Adami pisze:wojcio7 pisze:Witam
Mam kilka pytań do Dziadka Mroza:
1. którą konkretnie ofertę konkurencji porównywałeś z ofertą z ery ?
2. Jaki telefon z ery i konkurencji podawałeś za przykład różnic cen?
3. Czy łączono Cię z kimś po rozmowach w dziale utrzymania?
4. Jaki wcześniej miałeś abonament (pisałeś o rachunkach 100zł) i czy dużo rozmów odbierałeś z obcych sieci?
1. Do porównania brałem wszystkie opcje z abonamentów w granicach 50-100zł.
Moim wymogiem było co najmniej 120minut i obligatoryjnie tani telefon.
Jako przykład porównywałem Pakiety złotówek do NE80.
Fakt, w Erze było więcej minut. Dokładne wyliczenia, ile przyjdzie mi płacić przez 2 lata , wyliczenie ceny każdej minuty biorąc pod uwagę ceny telefonów.
W rezultacie mimo większej ilości minut wypadało to przeciętnie do tańszych telefonów i mniejszej ilości minut w Play.
2. Porównywałem kilka telefonów z Plusa i Play'a.
"Orżnąć" na wstępie odpuściłem, bo mają drogo.
W moim mniemaniu siec która się sprawdza dla firm, nie dla indywidualnych abonentów.
Lecz to tylko moja subiektywna opinia
Z Plusa porównywałem Omnie (w tym wypadku do MDA IV) która przy abo 25zł, jest jedną z najlepszych ofert na rynku. (biorąc pod uwagę wartość ryznkową telefonu, minuty są praktycznie za darmo)
Z Play'a KU990 oraz F480.
3. - po kilku mailach od razu przełączano mnie do działu utrzymania klienta, ponoć była przygotowana specjalna oferta (12mc za 50%).
I faktycznie, konsultanci przedstawiali się z DUK.
Następnie po kilku argumentach dlaczego ta oferta jest be itd... umawiałem się na wybrana dla mnie godzinę i dzwonili do mnie osoba podająca za "kierownika działu"?
4. Głownie odbierałem z orange i plusa.
Połączenia wykonywałem w 30-70% do Ery, zależnie od miesiąca.
(zaraz pojawi się pytanie, dlaczego miałem 3x40do wszystkich a nie 3x120 do ery albo mix?
Po prostu mam taką prace, gdzie ktoś mi podaje numer a ja oddzwaniam.
I nie mam czasu rozczulać się czy to Era, czy nie oraz czy będzie policzone z abo czy poza.
[ Dodano: 2008-10-09, 20:03 ]
dawoo1 pisze:No napisz np. jaką ofertę porównałeś do ich oferty i z jakiej sieci,bo teraz często pytają do jakiej sieci chciało by się przejsć jeśli ktoś by zrezygnował z ery, no i wogóle jakie miałeś argumenty.