• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Wybierając abonament, co jest dla Ciebie ważniejsze??

Tani telefon
5
21%
Pakiet minut w abonamencie
19
79%
 #286283  autor: klak
 01 wrz 2008, 20:04
Witam proszę o odpowiedź na pytanie zawarte w ankiecie :) czym kierujecie się wybierając abonament tanim telefonem czy pakietem minut zawartym w abonamencie??? Co jest ważniejsze i czy operatorzy wg Was dobrze robią obniżając ceny aparatów nie obniżając jednocześnie cen rozmów??

#286284  autor: quzo
 01 wrz 2008, 20:10
ja nigdy się nie kieruje telefonem , bo telefonu u opa nie opłaca się brać szczególnie chodzi mi o lepsze słuchawki a nie jakieś po złotówce , obecnie od półtora roku mam co miesiąc 204 minuty do wszystkich i 1000 w sieci za 70zł :D

#286319  autor: klak
 01 wrz 2008, 22:19
OFF TOPIC: Szkoda że moi znajomi nie mają Play wówczas z chęcią wziąłbym ten abo za 70 zł
Może ta ankieta da do myślenia operatorom, którzy kuszą nowymi telefonami ale cenniki rozmów pozostawiają wiele do życzenia :|

#286354  autor: derdak
 02 wrz 2008, 10:13
Dla mnie ważniejsze są usługi, ale to dlatego ,że często dzwionię. znam ludzi, którzy rzadko dzwonią i szukają tanszego telefonu. W sumie są różne potrzeby. Fajnie to rozwiązała Era, ma dwa rodzaje taryfy - jedna oferuję tańsze telefony, ale mniej minut(brak bonusu po sieci itp.), druga - odwrotnie - więcej minut , ale droższa słuchawka - oczywiście mówię o takich samych aboanamentach. nie wiem, czy inne sieci mają taką opcje - chyba nie

#286355  autor: vinc
 02 wrz 2008, 10:19
Wszystko zależy od potrzeb danej osoby. Jednak według mnie trzeba potrafić znaleźć "złoty środek", czyli kupić telefon, który będzie nam odpowiadał w taryfie najbardziej korzystnej :wink:

Obrazek

#286358  autor: PingNoMore
 02 wrz 2008, 10:46
Jak byłem młodszy i nie pracowałem to kierowałem siętanim telefonem. Teraz mogę sobie pozwolić na wydatek kilkuset złotych na zakup telefonu na wolnym rynku. Dzięki temu płacę 65 zł w tym mam 18 min do wszytkich sieci oraz wieczory od 20 do 9 i całe weekendy za darmo.

#286369  autor: Vieslav
 02 wrz 2008, 12:05
Wole wieksza ilosc minut. Kiedys zalezalo mi na sluchawkach ale teraz sie to nie oplaca. Jednorazowo mozna na tym zaoszczedzic max 300, 400zl natomiast minuty z bonusow sa warte o wiele wiecej. Telefon na umowe mam w zetafonie,bo tu akurat nie ma roznicy. Na nr abonamentowych mam tyle minut,ze nie wyrabiam ich wykorzystywac.

#286378  autor: klak
 02 wrz 2008, 13:17
PingNoMore pisze:Dzięki temu płacę 65 zł w tym mam 18 min do wszytkich sieci oraz wieczory od 20 do 9 i całe weekendy za darmo.
Chyba 180:)
Chwalcie się w jakich taryfach macie takie upusty :mrgreen:
Ja zawsze przy przedłużaniu umowy biorę telefon ale wolę do słuchawki dopłacic te 200 zł nawet i mieć więcej minut :-D

PS. 274 odsłony i tylko 18 głosów :? nie macie własnego zdania w tym temacie czy komentować wam się nie chce??