• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Czy podaba Ci się PASKIET MMS w Orange POP?

Bardzo mi się podoba!
1
11%
Podoba mi się
4
44%
Po prostu- kolejny pakiet
3
33%
Kiepski pakiet, bo za dużo zawiłości w regulaminie
1
11%
 #287557  autor: express100
 10 wrz 2008, 00:14
Od 8.09.2008, czyli od wczoraj Orange wprowadziło w swojej ofercie pre-paid Orange POP- nowy pakiet pod nazwą "Pakiet MMS".
Usługa jest możliwa do włączenia jedynie w Orange POP!
Aktywacja pakietu może nastąpić maksymalnie w ciągu 48godzin od zlecenia aktywacji SMSem.
Zdziwiony jestem, że w regulaminie nic nie piszą o możliwości aktywacji oferty przez Orange On-line, a sprawdzałem w Orange on-line (u mojego ojca, bo ma Orange POPa) i nie ma możliwości włączenia pakietu.
W regulaminie również Centertel zastrzega par.1 pkt.2- "Użytkownik przebywający za zagranicą nie może włączyć usługi"- nie wiem tylko co to jest "za zagranica" :-D
aktywacji pakietu tak jak pisałem wyżej można dokonać tylko poprzez SMS o treści AKT na numer 727(2zł.-aktywacja+ 20gr-koszt SMSa). Sprawdzenie ilości pozostałych MMSów i termin ich ważności można sprawdzić jedynie poprzez wysłanie SMSa o treści ILE na numer 727.
Pakiet jest ważny 30 dni i łączy się ze wszystkimi pakietami, promocjami i usługami w Orange POP.
Kopiuję z regulaminu Pakiet MMS- to co mnie zadziwiło i to ogromnie:

6. W ramach Pakietu można skorzystać z 40 MMS- ów płatnych według następujących stawek: koszt 1 MMS-a w Pakiecie to 5 gr. Opłaty za MMS-y wysłanie w ramach Pakietu są dodatkowymi opłatami w stosunku do opłat za włączenie Pakietu, o których mowa w pkt. 13 i 14
7. MMS-y dostępne w ramach Usługi można wysyłać tylko i wyłącznie pod numery w sieci Orange z wyłączeniem numerów specjalnych określonych w cenniku usług w ofercie Orange POP oraz MMS-ów wysyłanych w roamingu i za granicą.
8. Maksymalna wielkość pojedynczego MMS-a to 100kB.
9. Z MMS-ów dostępnych w ramach Usługi można korzystać przez okres 30 dni liczonych od włączenia Usługi. Po tym okresie niewykorzystane MMS-y nie będą dostępne a ich wartość nie podlega zwrotowi.
10. Istnieje możliwość wielokrotnego skorzystania z Usługi (zlecenia włączenia Usługi) w czasie trwania promocji.
11. Jeżeli Użytkownik posiadając ważne i niewykorzystane MMS-y w ramach Usługi zamówi Usługę po raz kolejny, dotychczasowa ilość MMS-ów zostanie powiększona o 40 MMS-ów, a termin ważności MMSów zostanie przedłużony o kolejne 30 dni od daty ostatniego włączenia Usługi.

W pakiecie jest 40MMSów, a więc:
2zł.(koszt aktywacji):40MMSów= 5gr./MMS
5gr./MMS(cena w pakiecie)+5gr. (zgodnie z pkt.6 regulaminu jw.)=
10groszy/MMS do Orange

Ja tak punkt 6 regulaminu zinterpretowałem jak obliczam wyżej, a co Wy o tym myślicie, czy naprawdę pobierają opłatę aktywacyjną+5gr. dodatkowo za każdego MMSa?

Ale ogólne całkiem fajny pakiet- tylko za dużo zawiłości, oby Orange nie wyprzedził PLUSa w tych zawiłościach regulaminowych :-D

Czy Wam też ten pakiet się podoba?

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#287589  autor: biotyt
 10 wrz 2008, 11:38
Zgadzam się z Twoim rozumowaniem. Tak wynika właśnie z regulaminu "na chłopski rozum". Swoją drogą to bardzo dziwna konstrukcja usługi. Mam nadzieję jednak, że to tylko pomyłka i będzie to zwykły pakiet jak Grosz za SMS.

biotyt

#287593  autor: biotyt
 10 wrz 2008, 11:47
Usługa Wybrany Kraj już jest od chyba od ponad miesiąca. Nie jest to więc taka nowość. Pakiet Podróżnika też :D

biotyt

#287594  autor: Th0mas
 10 wrz 2008, 11:50
Podałem wszystkie, gdzie jest napis Nowiść :P

#287619  autor: biotyt
 10 wrz 2008, 13:38
Kupiłem sobie ten pakiet MMS. Aktywowałem go przez Orange On-line. Niestety zero informacji w chwili jego aktywacji. O aktywności dowiedziałem się po wysłaniu SMS-a o treści ILE pod 727. Na Orange On-line nie ma go w wykazie aktywnych pakietów na koncie.

Sprawdziłem także rozliczanie pakietu wysyłając kilka MMS-ów monitorując stan konta promocyjnego i głównego. MMS-y do Orange schodzą jedynie z tego pakietu. Nic dodatkowo się nie płaci. Najwidoczniej ktoś machnął się w regulaminie.

biotyt

#287640  autor: kowcio
 10 wrz 2008, 15:57
No skoro jest to pakiet, to opłata nie może być pobierana dodatkowo:
express100 pisze:6. W ramach Pakietu można skorzystać z 40 MMS- ów płatnych według następujących stawek: koszt 1 MMS-a w Pakiecie to 5 gr.
A więc w 600 SMS za 6 zł także będzie pisać, że koszt SMSa w pakiecie to 1 groszy brutto.

#287671  autor: biotyt
 10 wrz 2008, 18:29
kowcio, no i nie jest pobierana opłata dodatkowa korzystając z pakietu MMS. Sam to dzisiaj sprawdziłem. Regulamin jednak temu przeczy bo zdanie:
Opłaty za MMS-y wysłanie w ramach Pakietu są dodatkowymi opłatami w stosunku do opłat za włączenie Pakietu, o których mowa w pkt. 13 i 14
rozumiem tak, że trzeba zapłacić 2 zł za aktywację usługi co pozwala mi wysłać do 40 MMS-ów za 5 gr (czyli po obniżonej stawce), ale za te 40 MMS-ów muszę zapłacić z konta. Czyli tak jakby usługa obniżająca stawki z limitem ilości tańszych MMS-ów.
Wydaje mi się, że po prostu ktoś zapomniał o słowie "nie" czyli powinno być "...wysłane w ramach Pakietu NIE są dodatkowymi opłatami w stosunku..."

biotyt

#287677  autor: JayCee
 10 wrz 2008, 18:53
Panowie:
Koszt 1 MMS-a w Pakiecie to 5 gr
a
opłata za wysłany MMS w ramach Pakietu to 5gr.

To dwie różne rzeczy, więc po co szukać dziury w całym? ;-)