Użytkownik
Ranga
Obserwator
Będziesz mógł dzwonić przez 3 dni, bo to nie są pakiety minut i smsów. 6 zł to tylko opłata aktywacyjna uprawniająca do tańszych połączeń i smsów z trzema numerami, czyli za rozmowę kasa idzie z konta głównego/promocyjnegomatifcb pisze:chcialbym sie dowiedziec co sie stanie jezeli mam 3 dni rozmow wychodzacych i zamoowie pakiet ty i 3 w orange ? przez ile bede mogl dzwonic ??
Lazz pisze:Będziesz mógł dzwonić przez 3 dni, bo to nie są pakiety minut i smsów. 6 zł to tylko opłata aktywacyjna uprawniająca do tańszych połączeń i smsów z trzema numerami, czyli za rozmowę kasa idzie z konta głównego/promocyjnegomatifcb pisze:chcialbym sie dowiedziec co sie stanie jezeli mam 3 dni rozmow wychodzacych i zamoowie pakiet ty i 3 w orange ? przez ile bede mogl dzwonic ??
Możesz zrobić tak, że jeśli masz 6 zł na koncie to możesz sobie kupić pakiet rozmów lub smsów do Orange i będziesz mógł go wykorzystać przez 30 dni, mimo skończonego terminu na wychodzące, to chyba jedyny sposóbmatifcb pisze:a jaki jest najtanszy sposob aby powiekszyc termin do 30 dni aby mi sie oplacalo wykupic pakiet ? doladowania na allego np za 5 zl przedluzaja do miesiaca?
wlasnie o to pytam czy jak kupie ten pakiet tyi 3 to bede miec 30 dni dzwonienia nie patrzac na wychodzace.. chodzi mi o to zeby np doladowac sobie 10 zl w miesiacu np 1 wrzesnia i :Lazz pisze:Możesz zrobić tak, że jeśli masz 6 zł na koncie to możesz sobie kupić pakiet rozmów lub smsów do Orange i będziesz mógł go wykorzystać przez 30 dni, mimo skończonego terminu na wychodzące, to chyba jedyny sposóbmatifcb pisze:a jaki jest najtanszy sposob aby powiekszyc termin do 30 dni aby mi sie oplacalo wykupic pakiet ? doladowania na allego np za 5 zl przedluzaja do miesiaca?
wlasnie o to pytam z smsami to wiem ze tak jest bo sam tak robie doladowuje sobie 6zl kupuje pakiet smsow i looz.. czy ktos zrobil w praktyce to o co pytam ? czyli wykupil ty i 3 i rozmawial po uplywie :> bo to mi sie wydaje niemozliwe ..kowcio pisze:mikage1, ja już nie jeden raz miałem kupiony pakiet 600 SMSów za 6 PLN i nie miałem już połączeń wychodzących. Dało się wysyłać SMSy. Więc podobnie będzie z pakietem minut.
Nie tylko ja tak kiedyś miałem, są osoby co ładują tylko 2x5 PLN i kupują tylko pakiet SMS ;]
Tak samo jak jest okres na połączenia wychodzące, a nie ma się środków na koncie.
Widocznie pakiety są traktowane osobno i stan konta też jest traktowany osobno.
Zgadza się, ja kiedys jak miałem Orange Pop ładowałem sie własnie 2*5 i wykupywałem pakiet smsów ważny miesiąc(środki ważne 2 dni). Orange Pop to nie tak-tak ani simplus, tu pakiet ma osobna ważność , dlatego młodzież w większości ma Orange, a pózniej dopiero Heyah.kowcio pisze:mikage1, ja już nie jeden raz miałem kupiony pakiet 600 SMSów za 6 PLN i nie miałem już połączeń wychodzących. Dało się wysyłać SMSy. Więc podobnie będzie z pakietem minut.
Nie tylko ja tak kiedyś miałem, są osoby co ładują tylko 2x5 PLN i kupują tylko pakiet SMS ;]
Tak samo jak jest okres na połączenia wychodzące, a nie ma się środków na koncie.
Widocznie pakiety są traktowane osobno i stan konta też jest traktowany osobno.
to nie do końca tak - nie działa w 2 strony - bo doładowując za kwotę x "umawiasz sie" z operatorem, że będziesz mógł wykorzystywać środki przez maksimum y dni bez kolejnego doładowania - ale możesz szybciej je wykorzystać, natomiast nigdzie nie ma mowy, że skoro została ci kasa, to operator wydłużyc ci okres aktywny (jedynie zwróci ci jeśli doładujesz w ciągu 5 dni od wejścia w okres pasywny) - to trochę jak z kwadratem i prostokątem - kazdy kwadrat jest prostokątem, ale nie każdy prostokąt jest kwadratemTak samo jak jest okres na połączenia wychodzące, a nie ma się środków na koncie.
Dam sobie głowę uciąć, że nie.matifcb pisze:czy ktos zrobil w praktyce to o co pytam ? czyli wykupil ty i 3 i rozmawial po uplywie :>
Mi takżematifcb pisze:bo to mi sie wydaje niemozliwe ..
Gdzie widzisz takie doładowania? Doładować można jedynie za 5, 10, 25, 50 i 100 zł. Natomiast przelew przedłuża konto o 5 dni a minimalna kwota to 5 zł.matifcb pisze:a doaldowania za 1zl albo 2 zl co sa na allegro to na ile przedluzaja konto ?
wejście w okres pasywny oznacza mozliwość odbierania połączeń i zablokowanie połączeń wychodzących (możliwe jest tylko wykonywanie połączeń wychodzących na numery alarmowe oraz bezpłatne)biotyt pisze:mikage1, właśnie sam sobie dałeś odpowiedź. Punkt ten mówi, że jednostki są anulowane czyli Orange nie blokuje konta, a je zeruje. Natomiast regulamin o promocjach POP Gadane i Grosz za SMS ustala, że te pakiety można wykorzystać przez 30 dni.