• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #288967  autor: konradosbstok
 18 wrz 2008, 19:35
Witam
Dziewczyna ma orange mix za 30z ja mam abonament erze. Dużo ze sobą piszemy i szybko jej pieniążki znikają (jak długi sms który zajmował 3-4smsy to wychodziło po 60-80gr).

Mam drugi telefon i chcę wsadzić starter z orange żeby było jej taniej pisać do mnie. Kompletnie się nie znam. Jaki będzie najlepszy orange go, pop czy jakiś inny ?

Zależy mi na jak najniższym utrzymaniu tego startera, gdyż nie będę z niego prawie dzwonił, chyba że będzie jakiś pakiet, że będę mógł do nie pisać smsy po gorszu.

U siebie w erze mam do innych sieci po 35gr min (1min=4sms czyli 1sms za jakieś 8,5gr)
Jak by był jakiś pakiet do niej np sms po 1gr albo pakiet iluś tam sms za 5zł na dłuższy czas to wtedy będę pisał z drugiego)

Główne założenie to żeby miała jak najtaniej do mnie. Możecie coś polecić ? Z góry dzieki za rady.

#288971  autor: marcino94
 18 wrz 2008, 19:47
ja bym na Twoim miejscu kupił starter orange music. skoro dużo ze soba piszecie to tam mozesz za 6zł kupić pakiet 600 smsów i za doładowanie np 25zł dostajesz 200 darmowych esów do wszystkich sieci. a jeśli dołądujesz za 50zł to tych smsów jest 500 itp. jest tez karta zdrapka za 15zł na której jest 1500 smsów :wink:

#288973  autor: nicram
 18 wrz 2008, 19:54
wpisz sobie w google SMS-y po groszu do Orange i to wszystko:), ewentualnie strona www.orange.pl, a jeśli to jest za trudne to proszę:P

Usługa: Ty i 3
W Orange POP zawsze jest miejsce na rozmowy. Wybierz 1, 2 lub 3 numery swoich znajomych w Orange lub stacjonarne. Rozmawiaj z nimi po 3 grosze za minutę i SMS-uj za 1 grosz.
cena za włączenie usługi: 6 zł
ważność usługi: 30 dni
jak włączysz usługę
- przez Internet na Orange On-line
- wyślij SMS-a pod numer 363 w treści wpisując trzy 9-cyfrowe numery osób, z którymi chcesz się kontaktować za grosze (np. 501XXXXXX 502XXXXXX 22XXXXXXX)

dla kogo
- dla tych, którzy potrzebują 1 usługi dającej jednocześnie zniżki na połączenia i SMS-y
- dla tych, którzy często kontaktują się z trzema wybranymi osobami
- dla tych, którzy dzwonią również często na numery stacjonarne

przejdź do Orange POP
Jeżeli korzystasz z innej oferty na kartę w Orange:
- wejdź na Orange On-line i bezpłatnie przejdź do nowej oferty lub
- wyślij SMS-a o treści OPOP pod numer 1112 (koszt SMS-a zgodny z cennikiem Twojej oferty). Jako potwierdzenie przejścia do Orange POP dostaniesz SMS-a zwrotnego.
W Orange POP specjalne stawki do wybranych osób w Orange i na stacjonarne dostajesz niezależnie od Twojego stażu w ofercie na kartę.

informacje dodatkowe
Usługa łączy się z pakietem Grosz za SMS.
Usługa nie łączy się z pakietem POPGadane.

Poczytaj sobie jeszcze o usłudze Grosz za SMS, choć myślę że dla Ciebie lepsza będzie usługa Ty i 3.

#288975  autor: mariusz9a
 18 wrz 2008, 19:58
konradosbstok pisze:jak długi sms który zajmował 3-4smsy to wychodziło po 60-80gr
A póki nie wybierzesz nowego startera to takie SMSy się wysyła MMSem co redukuje o kilkaset procent koszt wiadomości.

#288976  autor: nicram
 18 wrz 2008, 19:58
W sumie teraz sobie myślę że jak chcesz się skupić jedynie na SMS-ach to taniej Ci wyjdzie Grosz za SMS. Wystarczy doładowywać raz na miesiąc za 10zł - za 6zł kupujesz pakiet SMS-ów i korzystasz przez miesiąc, nawet jak konto na wychodzące będziesz miał zablokowane (trzeba tylko pamiętać żeby nie spóżnić się z doładowaniem jak będą się kończyć połączenia przychodzące, chyba że nie zależy Ci na numerze to możesz jak Ci wyłączą numer kupić kolejny starter i tak w kółko).

#288977  autor: nicram
 18 wrz 2008, 19:59
mariusz9a pisze:
konradosbstok pisze:jak długi sms który zajmował 3-4smsy to wychodziło po 60-80gr
A póki nie wybierzesz nowego startera to takie SMSy się wysyła MMSem co redukuje o kilkaset procent koszt wiadomości.
Słuszna uwaga, ja z tego rozwiązania korzystałem jak byłem w roamingu (Play w tym temacie rządzi 8) )

#288981  autor: konradosbstok
 18 wrz 2008, 20:03
Dzięki za tak szybką odpowiedz profesjonalne forum widzę :)

Poradziliście, żeby dla mnie było taniej, ja mogę płacić więcej przeżyję.
Głównie chodzi o to żeby ona miała do mnie jak najtaniej.

Ona ma mixa orange za 30zł i nie wchodzi w grę u niej zmiana na coś innego na razie.
Zastanawiam się czy mozna u niej kupic jakies pakiety w stylu 5zl i sms po 1gr do mnie przez miesiac ??

Na mnie nie patrzcie, głównym celem zakładania 2 telefonu jest obniżenie u niej kosztów za smsy do mnie.

#289013  autor: Atlan
 18 wrz 2008, 22:03
Powiem Ci więcej... Na Allegro możesz kupować doładowania za 6zł i dzięki temu będziesz mógł pisać SMSy po zakupie pakietu SMS w Orange POP przez cały miesiąc.

Chcesz żeby miała taniej? W takim razie możesz zrobić tak, że to Ty będziesz dzwonić do niej z tego Orange. Nie wiem jak dużo gadacie (chcecie gadać) toteż ciężko dobrać ofertę.

Zagadki logiczne

#289075  autor: nicram
 19 wrz 2008, 14:57
konradosbstok pisze:Dzięki za tak szybką odpowiedz profesjonalne forum widzę :)

Poradziliście, żeby dla mnie było taniej, ja mogę płacić więcej przeżyję.
Głównie chodzi o to żeby ona miała do mnie jak najtaniej.

Ona ma mixa orange za 30zł i nie wchodzi w grę u niej zmiana na coś innego na razie.
Zastanawiam się czy mozna u niej kupic jakies pakiety w stylu 5zl i sms po 1gr do mnie przez miesiac ??

Na mnie nie patrzcie, głównym celem zakładania 2 telefonu jest obniżenie u niej kosztów za smsy do mnie.
Powiem tak - najlepiej jak obydwoje udacie się do salonu Orange, Ty sobie kupisz starter Pop-a konsultant włączy i napisze Ci jak się włącza SMS-y po groszu (jak chcesz korzystać z tego numeru), od razu przy okazji uruchomi podobną usługę Twojej dziewczynie i tak samo wytłumaczy jak ma to włączać. W Orange jest kilka Mix-ów, w dzisiejszym czasie to są dwa + jakieś wcześniejsze, tak więc ciężko będzie nam w tym temacie pomóc, musiałbyś znać dokładne informacje. Najprościej będzie przejść do salonu, ewentualnie dzwonienie do Biuro Obsługi, ale jak dziewczyna nie lubi rozmawiać z nieznajomymi;) ludźmi przez telefon, proponuję pójście jednak do salonu. Znam to po swojej dziewczynie, jak i koleżankach - ich temat ofert operatorów w ogóle nie interesuje [rzadko zdarzają się jakieś wyjątki;)].