• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #279978  autor: BarthezzLodz
 29 lip 2008, 18:45
Cześć.
Ostatnio ściągałem coś z Papli i teraz codziennie przychodzą do mnie reklamy. Ktoś wie jak to wyłączyć?

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#279985  autor: elrond
 29 lip 2008, 19:02
I to jest kolejny powód żeby nie korzystać z tego typu serwisów. Raz coś zamówłem przez matki telefon, to dostawała "pół-erotyczne" smsy przez jakiś czas. Możesz napisac do Papli, ale oni się wymigają swoim regulaminem, który powinieneś znać w momencie korzystania z ich usług. A jestem prawie pewien, że pisze tam, że zgadzasz się na wysyłania jakiś treści reklamowych...

#279990  autor: kowcio
 29 lip 2008, 19:20
elrond, mając telefon w Orange, takie "Gówna" dostaję co jakiś czas. co ok 3 dni po 3 SMSy potrafią wysłać + 3 zakładki WAP. Erotyczne to MMSy Orange przesyła swoim klientom. W sumie miałem do nich zadzwonić i poprosić żeby nie wysyłali mi tego, ale szczerze mówiąc zapomniałem. Do nich dzwonie co jakiś czas w sprawie reklamacji (np dzisiaj 2 razy w dwóch innych sprawach :lol: )

#279998  autor: elrond
 29 lip 2008, 19:45
kowcio pisze:elrond, mając telefon w Orange, takie "Gówna" dostaję co jakiś czas. co ok 3 dni po 3 SMSy potrafią wysłać + 3 zakładki WAP.
Jedna osoba u mnie w domu miała Orange przez pewien czas to też był z tym problem. Tylko wtedy nie widziałem, że można to wyłączyć. Plus nie jest lepszy. Też troche tego przychodzi, w szczególności na simplusa którego równiez zdarzyło mi się używać.
Ogólnie rzecz biorąc uważam, że trzeba się wystrzegać wszelkich sms premium, a już na pewno serwisów typu papla, wapster itp.

Regulamin Wapster'a -> § 2, p 5, pp c

#280001  autor: kowcio
 29 lip 2008, 19:53
elrond pisze:Jedna osoba u mnie w domu miała Orange przez pewien czas to też był z tym problem. Tylko wtedy nie widziałem, że można to wyłączyć. Plus nie jest lepszy. Też troche tego przychodzi, w szczególności na simplusa którego równiez zdarzyło mi się używać.
Ogólnie rzecz biorąc uważam, że trzeba się wystrzegać wszelkich sms premium, a już na pewno serwisów typu papla, wapster itp.
Wiesz, oni mi łaski nie robią, muszą to wyłączyć i tyle. i guzik mnie to obchodzi: czy się da, czy się nie da. W ogóle z nimi nie będę dyskutować. Jutro szykuje mi się kolejny telefon do BOK, jak mnie nie wkurzą to będę kazać im żeby wyłączyli te SMSy, MMSy o bardzo ciekawej treści i WAP push'y). Dodam, że nigdy nie korzystałem z tego typu serwisów.
Na Play nigdy mi nie przychodziły (i nie przychodzą) takie SMSy, żadne konkursy (no może sporadycznie)..

#289460  autor: djfafa
 22 wrz 2008, 15:35
Co innego jak wysyła operator a co innego jak wysyłają serwisy typu papla, wapster itp. gdyż w regulaminach takich serwisów które zawsze musimy akceptować przez zamówieniem czegokolwiek a nigdy ich nie czytając jest zawsze adnotacja, że zgadzamy się na otrzymywanie informacji (ofert) handlowych.

#290235  autor: Marens
 27 wrz 2008, 21:42
kowcio pisze:elrond, mając telefon w Orange, takie "Gówna" dostaję co jakiś czas. co ok 3 dni po 3 SMSy potrafią wysłać + 3 zakładki WAP. Erotyczne to MMSy Orange przesyła swoim klientom.
Orange do mojej dziewczyny przysyła co chwile te główna.

#290239  autor: kowcio
 27 wrz 2008, 22:00
Marens pisze:Orange do mojej dziewczyny przysyła co chwile te główna.
Ja u siebie wyłączyłem odbiór wap-push w telefonie i jest ok. A SMSy kasuję, jak widzę jakieś 7xxx. W ogóle szkoda czasu, na czytanie takich bzdur. Jeszcze mam takie coś jak czarna lista, dodam te numery, od których przychodzą te G, chyba będzie ok ;)

#290314  autor: tomko111
 28 wrz 2008, 16:44
Ja od momentu aktywacji numeru w sieci Play nie otrzymałem ani jednego SMSu reklamowego, ponieważ nie wyraziłem na to zgody... a W orange mimo tego, że zgody nie udzieliłem, otrzymywałem takowe SMSy.

#290317  autor: Prezesek
 28 wrz 2008, 17:11
Ja od momentu aktywacji numeru w sieci Play nie otrzymałem ani jednego SMSu reklamowego, ponieważ nie wyraziłem na to zgody
Ja tez tak zrobiłem, gdy podpisywałem umowę.
A od Orange dostaję po 3 Dziennie ! I mam już tego szczerze powiedziawszy dość. Brałem udział ostatnio w konkursie noi posyłają co chwile "Wygraj iPhone,laptopa, kasę i wiele innych nagród"

#290395  autor: latan
 29 wrz 2008, 12:52
a ja mam orange i co jakis czas dostaje jakies glupie smsy z filozoficznymi pytaniami typu czy chce sie dowiedziec czegos o zyciu po smierci, a jesli tak, to niech wysle smsa :/

#290432  autor: kowcio
 29 wrz 2008, 16:11
a ja mam orange i co jakis czas dostaje jakies glupie smsy z filozoficznymi pytaniami typu czy chce sie dowiedziec czegos o zyciu po smierci, a jesli tak, to niech wysle smsa :/
Tak, albo mnie wkurzyły takie SMSy typu "Czy wiesz, kto Ciebie okłamuje? Wyślij XXX na YYY a dowiesz się..."... Tak w kółko. Teraz jakoś sytuacja ustabilizowała się. W pewnym momencie można poczuć się szantażowanym. Nie wiem, czy oni mają aż tak wielki zysk z takich SMSów..
Teraz przynajmniej nie dostaję MMSów z takimi pięknymi zdjęciami młodych dziewczyn, które także Orange ów czasów rozsyłało do swoich klientów. Aż wstyd było otwierać takie MMSy w miejscach publicznych.

#291625  autor: qrczakos
 08 paź 2008, 14:51
w orange nie mam takich problemow, za to playa mi spamuja, co jakis czas telefonami nagrodami laptopami.. w orange glownie o promocjach.

TZN. ze w sieci mozna/musza wylaczyc jak sie o to poprosi?
przy rejestrowaniu w salonie Playa, na umowie byl checkbox do zaznaczenia, ale nie jestem pewien czy obowiazkowy, ktos jest na swiezo po rejestracji??

#291629  autor: kowcio
 08 paź 2008, 15:18
qrczakos, zgadza się. Też tak miałem, jak rejestrowałem Play Kartę. Można było zaznaczyć, czy się chce otrzymywać informacje handlowe.

#292044  autor: tomko111
 10 paź 2008, 21:52
Dzisiaj otrzymałem SMSa od Orange! (rok temu przeniosłem numer do Play'a), śmiech na sali, Orange mimo, że nie mam u niego nr wysyła smsy reklamowe, a Play nie... jak dobrze ;)

#297653  autor: Marcin1108
 14 lis 2008, 16:57
W orange jak odpisujecie na reklamy to przysyłają więcej, ja nie odpisałem nigdy + zablokowałem otrzymywanie MMS i SMS premium i żadnych reklam nie mam :)

#297877  autor: arkos
 15 lis 2008, 22:05
Witam,

Temat o reklamach więc nie chciałem zakładać nowego. Moja dziewczyna ostatnio dostała smsa z numeru 792 943 458 o treści: "No nie spodziewałam się że bede mogla zobaczyc twoje zdjecia i do tego takie na www.saleta.pl No chyba że mnie wzrok myli Pzd k." Ma telefon w sieci plus. Czy to jest reklama? Czy możliwe żeby reklama została wysłana z numeru telefonu należącego do sieci PLAY? A jeżeli jest to osoba fizyczna to czy mogę się ubiegać o udostępnienie danych osobowych tej osoby?

dziękuję za wszystkie odpowiedzi.