• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #283934  autor: chriss
 20 sie 2008, 13:55
witam.
20 wrzesnia konczy mi sie umowa z era. chcialbym teraz wziac taktaka i tam przeniesc numer. czy moglby mi ktos napisac jak wyglada procedura ?
czy wysylam wypowiedzenie do ery np.robiac to w salonie, czy moge wyslac je juz teraz, ile kosztuje przeniesienie numeru do taktaka ? przepraszam za banalne pytania ale np. o przeniesieniu numeru z ery do tt nie moge nic znalezc na stronie ery :/

#283944  autor: aga
 20 sie 2008, 14:44
chriss pisze:chcialbym teraz wziac taktaka i tam przeniesc numer. czy moglby mi ktos napisac jak wyglada procedura ?
Ja w salonie podziękowałam za "wspaniałą" ofertę jaką mi przygotowali i powiedziałam, że chcę wypowiedzieć umowę i przenieść ten numer do TT. Konsultant w salonie wypisał odpowiedni druczek, a ja go tylko podpisałam.
Możesz też sam napisać wypowiedzenie zaznaczając, że chcesz przenieść ten numer do TT i wysłać takie pisemko do Ery.
chriss pisze:ile kosztuje przeniesienie numeru do taktaka ?
Nic nie kosztuje.

#283991  autor: Spiite
 20 sie 2008, 20:52
aga, Z tym druczkiem to coś nowego :shock: , poza tym wszystko się zgadza. Jakieś 2 miesiące temu jak rodzice chcieli przejść na taktaka to w salonie ery powiedzieli że u nich na miejscu nic nie załatwimy tylko trzeba wysłać pismo do głównej siedziby(Wa-wa).Wydaje mi się że jak chriss, pójdzie do mniejszego salonu ery to mogą powiedzieć podobnie.. :(

#284005  autor: bongogong
 20 sie 2008, 21:47
Spiite pisze:Jakieś 2 miesiące temu jak rodzice chcieli przejść na taktaka to w salonie ery powiedzieli że u nich na miejscu nic nie załatwimy tylko trzeba wysłać pismo do głównej siedziby(Wa-wa)
No to ja napisze Ci, ze Was splawili. Oni maja obowiazek przyjac rezygnacje w punkcie sprzedazy! Powinni przyjac rezygnacje na miejscu...
Spiite pisze:Wydaje mi się że jak chriss, pójdzie do mniejszego salonu ery to mogą powiedzieć podobnie.. :(
Autoryzowane Punkty Sprzedazy czesto tak robia zeby sobie rankingu nie zanizac... Dlatego ja polecam punkty firmowe PTC - poziom obslugi o niebo lepszy niz w APS'ach ;)

Pozdrawiam! B.G.

#284044  autor: aga
 21 sie 2008, 08:31
Ja załatwiałam to w salonie firmowym. To był jakiś ich standardowy formularz, który konsultant wydrukował z moimi danymi i dopisał na nim "przeniesienie numeru do systemu Tak Tak".
Też jestem zdania, że cię spławili, bo kolega przed wakacjami przeniósł numer do TT (czeka na ofertę urodzinową ;-) ) i odbyło się to tak samo jak w moim przypadku.

#284090  autor: Spiite
 21 sie 2008, 13:40
No wiecie bywa.. :( Skoro twierdzili że się nie da, a ja nie wiedziałem tego co wiem teraz od Was, to nie zamierzałem robić tam awantury i się z nimi kłócić. Ale następnym razem(za jakieś 8 miesięcy) zrobię to i tak łatwo sie mnie nie pozbędą :twisted:

#284127  autor: chriss
 21 sie 2008, 18:40
dzieki.
czyli teraz ide do salonu ery z pismem, w ktorym rezygnuje z ich usług czy moze tam na miejscu jakis standardowy formularz do wypełnienia ?

#284154  autor: Spiite
 21 sie 2008, 20:16
aga pisze:Ja załatwiałam to w salonie firmowym. To był jakiś ich standardowy formularz, który konsultant wydrukował z moimi danymi i dopisał na nim "przeniesienie numeru do systemu Tak Tak".
Idź do salonu firmowego i powiedz ,że chcesz przenieść numer do taktaka.
Możesz także pocztą wysłać pismo o przejściu do taktaka po zakończeniu umowy, ale wtedy na pewno będą do Ciebie dzwonić i proponować jakieś atrakcyjne pakiety żebyś przedłużył umowę(tak było w moim przypadku,bo w salonie niefirmowym mnie spławili).