• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #290420  autor: franuś
 29 wrz 2008, 15:41
Witam:) Zastanawiam się nad przedłużeniem mojej umowy w mix plusie. Ciekawa ofertą wydaje się być umowa odnowa i ten se k800i za 1zł. Czy ktoś zna jakieś szczegóły tej oferty? Czy w miarę tani telefon dostane w jakimś w normalnym zobowiązaniu(30/24). Czy jest w ogóle jakaś różnica między zawarciem nowej umowy a przedłużeniem starej? Jutro udam się do salonu i wszystkiego się dowiem, ale jeśli ktoś już wie to może się tym ze mną podzielić:) Pozdrawiam

#290436  autor: szewol
 29 wrz 2008, 17:03
Wstrzymaj się z podpisaniem nowej umowy kilka tygodni. Podobno (to jednak nie są potwierdzone informacje) w połowie października ma być "nowy mix" w Plusie. Czy będzie lepszy... nie wiadomo.

> Rysowanie na ekranie ze "Szkołą Rysowania"?

Raczej nie. Jedynie taka, że możesz kupić sobie nowy telefon. Czasami (okazjonalnie) sa jakieś dodatkowe gratisy pakietów itd.

#290456  autor: Marens
 29 wrz 2008, 20:13
szewol pisze: w połowie października ma być "nowy mix" w Plusie. Czy będzie lepszy... nie wiadomo.
Mam nadzieję, że nie zrobią stałych klientów w bambuko, tak jak zrobili z iPlusem.
Chodzi o możliwość zmiany z starej taryfy na nową.

Wydaje mi się, że "nowy mix" to będzie poprostu kolejna taryfa z możliwością przejścia "za 3 dodatkowe doładowania"

#290607  autor: Rambus
 01 paź 2008, 00:26
Dzisiaj byl news ze zbliza sie mowy MixPlus. Wg. tego newsa to mi sie oplaca poczekac. A dotychczasowym klientom to radze nie nastawiac sie na zmiane taryfy na nowa.

Od jakiegos czasu bowiem w regulaminie jest pkt:
1. Użytkownik MIXPLUS może zmienić plan cenowy MIXPLUS po upływie 3 miesięcy od daty zawarcia Umowy, jednak nie wcześniej niż po dokonaniu
obowiązkowej liczby zasileń konta kwotą minimalną. Zmiana planu cenowego mixPlus powoduje utratę niewykorzystanych środków zgromadzonych
na koncie.
Z powyższego rozumiem, ze jakbym zmienial taryfe to kasa przepada. Tylko nie wiem czy taki zapis byl w moim regulaminie ktory podpisywalem 2 lata temu. A nie mam umowy pod reka. Ktos moze wie jak to wtedy bylo :?: I nie wiem czy kasa mi przepadnie czy nie. Pakiety to juz nie licze nawet ze zostana.

#290633  autor: mariusz9a
 01 paź 2008, 12:31
Rambus, tak, jest taki punkt. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie zrobić promocji takiej jak np istnieje teraz do przechodzenia ze starszych planów cenowych ;-) Czyli można zmienić plan cenowy za chyba 3 dodatkowe zasilenia do umowy.

#290653  autor: nicram
 01 paź 2008, 17:27
Jak w starym MixPlusie wprowadzą limity na jeden "darmowy numer", pogorszą taktowanie w kwestii internetu oraz wprowadzą zapis że pakiety można będzie można wykupić tylko jeden raz w miesiącu, wówczas się przeniosę do Nowego Mixa. Tak czułem że Plus zepsuje swojego dobrego Mixa..... :cry:

#290655  autor: Marens
 01 paź 2008, 17:43
nicram pisze:Tak czułem że Plus zepsuje swojego dobrego Mixa..... :cry:
Też z iPlusem lecą w kulki. Nowi klienci mają lepiej, bo mogą brać iPlus75 gdzie mają 3GB limitu za 75zł. Natomiast starzy klienci nie mogą zmienić taryfy iPlus60 na iPlus75, która jest bardziej korzystna. Dopłacając 15zł mamy 3x większy limit.

#293543  autor: domin57
 20 paź 2008, 01:13
Mam Mixplusa (taryfa III) 42 razy 30 zł, do tej pory zasiliłem 10 razy. Czyli co muszę zrobić żeby zmienić na taryfę IV?

#293554  autor: mariusz9a
 20 paź 2008, 09:54
domin57 pisze:Mam Mixplusa (taryfa III) 42 razy 30 zł, do tej pory zasiliłem 10 razy. Czyli co muszę zrobić żeby zmienić na taryfę IV?
Wysłać SMS o treści "mix" na numer 2699. Koszt zmiany taryfy to 10zł (także musisz mieć na koncie taką kwotę). Zmianę zrób w czasie kiedy nie korzystasz za bardzo z telefonu, ponieważ przy zmianie taryfy następuje zmiana platformy na Alcatela i przez to telefon zostaje na pewien czas odłączony od sieci (brak zasięgu, komunikat o ograniczonych usługach na wyświetlaczu itp).

PS. Zamiana taryfy jeszcze nie działa zawsze w 100% poprawnie (nie zmienia się, błędnie przenosi wybrany numer, pakiety itd.), także przygotuj się na ewentualny telefon do BOK. Jednak błędny zdarzają się nie u wszystkich, więc w Twoim przypadku może wszystko być ok. :-)

#293555  autor: Rambus
 20 paź 2008, 10:59
mariusz9a pisze:Zmianę zrób w czasie kiedy nie korzystasz za bardzo z telefonu, ponieważ przy zmianie taryfy następuje zmiana platformy na Alcatela i przez to telefon zostaje na pewien czas odłączony od sieci (brak zasięgu, komunikat o ograniczonych usługach na wyświetlaczu itp)
Plus do tego w moim wypadku nie przedłużanie ważności konta po zasileniu (a co za tym idzie nie zmniejszanie umowy) i na deser brak możliwości wysyłania sms na wybrany numer, za co (to już jest kuriozum) pobierana jest opłata w wysokości 61gr za każda próbe wysłania sms. Przynajmniej u mnie takie cuda się dzieją. Niedzielne popołudnie spędziłem na miłych pogawędkach z BOK, za co zapłaciłem jeszcze 95gr. Ale nic pójdzie reklamacja w swoim czasie.... :)

Chyba Plusowi kolejna platforma pada :mrgreen:
Ktoś jeszcze ma taki problemy :?:

#293556  autor: mariusz9a
 20 paź 2008, 11:08
Rambus pisze:Ktoś jeszcze ma taki problemy
Mi już dokładnie 14 dni nie działa "Wybrany numer". W moim przypadku reklamacja już poszła a technicy naprawiają. Coś wolno im to idzie, ale efekty są. Sieć zaczyna w ogóle reagować na kody związane z wybranym numerem (co nie zmienia faktu że nadal nie mam i nie mogę aktywować wybranego numeru). A tak to wszystko działa. Tylko z tym jednym "zonk". Szczerze to już mnie to irytuje :-/

#293561  autor: darase
 20 paź 2008, 12:01
Helos, czemu chcecie zmienić starego dobrego mix-a na nowy lipny? Ja zostaję przy starym chyba żeby dali coś extra np. pakiet internetowy za 10zl 200mb to zmienię. Pozdro.

eCoal i nie ma problemu :-)

#293563  autor: mariusz9a
 20 paź 2008, 12:03
darase pisze:czemu chcecie zmienić starego dobrego mix-a na nowy lipny?
Od kilku miesięcy całkowicie zmienił mi sie profil korzystania z telefonu. Po kalkulacji okazało sie że mix4 jest dla mnie korzystniejszy pomimo aż tak wielu niedociągnięć.