Witam!
Od dłuższego czasu zastanawiałem się na co zamienić mój wysłużony już SE K800i. Po przeszukiwaniu sieci - w tym forum TELEPOLIS, padło na SAMSUNG-a G810. Wybrałem się dzisiaj do dwóch marketów SATURN we Wrocławiu z zamiarem zakupu aparatu. Okazało się, że w jednym jak i w drugim miejscu były na stanie ostatnie egzemplarze, które na dodatek znajdowały się w specjalnej gablocie SAMSUNG. Poprosiłem o udostępnienie mi telefonów w celu sprawdzenia i przyznam, że zostałem zaskoczony tym co ujrzałem. Obudowa w pełni plastikowa (front telefonu, klapka osłaniająca baterię-czarna od spodu) i mało tego, plastik bardzo "miękki" (w porównaniu z k800i), a slider w dwóch przypadkach posiadający nieznaczne luzy (być może to normalne w samsung-a?)dodam także, że telefony w pełni sprawne.
Postanowiłem zadzwonić do biura obsługi firmy SAMSUNG POLSKA siedziba ta znajduje się w Warszawie. Rozmawiałem z działem telefonów komórkowych, a cała rozmowa była nagrywana. Okazało się (tak zostało mi to przedstawione) że są dwie wersje i ta własnie w pełni plastikowa miała niby spełniać funkcję "pokazową" aby klient mógł zaponzać się z tym telefonem. Tą właściwą wersją ma być telefon z metalowym frontem i klapką osłaniającą baterię i obiektyw aparatu foto. TAK MI TO WYTŁUMACZONO.
Przeglądając inne fora i opinie na temat SAMSUNG G810 natrafiałem na przeczące sobie wypowiedzi z jedych wynikało, że obudowa metalowa, a z drugich że plastikowa.
Proszę Was o zabranie głosu w tej sprawie jak to jest możliwe i jakie posiadacie wersje telefonu?
Ostatnio zmieniony 30 sie 2008, 21:52 przez grobelas, łącznie zmieniany 1 raz.