Moze juz ktos z was mial taki problem. Podpisalem 1 czerwca umowe na drugi telefon na abonament. Przy podpisywaniu umowy zostalem zapytany o to czy chce fakture zbiorcza czy maja przychodzic osobno. Wybralem tę druga opcje, lecz juz w pierwszym okresie rozliczeniowym dostalem zbiorcza, wiec zadzwonilem do BOA i sie pytam czemu nie przyszly osobno, udzielono mi informacji , ze przepraszamy juz zaraz wszystko zmienimy i bedzie dobrze. Nadszedl kolejny okres rozliczeniowy i obliczyli mi na dwoch fakturach rozdzielenie , gdzies okolo 50 zl jak jak nie wiecej,jakies wyrownania. wlaczyli mi usluge tanie weekendy,ktorej nie zamawialem , zabrali darmowe minuty i obliczono mnie za to co wydalem w tych darmowych i przeliczono mi normalnie.
mam wiec pytanie?
Czy jezeli przy podpisywaniu tej umowy na drugi telefon ,jezeli zyczylem sobie osobno to musze placic za to rozdzielenie? Jak ją podpisywalem to powiedziano mi ze chwilke trzeba poczekac bo jakas awaria jest.
Obchodzilem juz wszystkie punkty Ery w moim miescie. I od nikogo nic sie nie moge dowiedziec, ze takie procedury sa.