecnego cyklu rozliczeniowego (u mnie był już na drugi dzień) a będzie to rozliczone proporcjonalnie.
Bez problemu wynegocjujesz rabat 50% przez pierwsze 12 miesięcy nawet przy taryfie NE40 czyli będziesz płacił 20zł przez 12 miesięcy a przez następne 25zł. Średnio się to opłaca bo telefony są wtedy drogie-chociaż to zależy czego potrzebujesz :D
Niektórzy tutaj pisali, że nie jest możliwe otrzymanie rabatu przy niskim poprzednim abonamencie ale wierz mi jest to jak najbardziej osiągalne. Będziesz musiał odmówić skutecznie 1 osobie z którą będziesz rozmawiał a po połączeniu z działem rezygnacji otrzymasz taki rabacik...

[ Dodano: 2008-10-09, 19:07 ]
yagi pisze:
A te 25zł za ile minut?
Sam jestem ciekawy ;)
pewnie telefoniczna okazja :lol: czyli aż 30

[ Dodano: 2008-10-09, 19:15 ]
vinc pisze:
dawoo1 pisze:Panowie vinc i yagi gdybyście czytali dokładnie parę wątków wcześniej to byście wiedzieli że nie ma tam opisu jak wynegocjować zniżkę na abo w wysokości 50% na cały okres umowy czyli na 24 mieś. Więc nie piszcie że to lenistwo bo nic wcześniej nie ma na temat.
Właśnie nikt jeszcze nie uzyskał takiego rabatu jak Dziadek Mróz uwierzę w to jak to się potwierdzi u kilku innych osób. Jeśli to jest prawda to zaraz ktoś to opisze. Jeśli chodzi o argumenty to jakie można inne podać od tych, które już zostały opisane :roll: dodatkowo trzeba troszkę pomęczyć opa...
Loczek pisze:A skoro tak bardzo Was to interesuje - przeczytałam caly wątek i nie życzę sobie przytyków typu lenistwo.
Jak przeczytałaś to pozostało tylko wyciągnąć wnioski :P

Koledze dawoo1 chodzi zapewne o konkretne porównania jednej oferty Ery z konkurencją a takich w tym wątku brak przynajmniej takich, które zaowocowały rabatem na 24 miesiące. Pozostaje nam czekać jak Dziadek Mróz opisze swoją drogę do takiego rabatu :D Moim zdaniem jeżeli tego dokonał to musiał mieć mnóstwo minut przychodzących z obcych sieci lub coś o czym się niebawem dowiemy...
Mam kilka pytań do Dziadka Mroza:
1. którą konkretnie ofertę konkurencji porównywałeś z ofertą z ery ?
2. Jaki telefon z ery i konkurencji podawałeś za przykład różnic cen?
3. Czy łączono Cię z kimś po rozmowach w dziale utrzymania?
4. Jaki wcześniej miałeś abonament (pisałeś o rachunkach 100zł) i czy dużo rozmów odbierałeś z obcych sieci?

#291863  autor: Dziadek Mróz
 09 paź 2008, 19:57
Adami pisze:
wojcio7 pisze:Witam
Mam kilka pytań do Dziadka Mroza:
1. którą konkretnie ofertę konkurencji porównywałeś z ofertą z ery ?
2. Jaki telefon z ery i konkurencji podawałeś za przykład różnic cen?
3. Czy łączono Cię z kimś po rozmowach w dziale utrzymania?
4. Jaki wcześniej miałeś abonament (pisałeś o rachunkach 100zł) i czy dużo rozmów odbierałeś z obcych sieci?
1. Do porównania brałem wszystkie opcje z abonamentów w granicach 50-100zł.
Moim wymogiem było co najmniej 120minut i obligatoryjnie tani telefon.
Jako przykład porównywałem Pakiety złotówek do NE80.
Fakt, w Erze było więcej minut. Dokładne wyliczenia, ile przyjdzie mi płacić przez 2 lata , wyliczenie ceny każdej minuty biorąc pod uwagę ceny telefonów.
W rezultacie mimo większej ilości minut wypadało to przeciętnie do tańszych telefonów i mniejszej ilości minut w Play.
2. Porównywałem kilka telefonów z Plusa i Play'a.
"Orżnąć" na wstępie odpuściłem, bo mają drogo.
W moim mniemaniu siec która się sprawdza dla firm, nie dla indywidualnych abonentów.
Lecz to tylko moja subiektywna opinia 8)
Z Plusa porównywałem Omnie (w tym wypadku do MDA IV) która przy abo 25zł, jest jedną z najlepszych ofert na rynku. (biorąc pod uwagę wartość ryznkową telefonu, minuty są praktycznie za darmo)
Z Play'a KU990 oraz F480.
3. - po kilku mailach od razu przełączano mnie do działu utrzymania klienta, ponoć była przygotowana specjalna oferta (12mc za 50%).
I faktycznie, konsultanci przedstawiali się z DUK.
Następnie po kilku argumentach dlaczego ta oferta jest be itd... umawiałem się na wybrana dla mnie godzinę i dzwonili do mnie osoba podająca za "kierownika działu"?
4. Głownie odbierałem z orange i plusa.
Połączenia wykonywałem w 30-70% do Ery, zależnie od miesiąca.
(zaraz pojawi się pytanie, dlaczego miałem 3x40do wszystkich a nie 3x120 do ery albo mix?
Po prostu mam taką prace, gdzie ktoś mi podaje numer a ja oddzwaniam.
I nie mam czasu rozczulać się czy to Era, czy nie oraz czy będzie policzone z abo czy poza. ;)

[ Dodano: 2008-10-09, 20:03 ]
dawoo1 pisze:No napisz np. jaką ofertę porównałeś do ich oferty i z jakiej sieci,bo teraz często pytają do jakiej sieci chciało by się przejsć jeśli ktoś by zrezygnował z ery, no i wogóle jakie miałeś argumenty.
Wszystko jest na stronach ;)
Logiczne że skoro porównywałem, musiałem się wykazać w czym oferta Ery jest gorsza od innych.
Wystarczy poszukać.
I mała podpowiedź, bierz także oferty dla stałych klientów w innych sieciach mimo że nie jesteś.
Z doświadczenia wiem, że nowi też mogą sobie nieco lepsze warunki negocjować, tym bardziej jak przenoszą numer. Jednak nie na tyle dużo jak "lojalni" ;)

#291942  autor: Loczek
 10 paź 2008, 10:55
Vinc czy naprawdę na tym ma polegac nasza rozmowa, ze będziemy odbijać piłeczkę? Ja wolę konstruktywną rozmowę.

Dziadku dziękuję za odpowiedź. :smt023

#291945  autor: vinc
 10 paź 2008, 11:07
Loczek pisze:Vinc czy naprawdę na tym ma polegac nasza rozmowa, ze będziemy odbijać piłeczkę? Ja wolę konstruktywną rozmowę.
spoko, spoko ja również :wink: koniec OT

Obrazek
 #291989  autor: raq007
 10 paź 2008, 16:37
Opisze jak to wygladalo u mnie, moze sie komus przyda, prosze tez o opinie jak mi poszlo :)

W erze od 2 lat, umowa konczy sie za dwa miesiace, wyslalem maila iz interesuje mnie nowa era 120 (100zl dla stalych abonentow) 240minut chyba itd jak przy iphonie tylko ze mnie interesuje HTC Touch Diamond (oni go zwa MDA compact IV) i co moga dla mnie zrobic.. Powolalem sie na rachunki (srednio 200zl+).

W odpowiedzi dostalem oferte w ktorej poza standard zaoferowano mi 50% znizki na cene aparatu (czyli przy tej umowie po odliczeniu 50% musial bym zaplacic 449,5zl).

Odpisalem ze przesadzaja i ze roznica w cenie iphona i MDA tyle wynosi wiec jesli daja iphona za 1zl to oznacza ze nic mi faktycznie nie zaoferowali.

Poniewaz nastepnego dnia do 16:00 nie bylo odpowiedzi zadzwonilem do BOA, tutaj w rozmowie powolalem sie na oferte plusa ktory w podobnym abonamencie daje OMNIE (bardzo podobny tel. w podobnej cenie) juz na starcie za 249zl. Pan mi odpowiedzial iz ceny tel nie moze ruszyc (te 449,5 to 25% ceny bez abonamentu a gdzies czytalem ze wiekszej znizki na drozsze niz 1500zl nie daja) wiec o tel sie nie klucilem ale spytalem co zrobi z abonamentem, zaoferowal mi era nowa 120 za 60zl przez 12m-cy i 100zl pozostale 12m-cy.

ostatecznie zdecydowalem sie na wyzsza taryfe tj, era nowa 200 (500minut darmowych) za 100zl/m-c przez 12m-cy i 170zl przez kolejne 12m-cy.

doslownie kilka minut po tej rozmowie dostalem rowniez odpowiedz na mojego maila z podobnymi propozycjami tylko ze znizki w abonamencie byly tylko na 3 miesiace a nie 12.

wniosek, przez telefon wiecej uzyskasz i szybciej, wszystko trwalo dwa dni a tel mam juz w drodze :))

osobiscie uwazam iz poszlo niezle, jakies opinie?

#291998  autor: dawoo1
 10 paź 2008, 17:19
Poszło Ci standardowo a nawet powiedziałbym słabo jak na tak wysoki abonament. Pomęcz ich bardziej bo przecież będziesz im wpłacać co miesiąc ponadstandardową kwotę za abonament-100 i 170zł to nie jest mało

[ Dodano: 2008-10-10, 17:20 ]
Apropos wczoraj próbowałem przedłużać umowę i babka powiedziała że spodziewają się zmian w cenniku telefonów dla stałych klientów

#292007  autor: raq007
 10 paź 2008, 18:48
hmmm a co mogl bym jeszcze uzyskac, bo z ceny aparatu (wedle opinii z tego forum) nie spuszcza, na czas calej umowy raczej tez abonamentu nie obniza.. O co jeszcze mogl bym zabiegac?

A z ta zmiana cennika to jak zawsze ;p jak ja juz kupie ;)

#292008  autor: yagi
 10 paź 2008, 19:02
dawoo1 pisze:Apropos wczoraj próbowałem przedłużać umowę i babka powiedziała że spodziewają się zmian w cenniku telefonów dla stałych klientów
Pewnie mowila o tym:

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... cennik.pdf

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#292024  autor: Dziadek Mróz
 10 paź 2008, 20:11
yagi pisze:
dawoo1 pisze:Apropos wczoraj próbowałem przedłużać umowę i babka powiedziała że spodziewają się zmian w cenniku telefonów dla stałych klientów
Pewnie mowila o tym:

http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... cennik.pdf
szkoda tylko że nie widać żadnych obniżek.
Natomiast są nowe telefony - c702, omnia,....

#292202  autor: vts666
 11 paź 2008, 20:32
Mam pytanie

Jestem abonentem Ery 3 lata.
Od czerwca nie było mnie w domu a rodzice zapomnieli płacić moich rachunków. Po powrocie zapłaciłem większą część kwoty żeby uniknąć kary. Jak się okazało umowa kończyła mi się 29.09.2008. Ok tej daty dostałem list z informacją że została mi nałożona kara umowna za niezapłacone 130zł i że jeżeli nie zapłacę do 55 dni, to będę musiała zapłacić ok 1100zł.
Ale jeśli zapłacę, to w ciągu 5 dni zostanie usługa dalej aktywowana. Tak więc jeśli miałem umowę do 29.09.2008, to zostanie mi ona przywrócona w umowie na czas nieokreślony?
Czy będę mógł zerwać umowę z erą po spłacie tej kwoty (130zł)? Jaki będę miał abonament (do tej pory wynosił 60zł)? Czy będe mógł podpisać umowę na nowych warunkach, albo korzystając z aktualnej oferty promocyjnej dla stałych abonentów?
Proszę o pomoc, bo nie mogę skorzystać iBOA ponieważ mam telefon zablokowany:/
Dziękuję

#292211  autor: Spiite
 11 paź 2008, 21:16
Co do abonamentu to na pewno będziesz miał taki jak dotychczas bo bez Twojej wiedzy i zgody nie mogą Ci go podnieść a zmniejszyć mogą ale nie leży to w ich interesie. Jeśli uregulujesz karę i opłaty za abonament to zarówno będziesz mógł zerwać umowę(nie wiem jaki jest czas wypowiedzenia?) jak i przedłużyć jeśli będzie to umowa na czas nieokreślony.

#292214  autor: vts666
 11 paź 2008, 21:45
a jeśli będe chciał zerwać, to na jakich zasadach? Ile czasu będę musiał czekać? Jaki okres wypowiedzenia? Jeden miesiąc?

#292260  autor: mikis
 12 paź 2008, 09:17
Aj ja już na 4 telefon z rzędu uzyskałem upust 50%abo czyli w PB230 płacę 240 zł zamiast 280 i jest okej :) Zawsze piszę im ,że takie warunki są słabe i na takich nie rpzedłuże. Raz nawet uzyskałem strasznie słabą ofertę, napisałemm 2 tygodnie później i mnie jeszcze przeprosili i w ramach rekompensaty 60% dali :D
Pozdrawiam

#292374  autor: przem01
 12 paź 2008, 17:27
Witam. Posłałem dziś dwa zapytania do BOA ERA, ale w czasie czekania postanowiłem jeszcze spytać Was, może szybciej się czegoś dowiem...

Oryginalne e-maile do Ery, nie chce mi się pisać od nowa :wink: :

1. Witam, tak się składa, że za niedługo kończy mi się umowa. Posiadam abonament, 40zł, 24 miesiące. Kiedy dzwoniłem do BOA ERA, dowiedziałem się, że już 24. października br. będę mógł załatwiać nową umowę bez telefonu, natomiast oferta z telefonem będzie możliwa 24. listopada. Do tego, abonament zostanie obniżony do 25zł.
Tutaj pojawia się moje pytanie: Skoro i tak prawdopodobnie zostanę u Państwa, czy nie można by oferty z telefonem załatwiać już teraz, a nie czekać te półtora miesiąca ?

Czyli do Was: Da się tak może w sklepie Ery (w "realu") albo w ogóle czy się da jakimś cudem tak załatwić ? Niecierpliwie się, rozwaliłem telefon :?

2. Treści drugiego nie mam, napiszę więc. Chodzi mi tylko o to (prosiłbym o np. zdjęcie) która tabelka cen telefonów mnie będzie dotyczyć. Chodzi o tą:
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf

Dlaczego jest różnica między Opcja I, Opcja II ? Kogo one dotyczą?
Która mnie będzie dotyczyła ?
 #292433  autor: Mr.Exclusive
 13 paź 2008, 00:06
Witam,

Po przeczytaniu calego tematu chcialbym opisac moja sytuacje. Od listopada bede juz mogl przedluzyc umowe wraz z wymiana telefonu.
Moje rachunki zazwyczaj kazdego miesiaca wynosily ok 100 zl ( czasem 200 - 300 ale to zwiazane z roamingiem). W abonamencie jestem 4 lata. Dotychczasowa umowa byl to PAK 5 ofert w cenie 80zl brutto/miesiac bez telefonu.
Teraz interesuje mnie oferta Nowa Era 100 ( oczywisie z odpowiednim upustem ) na 2 lata i do tego telefony : Iphone 3G 8G, Samsung Omnia, MDA Compact IV.
Prosze o informacje jakie max moge wyciagnac upusty na telefony i abonament. Nadmieniam ze podpisalem ostatnio jeszcze jedna umowe Era Mix 25 ( pewnie bez znaczenia)
Pozdraiam

#292449  autor: markul
 13 paź 2008, 08:36
Witajcie :)

W związku ze zbliżającym się końcem umowy podjąłem już pewne kroki w celu jej przedłużenia.

Moje dotychczasowe abo: 50-60zł (40min do wszystkich + 2000min do 1 os), ostatni miesiąc abo 80zł (roaming).

Po telefonie z BOA powiedziałem im, że oferta którą mi przedstawili mnie nie interesuje (oferta standard dla przedłużających) oraz na otrzymanego maila z ofertą odpowiedziałem w podobny sposób.

Interesuje mnie takie abo abym miał w nim ok 120 min do wszystkich i 2000 min do 5 osób + telefon Nokia E51

Interesuje mnie coś takiego:

1. NowaEra 60 120 min
12 mieś: 30 zł
12 mieś: 45 zł
2000 min/5os: +15 zł
E51 do 200zł

(+ewentualnie blueconnect 5 MB za 5zł)

2. NowaEra 80 170 min
12 mieś: 40 zł
12 mieś: 65 zł
2000 min/5os: +15 zł
blueconnect 50MB +0 lub max 5 zł
E51 do 50zł

Czy to dobra oferta i da mi się ja uzyskać? Czy to nie możliwe? Poradzcie, czekam na wasze sugestie/opinie

Marek
  • Strona 174 z 318
  • 1
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 318
  • 1
  • 172
  • 173