• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 63 z 131
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 131

#286801  autor: marcinb
 04 wrz 2008, 22:12
Kamel pisze:Czy znacząca ilość połączeń przychodzących z innej sieci może obniżyć koszta np. wymiany telefonu ?
Myślę, że tak. Pisała o tym farfi kilkanaście postów wcześniej (iphone za kilkanaście złotych...)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#286897  autor: Robaas
 05 wrz 2008, 17:29
telemaniak93 pisze: 1. Dnia 05.12.2007. Zawarłem umowę (znaczy mój tata) bez telefonu na czas 12 miesięcy. Na stronie Orange piszę że mogę przedłużyć umowę już 3 miesiące wcześniej. Czyli już jutro ??? Zależy mi na szybki przedłużeniu umowy (telefon się rozsypał)
jak dobrze pamiętam całkiem niedawno na forum (nie pamiętam ale chyba nawet w tym wątku) był opisany przypadek gdzie na stronie oferta pojawia się dopiero po opłaceniu 11 faktury.

#286906  autor: telemaniak93
 05 wrz 2008, 17:57
Robaas pisze:
telemaniak93 pisze: 1. Dnia 05.12.2007. Zawarłem umowę (znaczy mój tata) bez telefonu na czas 12 miesięcy. Na stronie Orange piszę że mogę przedłużyć umowę już 3 miesiące wcześniej. Czyli już jutro ??? Zależy mi na szybki przedłużeniu umowy (telefon się rozsypał)
jak dobrze pamiętam całkiem niedawno na forum (nie pamiętam ale chyba nawet w tym wątku) był opisany przypadek gdzie na stronie oferta pojawia się dopiero po opłaceniu 11 faktury.
Ale mnie pocieszyłeś :( Nie byłem nawet dzisiaj w salonie bo nie miałem czasu może jutro postaram się zajrzeć.

#286910  autor: cesarz
 05 wrz 2008, 18:19
Jeśli to było pierwsza umowa na 12 miesięcy to prawda że po wpłynieciu 11-tej faktury, ale jeśli jest to następna 12-to miesięczna umowa to PRPOPZYCJA jest 90dni wcześniej. Tak było w moim przypadku. :wink:

CNN

#286913  autor: telemaniak93
 05 wrz 2008, 18:48
cesarz pisze:Jeśli to było pierwsza umowa na 12 miesięcy to prawda że po wpłynieciu 11-tej faktury, ale jeśli jest to następna 12-to miesięczna umowa to PRPOPZYCJA jest 90dni wcześniej. Tak było w moim przypadku. :wink:
NIESTETY :( To była pierwsza umowa :(.

#286922  autor: cesarz
 05 wrz 2008, 19:59
Musisz być cierpliwy. :wink:

CNN

#286924  autor: Lukaszsz
 05 wrz 2008, 20:17
Narmer pisze:Mam jeszcze pytanie, bo kumpel coś mi tu mota, że za każdy ściągany plik w pakiecie Biznes Everywhere się płaci? Jakoś nie wydaje mi się to sensowne.
Ściąganie plików tak jak oglądanie stron WWW jest wliczone w cene abonamentu :wink:
To faktycznie strasznie jest on nielimitowany.
Jak juz pisałem wcześniej możesz ściągać ile chcesz i po przekroczeniu 6GB nie płacisz za ściągane pliki czy oglądane WWW, tyle że prędkość dość znacząco spada.

#286945  autor: corner
 05 wrz 2008, 21:25
Według regulaminu Propozycji, żeby z niej skorzystać trzeba mieć 12-miesięczny staż w sieci. Dla umowy rocznej oferta pojawia się niedługo przed zakończeniem umowy (żeby sobie zdążyć przedłużyć).

#286983  autor: telemaniak93
 06 wrz 2008, 08:39
corner pisze:Według regulaminu Propozycji, żeby z niej skorzystać trzeba mieć 12-miesięczny staż w sieci. Dla umowy rocznej oferta pojawia się niedługo przed zakończeniem umowy (żeby sobie zdążyć przedłużyć).
Jeśli chodzi o całkowity starz w Orange to ja mam go więcej bo miałem pierw na kartę (pop) i ten numer przeniosłem do mixa.

#286994  autor: vinc
 06 wrz 2008, 09:57
corner pisze:Według regulaminu Propozycji, żeby z niej skorzystać trzeba mieć 12-miesięczny staż w sieci. Dla umowy rocznej oferta pojawia się niedługo przed zakończeniem umowy (żeby sobie zdążyć przedłużyć).
Wy chyba nie czytaliście dokładnie tego tematu :roll: kilka stron wstecz jest napisane, że trzeba mieć opłacone 11 faktur by móc przedłużyć umowę przy kontakcie na 12 miesięcy :roll:
telemaniak93 pisze:Jeśli chodzi o całkowity starz w Orange to ja mam go więcej bo miałem pierw na kartę (pop) i ten numer przeniosłem do mixa.
To się nie liczy. Operator bierze pod uwagę staż w ofercie abonamentowej

Obrazek

#287001  autor: telemaniak93
 06 wrz 2008, 11:04
vinc pisze:
Wy chyba nie czytaliście dokładnie tego tematu :roll: kilka stron wstecz jest napisane, że trzeba mieć opłacone 11 faktur by móc przedłużyć umowę przy kontakcie na 12 miesięcy :roll:
telemaniak93 pisze:Jeśli chodzi o całkowity starz w Orange to ja mam go więcej bo miałem pierw na kartę (pop) i ten numer przeniosłem do mixa.
To się nie liczy. Operator bierze pod uwagę staż w ofercie abonamentowej
Ok. no to czekam do listopada. A i jeszcze mam pytanie czy jeśli na tate są wzięte 2 telefony (jeden mój a drugi no to plan na rozmowy 50 ) to będę miał tańszy telefon nisz by był 1 numer ???

#287003  autor: vinc
 06 wrz 2008, 11:13
telemaniak93 pisze:mam pytanie czy jeśli na tate są wzięte 2 telefony (jeden mój a drugi no to plan na rozmowy 50 ) to będę miał tańszy telefon nisz by był 1 numer ???
Zawsze jest to argument przy dobijaniu targu :wink:

Obrazek

#287063  autor: mikage1
 06 wrz 2008, 18:18
vinc pisze:
telemaniak93 pisze:mam pytanie czy jeśli na tate są wzięte 2 telefony (jeden mój a drugi no to plan na rozmowy 50 ) to będę miał tańszy telefon nisz by był 1 numer ???
oferta jest przygotowywana dla kazdego numeru na koncie osobno...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#287082  autor: vinc
 06 wrz 2008, 22:24
mikage1 pisze:
vinc pisze:
oferta jest przygotowywana dla kazdego numeru na koncie osobno...

ależ to jest oczywiste, ale argument jest bardzo dobry...

Obrazek

#287096  autor: corner
 07 wrz 2008, 00:01
vinc pisze:ależ to jest oczywiste, ale argument jest bardzo dobry...
Taki dobry, jak to, że pogoda jest ładna. Naprawdę.

#287106  autor: farfi
 07 wrz 2008, 01:56
corner pisze:
dokładnie 8) podobnie zresztą jak płacenie rachunków na czas (drugi ulubiony argument klientów).

#287150  autor: vinc
 07 wrz 2008, 11:28
farfi pisze:
corner pisze:
dokładnie 8) podobnie zresztą jak płacenie rachunków na czas (drugi ulubiony argument klientów).
Jeśli rzeczywiście tak jest to potwierdza się, że Orange ma najsłabszą ofertę dla stałych klientów. Przynajmniej przy przedłużaniu umowy w Erze to jest bardzo ważny argument :P dlatego mówię do widzenia Orange :lol: .

Obrazek

#287159  autor: telemaniak93
 07 wrz 2008, 12:42
vinc pisze:
farfi pisze:
corner pisze: Taki dobry, jak to, że pogoda jest ładna. Naprawdę.
Jeśli rzeczywiście tak jest to potwierdza się, że Orange ma najsłabszą ofertę dla stałych klientów. Przynajmniej przy przedłużaniu umowy w Erze to jest bardzo ważny argument :P dlatego mówię do widzenia Orange :lol: .
Ja się nie pożegnam z Orange bo:
1. Do Ery nie pójdę bo u mnie nie ma zasięgu. :)
2. W plusie nie mam dużo znajomych. (wszyscy z którymi dużo pisze mają fony w Orange)
3. Do Play też nie bo by nikt do mnie nie pisał bo za drogo :)
A no i teraz będę wiedział co mogę mówić (choć i tak pewnie to nie przyniesie skutku :))

#287418  autor: corner
 09 wrz 2008, 09:48
vinc pisze:Jeśli rzeczywiście tak jest to potwierdza się, że Orange ma najsłabszą ofertę dla stałych klientów. Przynajmniej przy przedłużaniu umowy w Erze to jest bardzo ważny argument
Ale przecież w Orange konsultant też mówi, że oferta uwzględnia wszystkie aspekty korzystania z telefonu, więc terminowe opłacanie rachunków telefonicznych na pewno ma wpływ dodatkowe możliwości".

#287419  autor: Kain
 09 wrz 2008, 10:13
corner Akurat terminowe opłacanie rachunków nie ma nic do rzeczy,bo jak nie będziesz miał popłaconych faktur to nie będzie propozycji,a płacenie rachunków w terminie to raczej obowiązek. Jakoś za płacenie czynszu w terminie nie ma specjalnych bonusów :P

A to ,że są dwa telefony na jedną osobę to ma wpływ na budżet utrzymaniowy, może nie wielki ale ma:D Chociaż bardziej tu jest szansa na dostanie jakiejś usługi ew. na dłuższy okres czasu ,ale rabatu na telefon to nie zwiększy więc jw. wpływ nie wielki:P

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)
  • Strona 63 z 131
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 131
  • 1
  • 61
  • 62