Mam pytanko dla osób z Orange

Wczoraj dostałem SMSa z zaproszeniem do salonu w celu przedłużenia umowy.
W on-line także mogę już przedłużyć umowę.
Plan taryfory to Orange Free Standard (60 PLN/ m-c). Umowy na 100% nie będę przedłużać na mobilny Internet, mam Orange Freedom, więc Free już mi nie jest potrzebne). Umowa kończy mi się 10.01.2008 roku (jeśli mnie pamięć nie myli).
Jestem zainteresowany ofertą MIX (prawdopodobnie 35 PLN / m-c, umowa na 2 lata). Interesuje mnie telefon Nokia 3110Classic, lub Samsung J700 (chyba nic ciekawego i taniego tam nie ma). Telefon chcę dać mamie, więc jaki telefon kupię zależy tylko od niej
Teraz pytania:
1. Będę traktowany jako stały klient, tak? Czy jako nowy?
2. Mogę przedłużyć umowę na MIX 35 poprzez on-line? W ten czas chociażby telefon jest tańszy.
3. Kiedy mogę podpisać umowę na MIXa w moim przypadku?
PS. Poza tym wysłałem już jakiś czas temu poprzez on-line formularz zgłoszeniowy do programu PROFIT. Niestety, z jakiś przyczyn nie dołączyłem do programu ;/ po zalogowaniu wyświetla się, żebym dołączył do programu. Jak na to nacisnę, to pokazuje mi się wiadomość- zgłoszenie do udziału w programie zostało wysłane. Co jest grane? Teraz jak tak myślę, to chyba żeby dołączyć do programu profit trzeba być w Orange minimum 24 miesiące, lub mieć rachunki z ostatnich 3 miesięcy przekraczające 200 PLN. No i tu się zaczynają schody- ten numer jest nieco mniej niż 24 miesiące, a rachunki nie przekraczały 200 PLN. Co mam zrobić w takim razie? za kilka miesięcy będę mógł dołączyć do programu?