• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #286291  autor: kuba144
 01 wrz 2008, 20:53
Witam!

Mam problem. Znaczy nie tyle co problem a e... dziwną sprawę. Otóż zawsze ciekawiło mnie jakim sposobem dostawałem wszystkie promocje przy których trzeba doładowywać konto co 25 lub mnie chociaż doładowywałem raz na 3 miesiące 50zł :-D . No i nie dawno postanowiłem sobie zrobić małą przerwe w zetafonie tzn. nie mam nic na koncie już 2 tyg. A gdy dzwonie pod *500 umowa nie jest przedłużana dalej jest jak było a w zetafonie jest tak że gdy nie masz nic na koncie to z każdym dniem umowa jest przedłużana. Mam rację?

Czy jeśli to błąd orange to mam się z tym zgłosić? żeby nie było że naruszyłem jakieś warunki umowy i każą mi płacić karę.

Proszę o odpowiedź 8)

#286295  autor: klak
 01 wrz 2008, 21:04
Tak umowa powinna być przedłużona wg regulaminu. Jeśli jeszcze Ci nie przedłużyli to może dla tego ze mają zaległości w systemie ale upomną się o swoje. Narazie poczekaj. Dawno doładowałeś???

#286296  autor: kuba144
 01 wrz 2008, 21:10
klak pisze:Tak umowa powinna być przedłużona wg regulaminu. Jeśli jeszcze Ci nie przedłużyli to może dla tego ze mają zaległości w systemie ale upomną się o swoje. Narazie poczekaj. Dawno doładowałeś???
Doładowałem jakieś 20min temu :D Ale oni dopiero to zliczają jak doładuję konto?

#286350  autor: jablo
 02 wrz 2008, 09:28
Umowa w zetafonie jest przedłużana w momencie gdy nie masz juz aktywnego konta na połączenia wychodzące, a nie w przypadku kiedy nie masz już środków. O każdy dzień niekatywności konta przedłużana jest umowa. W przypadku kiedy takich dni jest 60 pod rząd na numer nakladana jest nota obciążeniowa 600 pln a umowa jest zerwana. Obstawiam że Ty miałeś aktywne połączenia wychodzące, dlatego też umowa pozostaje bez zmian. Pozatym czy dostawałeś smsy windykacyjne typu "Doładuj konto, w przeciwnym wypadku stracisz możliwość wykonywania połączeń a Twoja umowa zostanie wydłużona" ?
A opóźnienia naliczane są właściwie w czasie rzeczywistym :]

#286423  autor: kuba144
 02 wrz 2008, 17:54
A nie! jednak orange dzisiaj mi wysłało sms, że dziękujemy za doładowanie umowa zostaje przedłużona blablabla. Znaczy, że jednak naliczają to dopiero po doładowaniu a nie w czasie rzeczywistym...

Dzięki temat można zamknąć :-D