• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#285793  autor: Prometo
 29 sie 2008, 21:50
bumb pisze:Bo mówiąc szczerze "Z tej taryfy, którą posiadasz nie ma możliwości migracji na taryfę Zero jak i na jakikolwiek abonament" nic mi nie mówi.
Nie masz możliwości przejścia na abonament ani na taryfę Zero.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#285795  autor: kowcio
 29 sie 2008, 21:52
bumb pisze:Ok czyli mój telefon po rozwiązaniu umowy do niczego się już nie nada ?
Nie aparat telefoniczny, ale KARTA SIM.
bumb pisze:Bo mówiąc szczerze "Z tej taryfy, którą posiadasz nie ma możliwości migracji na taryfę Zero jak i na jakikolwiek abonament" nic mi nie mówi.
Będziesz musiał kupić sobie nowego sima jak będziesz chciał korzystać z telefonu. A stara do niczego Ci się nie nada. Chyba, że przedłużysz umowę, żeby zachować swój numer telefonu.

#285796  autor: bumb
 29 sie 2008, 21:53
Ja rozumiem, że "nie mam możliwości przejścia na abonament ani na taryfę Zero" bo już trzeci raz to czytam ;)
Może inaczej spytam: czy podpisując umowę na taryfę ZERO mogę wykorzystać obecnie używany telefon ?

#285797  autor: aga
 29 sie 2008, 21:54
bumb pisze:Może inaczej spytam: czy podpisując umowę na taryfę ZERO mogę wykorzystać obecnie używany telefon ?
Tak

#285823  autor: Spiite
 29 sie 2008, 22:52
Taryfa zero nie wygląda tak różowo w praktyce. Poczytaj tutaj są dzisiejsze posty na ten temat.

#285832  autor: zcris
 29 sie 2008, 23:24
dla wyjaśnienia wszystkich wątpliwości co wypisane są powyżej. Ta umowa to era fun z tego systemu nie da się przejść ani na taryfę zero ani na tak taka można numer zachować w systemie era fun bez składania rezygnacji bo jeśli rezygnacja zostanie złozona to umowa ulega rozwiązaniu po 30 dniowym okresie wypowiedzenia ze skutkiem na 8 każdego miesiąca . Najtaniej wychodzi doładowanie raz na 4 miesiące kwotą 50pln 3miesiące wychodzące i plus miesiąc na przychodzące nie ma potrzeby zgłaszania rezygnacji po złożonej rezygnacji telefon po okresie wypowiedzenia zostaje wyłączony pieniądze przepadają a dla wyjaśnienia regulaminu to jest zapis że jeśli żądna ze stron nie wypowie umowy to umowa przechodzi na czas nieokreślony a jeśli konto przez 3 miesiące nie zostanie doładowane po zablokowaniu połączeń wychodzących operator zastrzega sobie prawo dezaktywacji numeru , przy umowie na czas nie określony moża również w każdym momencie ją przedłużyć aneksem i np przejść na jedyny mix lub tak tak fon , poza tym zakup taryfy zero wiąże się z opłatą aktywacyjną 100 pln i nowy numer taryfa zero kosztuje zero pln ale tylko przez 12 miesięcy potem kosztuje 12,20 pln Mam nadzieję że pomogłem jeśli bedą pytania postaram się odpowiedzieć.

#285837  autor: vinc
 29 sie 2008, 23:32
zcris może na papierze nie można przejść z FUN'a na TT jednak taka możliwość w praktyce istnieje. Natomiast taryfa Zero wiąże się z opłatą aktywacyjną 99zł brutto, a po okresie promocyjnym, czyli po 12 miesiącach opłata za okres rozliczeniowy wynosi 10zł brutto

Obrazek

#285914  autor: Rozmaryn
 30 sie 2008, 13:40
vinc pisze:zcris może na papierze nie można przejść z FUN'a na TT jednak taka możliwość w praktyce istnieje.
Jak? :)

Też jestem w podobnej sytuacji co bumb. Myślałem, że przejdę do TT, ale okazuje się, że nie można pozostawić numeru (pierwszy raz się trochę zawiodłem na Erze :roll: ). Mixa nie wezmę, bo styka mi 50zł na 3 miesiące. Byłem już zdecydowany na przejście do TT Fon z zachowaniem numeru, a tu teraz czytam, że z TT Fon po wypełnieniu umowy nadal nie będę miał możliwości przejścia z numerem do TT :shock: Czyli jak ktoś się wpakuje w mixa w Erze, to nie ma możliwości wyjścia z niego z numerem... Chyba trzeba będzie zmienić numer.

#285919  autor: corner
 30 sie 2008, 14:12
Pamiętaj też, że jeśli zmienisz ofertę na abonament przepadną środki zebrane na koncie. Nie wiem jak jest przy przejściu do Tak-Taka. Skoro sam nie wiesz jaką masz ofertę, sprawdź sobie w umowie.

#285930  autor: przemek910
 30 sie 2008, 15:09
Telefon nie jest związany w jakikolwiek sposób z umową i kartą SIM.

Gdy kupujesz telefon i płacisz nawet za niego 3 gr (siec play) telefon jest TWÓJ, i możesz zrobić z nim co Ci się tylko podoba, sprzedać, oddać babci, włożyć do pudełka i nie używać. Ważne jest zebyś wywiązał się z umowy, którą podpisałeś. W tym wypadku musisz utrzymać ważność konta na poł. wych. przez 2 lata.

#286009  autor: vinc
 30 sie 2008, 22:41
Rozmaryn pisze:vinc napisał/a:
zcris może na papierze nie można przejść z FUN'a na TT jednak taka możliwość w praktyce istnieje.

Jak?
Wiesz z reguły taka opcja przechodzi i trzeba złożyć rezygnację z inforacją, że chcesz zachować numer w TT. Era nigdy nie robi z tego powodu problemu. Fakt, że może numer być nieaktywny przez kilka dni (do pięciu) jednak według mnie warto :wink:

Obrazek