• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#288477  autor: tomko111
 15 wrz 2008, 18:25
Beznadziejna ta nowa wersja. Mogli już wymyśleć coś lepszego, poprzednia wersja o niebo lepsza.

#288483  autor: Spiite
 15 wrz 2008, 18:40
Sens ten sam. Teraz już bez problemu puszcza w TV.

#288486  autor: tomko111
 15 wrz 2008, 19:00
Tylko niech mi ktoś powie jaki jest ukryty sens tej reklamy? Co ona ma przekazać widzowi? Bo obejrzałem 5 razy i nie wiem.

#288504  autor: Spiite
 15 wrz 2008, 20:02
Ta reklama ma przekonać, że w play płaci się "grosze" i telefony dają za złotówkę.
Cytat mi się przypomniał:" Kiler, och..ałeś! 100 dolarów?, a co ja sobie za to kupię!? waciki... "

#289542  autor: anamorph22
 22 wrz 2008, 23:24
waciki byly super XD no i nie dowiedzialam sie o co chodzilo z tym sedzia czajnikiem :(
Play faktycznie ta reklama nie powala..idzie w abstrakcję jak heyah, no ale heyah ma te reklamy przynajmniej smieszne...
tomko111 nie widze tego przycisku O.o

#289556  autor: vinc
 23 wrz 2008, 07:23
anamorph22 opowiadanie takiej reklamy (sędzia i czajnik) może wypaczyć jej sens. Wobec tego najlepiej jak sama obejrzysz: http://pl.youtube.com/watch?v=8S3HQsS27_g
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2008, 15:01 przez vinc, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#289599  autor: kowcio
 23 wrz 2008, 13:58
E, ja w tej zakazanej reklamie Play nic nie widzę, poza żenadą...

#289638  autor: kozak
 23 wrz 2008, 16:42
Dziwni mnie, że zbanowali tą reklamę. Głównie dlatego, że to co puszczają w TV nieraz bije na łeb na szyję tą PLAYową. Reklama ogólnie ma ciekawy zamysł. Podoba mi się spokojny ton głosu tego ojca. Ta przerobiona reklama którą wyemitowali to w zasadzie nie wiadomo co. Nawet osoba która nie jest w temacie domyśli się, że czegoś w niej brakuje. Ogólnie Play jest znany z "innego", "zwariowanego" stylu swoich reklam.

#289645  autor: user_delete10
 23 wrz 2008, 17:36
Może wolą teraz prostsze reklamy,bo co było z pieskiem,który wpadł d garnka?Obrońcy zwierząt się odezwali,to jest dopiero cyrk na cały świat.

#289778  autor: tomko111
 24 wrz 2008, 14:36
Kolejną reklamę, tym razem biznesową nie dopuścili im do emisji. Muszą ocenzurować słowo 'wino'. Nie wiedziałem, że to jakieś zakazane słowo... cóż. :-D

#289827  autor: Janeq
 24 wrz 2008, 20:02
niby im te reklamy blokują w TV ale internet cały huczy od dyskusji na ten temat. Czy zwróciliście w ogóle uwagę na treść reklamy? Co ona w zasadzie reklamuje? To jest pewnie tak, że każdy ogląda i tylko czeka na magiczne słówko "wino". :lol:

#289832  autor: tomko111
 24 wrz 2008, 20:30
Ja nie wiem naprawdę, co te słowo wino ma w sobie złego. Co dziecko 5 letnie po obejrzeniu reklamy po leci do sklepu i sobie je kupi? Nie dajmy się ponieść emocjom...

#289925  autor: tomiq
 25 wrz 2008, 15:05
tomko111 pisze:Ja nie wiem naprawdę, co te słowo wino ma w sobie złego. Co dziecko 5 letnie po obejrzeniu reklamy po leci do sklepu i sobie je kupi? Nie dajmy się ponieść emocjom...
Zrozumialbym jeszcze okreslenie tanie winko ;-) ale samo wino, to przeciez napojow Bogow :-P

#290853  autor: anamorph22
 03 paź 2008, 14:21
tomko111 gdzie sie tu klika na to "pomógł" :)
no ta reklama play'a faktycznie taka troche no w którymś kościele dzwoni ale jeszcze chyba nie w tym co trzeba...

#290891  autor: Prometo
 03 paź 2008, 18:19
anamorph22 pisze:tomko111 gdzie sie tu klika na to "pomógł" :)
Dodać pkt. "pomógł" może tylko założyciel danego tematu.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#290917  autor: anamorph22
 03 paź 2008, 20:22
aha....no to wszystko jasne ;)

#299943  autor: user_delete10
 26 lis 2008, 17:58
http://www.telix.pl/artykul/plus-i-era- ... 25506.html to i najnowszej reklamie.

To moim zdaniem prawda,w porównaniu są uwzględnione "suche"ceny.Era i Plus za staż obniżają na stałe stawki,a te brane pod uwagę w reklamie są pewnie tymi najwyższymi,kiedy użytkownik uruchamia numer,przez pierwsze 3 miesiące.Z drugiej strony najważniejsze wydają się być stawki podstawowe,a nie promocyjne czy pakietowe,jednak podsumowując Play wprowadza w błąd i mocno tą reklamą odstrasza ludzi.Jeśli więc ci dwaj operatorzy mają coś przeciwko i jest taka możliwość i ich chęć to mogą i powinni oddać do sądu tę sprawę.

#299951  autor: elrond
 26 lis 2008, 18:58
fenix189 pisze:,jednak podsumowując Play wprowadza w błąd i mocno tą reklamą odstrasza ludzi.Jeśli więc ci dwaj operatorzy mają coś przeciwko i jest taka możliwość i ich chęć to mogą i powinni oddać do sądu tę sprawę.
Nie żebym bronił Playa, nie w tym rzecz. Ale gdzie Play wprowadza w błąd? Zostały porównane stawki podstawowe, jakieś założenie musiało zostać przyjęte. Albo wszędzie porównujemy stawke podstawową, albo sie wikłamy w uwzględnianie pakietów co byłoby utrudnianiem całej sprawy i zwykłą nielogiczną głupotą. Prawdą jest że stawkę podstawową Play ma najniższą. I to jest sęk ten kampanii.

A jeśli konkurencja chce iść z tym do sądu to niech idzie. Ma do tego oczywiście prawo.

#299971  autor: metpablo
 26 lis 2008, 21:17
Janeq pisze:każdy ogląda i tylko czeka na magiczne słówko "wino". :lol:
Podrzucicie link? Bo jak na razie to znajduję w różnych miejscach tylko zabanowaną reklamę Mix Playa z lusterkiem..

#300006  autor: express100
 27 lis 2008, 00:17
fenix189 pisze:To moim zdaniem prawda,w porównaniu są uwzględnione "suche"ceny.Era i Plus za staż obniżają na stałe stawki,a te brane pod uwagę w reklamie są pewnie tymi najwyższymi,kiedy użytkownik uruchamia numer,przez pierwsze 3 miesiące.Z drugiej strony najważniejsze wydają się być stawki podstawowe,a nie promocyjne czy pakietowe,jednak podsumowując Play wprowadza w błąd i mocno tą reklamą odstrasza ludzi.Jeśli więc ci dwaj operatorzy mają coś przeciwko i jest taka możliwość i ich chęć to mogą i powinni oddać do sądu tę sprawę.
Przecież taka reklama jest zgodna z prawem, bo to reklama porównawcza.
Nieuczciwym zagraniem byłoby gdyby PLAY np. odjął od abonamentu zniżkę którą daje, czy pokazał, że dodaje 500minut do PLAY i stacjonarnych miesięcznie, a tego przecież nie zrobił. Nie powiedzieli też w reklamie o usłudze ZBIERAJ MINTY za 5zł/m-c.
A tak w ogóle ta reklama jest prokonsumencka, ponieważ podaje prawdziwe ceny bez pakietów, usług obniżających połączenia za które w Świętej Trójcy trzeba dodatkowo płacić i jest to doliczane do abonamentu, a więc abo się "troszeczkę" powiększy.
I tak trójca przegra w sądzie, bo jest to zgodne z prawem, uczciwe i moralne, tak jest wg mnie; ja chciałbym widzieć częściej takie reklamy PORÓWNAWCZE :wink:
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5