• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 171 z 318
  • 1
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 318

#289437  autor: wolti
 22 wrz 2008, 12:36
A więc znalazła się jednak jakaś oferta.. :)
Pakiet Nowy Biznes 70 za ~66 zł z VAT na 24 mies (oszczędność co miesiąc około 20zł) , C702, wg cen dla stałych abonentów (~95) plus na 24 mies 10 nr do Ery za grosz. Chyba to wszystko co da rade wynegocjować, bo na pytanie o minuty na rok (ta propozycja oparta jest z tego co widzę na taryfie internetowej w której przysługują jeszcze minuty na 12mies do Ery i Tak Tak), otrzymałem że jest ona ostateczna.. ale wcześniej nie było mowy o żadnej uldze a ponoć też była ostateczna.. :) może ich jeszcze pomęczyć? Czy to dobre warunki?
PS. Dziękuje za pomoc wszystkim zainteresowanym.

#289574  autor: lwilczek
 23 wrz 2008, 10:41
Hej, przestudiowałem ostatnich kilka stron i mam juz pogląd na to co mozna max dostac od ery. Jadnak mam pytakno czy ktos moze opisać jak to jest w przypadku ofert biznesowych? abo w wysokości ok 120 zł miesięcznie...

Czy ceny fonów bez pkt premia da się jakoś zbić ??(czy tylko biorąc wyższy abo..)

Umowo się juz skonczyła wiec moge w kazdej chwili rozwiązać..

Pzdr
Lukasz

#289578  autor: Loczek
 23 wrz 2008, 11:28
Wolti, dzięki za info, będę brała właśnie tą taryfe i też chciałam jakąś znizkę na abo, teraz wiem, ze to możliwe.
Jeszcze tylko sprawdź, bo te dodatkowe minuty era/stacjo są na 24 m-ce w tej taryfie. Teraz czekam do pażdziernika na omnię :)
Pozdro

#289637  autor: cook1e
 23 wrz 2008, 16:38
Witam wszystkich :)

Jestem tu nowy, ale już wcześniej wielokrotnie użytkownicy forum, a w szczególności wypowiadający się w tym temacie pomogli mi i moim znajomym osiągnąć o wiele więcej niż Era chciał zaoferować.

Mam teraz pewien dylemat, ponieważ mojej dziewczynie kończy się umowa, a za cholerę nie wiem od czego rozpocząć negocjacje z Erą (umowa kończy się w połowie grudnia).

Dotychczas 2 lata w Erze, 80 minut za 40zł (chyba taryfa Komfort), rachunki nieco ponad 40 zł.

Niedawno zaproponowano jej 70 min do wszystkich za 20zł + ewentualnie 200 min na 1 nr za 10zł lub 2000 na 1 nr za 20zł.

Oczekiwania:
- jak największe obniżenie kosztów (nie chce telefonu)
- sporo minut do wszystkich
- przynajmniej 1 nr na stacjonarne (ewentualnie do ery) który będzie darmowy lub gdzie będzie dużo minut (minimum 200)

przykład: 70 minut do wszystkich i 2000 minut na 1 nr stacjonarny - całość za 30 złotych
- czy jest szansa na obniżenie opłaty za te 70min do 15 zł lub
- zwiększenie ilości minut do 80 ciągle płacąc 20 zł
- zamiast tego czy można liczyć na jakąś ekstra paczkę minut

Jeżeli ktoś miał podobny przypadek lub jest w stanie doradzić, proszę aby się podzielił informacją co udało się/można próbować wynegocjować.

#289648  autor: wojtek_stg
 23 wrz 2008, 17:58
cook1e pisze:
"Dotychczas 2 lata w Erze, 80 minut za 40zł (chyba taryfa Komfort), rachunki nieco ponad 40 zł.

Niedawno zaproponowano jej 70 min do wszystkich za 20zł + ewentualnie 200 min na 1 nr za 10zł lub 2000 na 1 nr za 20zł.

Oczekiwania:
- jak największe obniżenie kosztów (nie chce telefonu)
- sporo minut do wszystkich
- przynajmniej 1 nr na stacjonarne (ewentualnie do ery) który będzie darmowy lub gdzie będzie dużo minut (minimum 200)

przykład: 70 minut do wszystkich i 2000 minut na 1 nr stacjonarny - całość za 30 złotych
- czy jest szansa na obniżenie opłaty za te 70min do 15 zł lub
- zwiększenie ilości minut do 80 ciągle płacąc 20 zł
- zamiast tego czy można liczyć na jakąś ekstra paczkę minut

Jeżeli ktoś miał podobny przypadek lub jest w stanie doradzić, proszę aby się podzielił informacją co udało się/można próbować wynegocjować.
No jestem ciekawy czy uda Ci sie wynegocjowac takie warunki

Mi sie udalo... rok temu przedluzenie umowy
80minut do wszystkich sieci za 33zl przez 24ms + 2000minut na stacjonarne 8) + Nokia 3110 za 1zl
Nie wiem jakie sa teraz zasady w "dziale utrzymania klienta" :mrgreen: ale trzeba dzwonic na BOA.... i twardo mowic ze zrywasz umowe.. od razu inaczej podchodza do rozmowy i oferty..
ps
mojej zonie tez sie konczy umowa w grudniu wiec i mi bedzie dane znowu porozmawiac z panem Konradem z "DUK"
pozdrawiam

#289655  autor: paku2005
 23 wrz 2008, 18:18
Witajcie

Na numer mamy konczy sie umowa 10 pazdziernika, no i przyszedl sms o ofercie, wiec oddzwonila, i jej zaproponowali k770i za zlotowke za 45zl abo na 3 lata, podczas gdy w ofercie urodzinowej moge miec tego fona juz za 25 zl abo i 2 lata. Za tak mala sumke proponowali zaledwie k550i na 3 lata (w wakacjach bralem go bratu na umowe tak tak fona za zlotowke na 36 miesiecy no i nie chce miec drugiego takiego fona :)) No i w tym pytanie, ta oferta z okazji urodzin ery jest tylko dla nowych klientow, czy dla stalych abonentow? Jak to pierwsze to da cos powalczyc aby chociazby obnizyli cene tego SE tak jak w ofercie urodzinowej? Na minutach nie zalezy, gdyz mama malo dzwoni i bardzo czesto nie wykorzystuje minut (bodajze 120 min). Prosze o odp, z gory thanks.

#289691  autor: macs22
 23 wrz 2008, 20:36
Pewnie dzwonił pracownik z jakiegoś zewnętrznego Call Center i próbował wepchnąć umowę na trzy lata. Twojej mamie nalezy się K770i za złotówkę w abonamencie 45 zł (70 minut) (umowa na dwa lata) oraz w abonamencie 25 zł (30 minut) również na dwa lata. Aneks do umowy najlepiej podpisać w punkcie gdzie mama będzie mogła obejżeć telefon i pozać podstawy jego obsługi.

#289735  autor: yagi
 24 wrz 2008, 08:26
macs22 pisze:Twojej mamie nalezy się K770i za złotówkę w abonamencie 45 zł (70 minut) (umowa na dwa lata) oraz w abonamencie 25 zł (30 minut) również na dwa lata.
Oraz 45 zl (120 minut) na 2 lata ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#289753  autor: ziomq
 24 wrz 2008, 11:24
Otrzymałem taką ofertę przedłużeniową rachunki na firmę ok 1600 zł, 8 lat w Erze. W e-mailu do Ery pisałem że chcę tylko umowy roczne. Ile kosztują opcje dodatkowe wybrany numer/numery w Erze, pakiet sms do Ery ?
oferta nie jest taka standardowa:

Witam.

Serdecznie dziękuję za korespondencję skierowaną do Internetowego Biura Obsługi Abonenta.

W odpowiedzi na Państwa zapytanie informuję, iż dla numeru XXXXXXXX nie przygotowaliśmy jeszcze Oferty ze względu na zbyt długi czas do konca umowy terminowej. Dla systemu blueconnect Oferty przygotowywane są zazwyczaj na 3 miesiące przed koncem umowy terminowej.

Dla numerów: XXXXXXXX, XXXXXXXX przesyłam propozycję Oferty bez wymiany aparatu i Oferty z wymianą aparatu.

OFERTA BEZ WYMIANY APARATU:

Jeżeli są Państwo zadowoleni ze swojego telefonu, a zależy Państwu na znacznym obniżeniu kosztów zachęcam do skorzystania z Oferty bez wymiany telefonu. Promocja umożliwi Państwu wybór atrakcyjnych, indywidualnie dopasowanych do Państwa potrzeb pakietów taryfy Nowa Era.
W taryfie Nowa Era stawka za minutę połączenia po wykorzystaniu minut z abonamentu to jedyne 0,49 zł z VAT (w taryfach Nowa Era 80, 100, 120, 200) lub 0,59 zł z VAT (w taryfach Nowa Era 20, 40, 60) za minutę połączenia oraz 0,72 zł z VAT za minutę połączenia do sieci PLAY (niezależnie od planu taryfowego), a koszt SMS-a to 0,20 zł z VAT. Opłaty za połączenia naliczane są za każdą sekundę.

Dodatkowo, jedynie jako Stały Abonent otrzymają Państwo upust na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych.

Szczegółowa analiza Państwa konta abonenckiego pozwala mi zaproponować rozważenie wyboru następujących taryf Nowa Era:

- Nowa Era 60 - miesięcznie 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 30,00 zł z VAT
- Nowa Era 80 - miesięcznie 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 50,00 zł z VAT
- Nowa Era 100 - miesięcznie 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 70,00 zł z VAT

OFERTA Z WYMIANĄ APARATU:

Jeżeli priorytetem dla Państwa jest wymiana dotychczas użytkowanego telefonu na nowy oraz optymalizacja kosztów połączeń zachęcam do wyboru oferty wymiany aparatu.
Gwarantuję realizację oferty z taryfą Nowa Era oraz promocyjnym upustem na abonament przez okres 24 cykli rozliczeniowych dla wybranych zestawów ofert. Zachęcam do zastanowienia się nad wyborem następujących zestawów:

- Nowa Era 100 - miesięcznie 220 minut lub 660 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 85,00 zł z VAT
- Nowa Era 120 - miesięcznie 280 minut lub 840 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 100,00 zł z VAT
- Nowa Era 200 - miesięcznie 500 minut lub 1500 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych w promocyjnej cenie 170,00 zł z VAT

Dzięki ofercie będą Państwo mogli zakupić markowy model aparatu, za jedyne 50% ceny promocyjnej z załącznika cenowego. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... _cen20.pdf

Jeśli wybrany aparat nie jest objęty promocją, a jego cena detaliczna nie przekracza 1500 zł z VAT mogą Państwo dokonać zakupu już za 1,00 zł z VAT. Decydując się na zakup aparatu po wyższej cenie, otrzymają Państwo rabat w wysokości 75%.

Dodatkowo, niezależnie od wybranej opcji, tylko jako Stały Abonent, otrzymują Państwo możliwość dopasowania taryfy wedle własnych potrzeb. Do każdej z taryf może Państwo wykupić usługi dodatkowe na warunkach cennika Nowa Era:

Era i stacjonarne - 35 lub 70 minut dodatkowe minuty na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.

Weekendy oraz Wieczory i weekendy - nawet 2000 minut w soboty i niedziele na połączenia do Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.

Wybrana osoba lub 5 wybranych osób - możliwość wykupienia nawet 2000 minut na połączenia z 5 wybranymi numerami Abonentów Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników sieci stacjonarnych.
SMS-y lub MMS-y ? 500 SMS-ów lub 100 MMS-ów do Abonentów Era i Użytkowników systemu Tak Tak.

Blueconnect w telefonie - nawet do 500 MB do wykorzystania za pomocą erawap, erainternet, Hotspot w sieci Era.
Szczegóły dotyczące poszczególnych Usług oraz ich cenników znajdzie Pan na naszej stronie internetowej www.era.pl

Zmiany można dokonać samodzielnie bezpłatnie poprzez witrynę www.era.pl (logując się do serwisu i-BOA) oraz TeleErę dzwoniąc pod numer telefonu 602909, lub poprzez Konsultanta Biura Obsługi Abonenta, 602900 (opcja płatna 5,00 zł z VAT).

Nadmieniam, że jako Stały Abonent mogą Państwo korzystać z usług sieci Era na specjalnych warunkach, ponieważ wyżej wymienione przywileje są dostępne wyłącznie w ofercie dla Stałych Abonentów. Proponuję wygodny sposób realizacji oferty - aneks może zostać bezpłatnie dostarczony przez kuriera pod wskazany przez Państwa adres, co pozwoli Państwu na zaoszczędzenie czasu. W celu ustalenia szczegółów proszę o kontakt pod numerem Biura Obsługi Abonenta 602 900 (opłata za połączenie wg cennika). Nasz konsultant odpowie na Państwa pytania i doradzi najbardziej korzystne rozwiązanie.

Liczę, że przedstawione powyżej propozycje spotkają się z Państwa zainteresowaniem oraz zachęcą do pozostania w gronie Stałych Abonentów sieci Era.

* Operator zastrzega sobie możliwość zmiany ofert oraz określania puli dostępnych modeli aparatów. Szczegółowe informacje na temat warunków promocji, nowych taryf oraz parametrów aparatów, dostępne w punktach sprzedaży, na stronie internetowej www.era.pl.
Z wyrazami szacunku
XXXXXXX XXXXXXXXX
Kierownik Zespołu ds. Utrzymania Klienta

Niniejsza wiadomość dotyczy:
Nr SprawyXXXXXXXXXXXXXXXXX
Nr Umowy XXXXXXX, XXXXXXX, XXXXXX
Nr telefonu XXXXXXX, XXXXX, XXXXXXX

#289761  autor: lwilczek
 24 wrz 2008, 12:40
Ponawiam moje pytanie!

Jak wygladają maksymalne zniżki w przypadku przedłużania oferty biznesowej...?

rachunki ok 130 zł

Dzięki za podpowiedź

Ł.

#289804  autor: jothus
 24 wrz 2008, 17:35
ziomq pisze:Otrzymałem taką ofertę przedłużeniową rachunki na firmę ok 1600 zł, 8 lat w Erze. W e-mailu do Ery pisałem że chcę tylko umowy roczne...
Otrzymales dosc przecietna oferte pomijajac aspekt z telefonami. Ja ostatnio wynegocjowalem era 100 czyli 220 minut za 50 zl z vat przez rok i 85 przez kolejny rok co daje mi 67,5zl sredniego abonamentu, dodatkowo telefony za pol ceny jak u ciebie i wszystkie te pakieciki do ery i na stajonarne ktore moge dokupic po promocyjnyc cenach. TYLKO ze jestem abonentem od 4 lat nie od 8 i mam w erze na siebie (osoba prywatna) 4 aktywacje ze srednimi rachunkami okolo 500 zl miesiecznie.

Postaraj sie targowac wiekszy upust na abonamenty np 50 % przez 24 miesiace.
Pozdrawiam

-------yagi edit-------
Po co cytujesz caly post i to jeden z dluzszych? Przycialem cytat, poniewaz i tak wiadomo o ktory post chodzi...
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2008, 22:00 przez jothus, łącznie zmieniany 1 raz.

#289806  autor: wolti
 24 wrz 2008, 17:41
Witam,
Loczek, jak poszło/idzie?
lwilczek, ja przy rachunkach ~100 dostałem ~20 upustu, to pewnie zależy od taryfy jaka posiadasz i ilości aktywacji (u mnie 3). Negocjować można, daj znać jak poszło, myślę że spokojnie dostaniesz na Erę 100 jakieś 30-40zł, w salonie przy podpisaniu swojego aneksu usłyszałem że na cenę telefonu raczej nie ma się wpływu, tylko na warunki umowy.
Pozdrawiam

#289845  autor: dawoo1
 24 wrz 2008, 21:11
A ja mam ciekawostkę.Era podobno dla stałych klientów obniża o połowę ceny telefonów. A jak jest w rzeczywistości? przykład:taryfa NE60-nokia 6500slide-cena dla stałego abonenta=599zł,cena dla nowego abonenta=399zł. Ceny wzięte z oficjalnych cenników. I jak to wkońcu jest?

#289873  autor: vinc
 24 wrz 2008, 23:35
dawoo1 wszystko zależne jest od dochodu (wysokości rachunków) klienta...

Obrazek

#289887  autor: dawoo1
 25 wrz 2008, 09:25
vinc chyba niebardzo bo cennik dla przedłużających jest jeden,tak jak jeden jest dla nowych abonentów,a pozatym większość telefonów jest w tych samych cenach.Czeka mnie teraz pare przedłużeń i poruszę tą sprawę,bo jak byk piszą o zniżce 50% a robią sobie jaja, jak ktoś nie sprawdzi to pomysli że taka wspaniała jest Era.

#289888  autor: vinc
 25 wrz 2008, 09:37
Oczywiście, że cennik jest jeden, ale nie każdemu przysługuje zniżka na telefon 50% Warto jednak się upomnieć o zniżkę bo wiadomo, że nie dadzą jej w pierwszej ofercie.

Obrazek

#289890  autor: dawoo1
 25 wrz 2008, 09:42
No właśnie o tym mówię,ja dostałem zniżkę ale ceny są jakie są :(

#289911  autor: mystic
 25 wrz 2008, 12:58
Bardzo często przy przedłużeniu umowy, znaczącego klienta dostaje on ofertę telefonu za 1 zł jeśli jego cena cennikowa nie przekracza 1500 zł brutto, lub za 25% ceny, w przypadku jeśli cena cennikowa jest większa niż 1500 zł bruttu. Ceny wyjściowe są cenami nie objętymi żadnymi promocjami.

#290066  autor: lwilczek
 26 wrz 2008, 15:06
Negocjacje trwają... wyszło ze średnia z ostatnich 6 m-cy to 180 zł ale upustu na aparat narazie dać nie chcą.. Nokia N82 za 302 zł...

Rozmowa toczy sie o abo. Nowy Pakie Biznes 120.

Na razie odstałem 44 zł upustu na abonament lub dodatkowe 240 min na 24 m-ce. Wiec raczej słabo.. chciałbym najlepiej i jedno i drugie.. dam rade..?

czy dają coś wiecej..?

Czy da się jesze jakos zbić cene aparatu ?

Pozdr za wskazówki bo w poniedziałek rozpoczynam rundę drugą..

#290097  autor: Loczek
 26 wrz 2008, 19:30
Wolti narazie nijak - czekam na Omnie, a poza tym ostatnio nie mialam do tego glowy. Jak zacznę negocjowac to dam znać
  • Strona 171 z 318
  • 1
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • 318
  • 1
  • 169
  • 170
  • 171