• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.

W jakiej sieci kupisz sobie nowego iphone 3G?

w Erze
9
28%
w Orange
7
22%
nie kupię Iphona 3G u żadnego z polskich operatorów - kupię w wolnej sprzedaży
16
50%

#283818  autor: kuwejt
 19 sie 2008, 19:56
Dragon pisze:.
Co do pre-paid to na 99% nie pojawi się, przynajmniej nie w najbliższej przyszłości. Nie zapominajmy, że Apple stawia twarde warunki. Dla przykładu cała kampanai reklamowa jest konsultowana z Cupertino. Ta firma ma hopla na punkcie wizerunku i nie pozwoli sobie na sprzedaż telefonu takiej "chołocie" jak użytkownicy telefonów na karte
no to sie jednak mylisz.
Cytat z komunikatu Orange:

"Telefony dostępne będą także w ofercie prepaid. Klient ma możliwość zakupu telefonu iPhone3G na warunkach:
• iPhone3G 8GB w cenie niepromocyjnej 1799 zł + dowolny starter dostępny w ofercie,
• iPhone3G 16GB w cenie niepromocyjnej 2099 zł + dowolny starter dostępny w ofercie.
Telefony w pełnej cenie będzie można kupować w systemie ratalnym 0%."

#283827  autor: Rradzio
 19 sie 2008, 20:12
Jakie pomysły, systemy ratalne... kurde jakie mają ciśnienie na sprzedaż tych telefonów

#283835  autor: BarthezzLodz
 19 sie 2008, 20:44
Systemy ratalne na telefony nieobjęte promocją są chyba we wszystkich sieciach i dotyczą także innych telefonów, a nie tylko iPhonów.

Uśmiechnij się! ;)

Nokia 3310 -> Sony Ericsson T630 -> LG KU800 Chocolate -> Nokia N76 - > Samsung S8500 Wave -> LG L9 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S6 EDGE 64GB

#283844  autor: kowcio
 19 sie 2008, 21:21
BarthezzLodz pisze:Systemy ratalne na telefony nieobjęte promocją są chyba we wszystkich sieciach i dotyczą także innych telefonów, a nie tylko iPhonów.
Czy we wszystkich tego nie mogę potwierdzić, ale Orange ma podpisaną umowę z jednym z banków i już dawno proponowali mi kupno na raty telefonu ;)

#283845  autor: Dragon
 19 sie 2008, 21:25
W takim razie zwracam honor. Naprawde nie spodziewałem sie, że iPhone bedzie dostępny w ofertach pre-paid.
Tak przy okazji moge tylko stwierdzić, że za 1800zł można mieć telefon funkcyjnie podobny do produktu Apple i iPoda 80GB

#283847  autor: Prometo
 19 sie 2008, 21:31
Nie kupiłbym tak drogiego telefonu po to, żeby za kilka miesięcy wymienić na inny jakby mi się znudził. Co ludzie widzą w tej zabawce?, bo inaczej nie można tego nazwać.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#283853  autor: Marta
 19 sie 2008, 21:52
Ja bym traktowałam iPhona bardziej w kontekście eksluzywnego gadżetu, na zasadzie np. zegarka Geneve CARTIER , gdzie płacimy za markę, oraz za wysokiej jakości. wykonanie

#283856  autor: Prometo
 19 sie 2008, 21:57
Marta pisze:oraz za wysokiej jakości. wykonanie
Tutaj to wyjdzie "w praniu" to wysokie wykonanie. Pożyjemy zobaczymy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#283859  autor: mariusz9a
 19 sie 2008, 22:05
Prometo pisze:Nie kupiłbym tak drogiego telefonu po to, żeby za kilka miesięcy wymienić na inny jakby mi się znudził. Co ludzie widzą w tej zabawce?, bo inaczej nie można tego nazwać.
Jestem tego samego zdania ;-)
Marta pisze:Ja bym traktowałam iPhona bardziej w kontekście eksluzywnego gadżetu, na zasadzie np. zegarka Geneve CARTIER
Od tego są inne telefony. Bardzo ekskluzywne i na prawdę porządnie wykonane.

#283957  autor: user_delete10
 20 sie 2008, 17:03
Prometo pisze:Nie kupiłbym tak drogiego telefonu po to, żeby za kilka miesięcy wymienić na inny jakby mi się znudził. Co ludzie widzą w tej zabawce?, bo inaczej nie można tego nazwać.
Jestem przekonany,że po pół roku z każdym innym fonem powiedziałbyś to samo,że to już nie to samo co na początku ,kiedy go kupiłeś.Każdy,jaki by to nie był cud techniki się nudzi po podobnym czasie.

#284683  autor: LuiN
 24 sie 2008, 21:41
fenix189 pisze: Jestem przekonany,że po pół roku z każdym innym fonem powiedziałbyś to samo,że to już nie to samo co na początku ,kiedy go kupiłeś.Każdy,jaki by to nie był cud techniki się nudzi po podobnym czasie.
I cały to urok rynku telekomunikacyjnego - nic nie stoi w miejscu. Gdyby nie praca w Telepolis i telefony, które otrzymuję do testów, pewnie znów wydawałbym krocie na zakupy telefonów co pół roku :wink: Pasja to silniejsza w moim przypadku niż zdrowy rozsądek.

Póki co wśród telefonów, które zachwycały mnie dłużej niż pół roku były Nokia 9300 (a nawet dwie), Siemens SL45 i Siemens SX1. W całej reszcie zawsze znalazło się coś, co zaczynało po krótkim czasie strasznie irytować.

Używam od ponad pół roku iPod-a Touch - także interfejs iPhona nie jest dla mnie już jakimś wielkim przeżyciem i zagadką. Podchodząc racjonalnie do zagadnienia, iPhone 3G w moim przypadku uwolniłby mnie od konieczności noszenia symbianowej Nokii będącej Acces Pointem dla iPoda - wszystko zamknęłoby się w jednej zabawce.<br><br>

Najbardziej irytujące jak dla mnie kwestie to brak pracy telefonu jako modem i dość męcząca synchronizacja muzyki i programów przez iTunes (może spokojnie trwać kilka godzin przy wyłączonej archiwizacji).

Mimo tych wad, telefon jednak kupię. Dziś skończyła mi się umowa na iPlus i przydałoby się mieć Internet + rozmowy na jednej karcie SIM. Oferta biznesowa Orange za 110zł netto okazała się najtańszą na rynku, wśród spełniających moje oczekiwania. Prawie 900 min na połączenia wewnątrzsieciowe i 1GB transferów bez ryzyka naliczania opłat po jego przekroczeniu to idealna karta SIM do zaawansowanego testowania telefonów komórkowych. Do tej pory zawsze było żonglowanie - raz iPlus, a raz Play 150 - co nie było zbyt wygodne i poniekąd wiarygodne (biznesowy tryb mieszany = rozmowy + synchronizacja Email).

Niestety abonamentu dedykowanego dla iPhona nie dostanę z innym telefonem (E71 też ma swoje racje:) No i wygląda na to, że będzie jabłko.

#284994  autor: bkawa
 26 sie 2008, 11:21
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego ispot sprzedaje IP bez umowy, ale z simlockiem na erę? Tutaj link. Sprzedaż telefonów bez umowy i bez simlock'a stale rośnie, a tu taki zonk. Głupie posunięcie czy konieczność (czyżby ispot musiał korzystać z ery jako dystrybutora)?

[ Dodano: 2008-08-26, 11:27 ]
raver4s pisze:Plus to w kawałku Vodafone ale fakt jest faktem, że T-mobile i Orange to wielkie molochy ;)
A Vodafone to co, patyk od kaszanki?

Domowy wyrób nalewek

#284996  autor: DD7
 26 sie 2008, 11:49
bkawa pisze:Plus to w kawałku Vodafone ale fakt jest faktem, że T-mobile i Orange to wielkie molochy ;)
A Vodafone to co, patyk od kaszanki?
Ale Vodafone ma tylko część udziałów w Plusie, większość to po prostu Plus i tyle.

#284998  autor: bkawa
 26 sie 2008, 12:24
blade_ninja pisze:Ale Vodafone ma tylko część udziałów w Plusie, większość to po prostu Plus i tyle.
Ale jakie to ma znaczenie? Po pierwsze VF, nie odstaje od TM i O, więc cytowany przeze mnie tekst jest bez sensu i to miałem na myśli. Po drugie VF jako inwestorowi powinno zależeć na wynikach spółki-córki, którą jest Plus. Poza tym mówiło się o możliwości uzyskania dostępu do IP przez Plusa właśnie via VF.
BTW większość w Plusie to nie po prostu Plus tylko Skarb Państwa oraz inne spółki.

Domowy wyrób nalewek

#285008  autor: darase
 26 sie 2008, 13:05
Helos. Nie kupię :-) nie podoba mi się i nie dam się wciągnąć w wir nowości. A jeszcze ta wtyczka którą można zdalnie wyłączyc każdą aplikację. To szpiegostwo na wielką skalę. Niezła furtka :-)

eCoal i nie ma problemu :-)

#285225  autor: RafalM
 27 sie 2008, 15:28
Zapewne kupię go w wolnej sprzedaży. Trzeba się pogodzić z jego wadami. Telefon Apple ma specyficzny rodzaj nabywców. Zazwyczaj to bogaci "yuppies", dla których iPhone to drugi lub czasem trzeci telefon lub wyznawcy firmy Steve'a Jobsa. Pogodziłem się z tym i gdy kupię cacko z pod znaku nadgryzionego jabłka będzie moim drugim telefonem.

#285388  autor: darase
 28 sie 2008, 11:24
Rafał zasugerował że jest bogaczem i będzie miał dwa telefony, to bardzo interesujące ;-)

eCoal i nie ma problemu :-)

#285398  autor: didek
 28 sie 2008, 11:49
RafalM pisze: Zazwyczaj to bogaci "yuppies", dla których iPhone to drugi lub czasem trzeci telefon lub wyznawcy firmy Steve'a Jobsa.
Ja równie dobrze moge powiedziec tak o telefonach NOKIA, one też maja swoich wyznawców...
Nie wiem skad te docinki w stronie użytkowników Apple, ale wydaje mi się ze wiekszość globu to skompce które chcą zaplaci mniej za sprzęt o podobnych parametrach.
A i jeszce jedno moja wypowiedziec nie ma roli ublizenia RafaIM, tylko zwrocenie uwagi na złosliwe komentarze w strone Apple userów.

#285399  autor: RafalM
 28 sie 2008, 11:50
darase pisze:Rafał zasugerował że jest bogaczem i będzie miał dwa telefony, to bardzo interesujące ;-)
Źle to ująłem. Uwielbiam firmę Apple i iPhone musi być mój. A to, że zostawię sobie drugi telefon to już inna sprawa ;)