• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #28374  autor: baton_km
 01 lis 2005, 12:54
Witam,
Mam problem z moim siemensem cfx65. Kupiłem go jakieś pół roku temu na Allegro po atrakcyjnej cenie. Przez 2 m-cy było wporządku. Później z niewiadomych przyczyn (nie spadł, nie był przeładowany itp.) podczas odbierania rozmowy telefon wyłączył się... Myślałem, że tylko tak jednorazowo ześwirował, ale po 2h gdy chciałem włączyć iRdę - znowu się wyłaczył... Dziwna sprawa, bo mojemu koledze, mojej koleżance stało sie prawie to samo w prawie jednakowym czasie. Ja nie mam na niego gwarancji, koledze w sx1 wymienili softa w werwisie na gwarancji, a znajoma jeszcze nie dotała spowrotem c65 chociaż też go miałą na gwarancji. Telefon oddałem doserwisy, niby autoryzowanego w Częstochowie... Serwisant stwierzdził, że telofon jest nie do naprawienia, oraz, że był źle ściągnięty simlock. Napisałem to gościowi, który mi go sprzedał, a on powiedział, iż jest to dziwne bo telefon nie ma od nowości somlocka... serwisant powiedział, że powinienem mu wierzyć, bo on nie ma w interesie mnie oszukiwać. Gdy juz nie mogłem z tym siemensem wytzrymać kupiłem w sklepie nową 3100, a siemensa opchnąłem mamie ;) odziwo, gdy wsadziłem jej kartę z simplusa telefon cudownie 'wyzdrowiał'! Było to na tyle dziwne, że nie wpadłem na to, żeby go szybko sprzedać... po 2 tygodniach telefon nie chciał się ładować, az się się rozładował i do tej chwili się nie właczył... jeżeli chce się to komus czytać to dzięki ;) a jak ktoś będzie chciał mi pomóć to podwójne dzięki ;)

#28376  autor: Klusek
 01 lis 2005, 13:24
Skoro w serwisie powiedzieli, że telefon nie jest do naprawy to pewnie nie chciało im się nic robić ;) W 95% przypadków martwego Siemensa da się postawić na nogi, te pozostałe 5% to są przypadki w których uszkodzeniu uległa płyta główna lub jakiś elementy na niej, co też dało by się naprawić wymieniając płytę główną. Można by spróbować odratować Twojego Siemensa wgrywając mu jakiś backup oprogramowania z innego telefonu, kto wie może by pomogło.

Obrazek
Obrazek

#28379  autor: MarcinK
 01 lis 2005, 13:56
hmmm ciezka sprawa, na 99% albo simlock zle scianiety (ale skoro mowisz ze tel nie mial nigdy locka to odpada) lub uszkodzona plyta, hmma probowales zrobic update FW??

#28384  autor: baton_km
 01 lis 2005, 14:26
Tankian pisze:hmmm ciezka sprawa, na 99% albo simlock zle scianiety (ale skoro mowisz ze tel nie mial nigdy locka to odpada) lub uszkodzona plyta, hmma probowales zrobic update FW??
Ja za bardzo nic z nim nie robiłem, ale szukałem oprogramowania na necie... ani na polskiej stronie ani na niemieckiej czy angielskiej nic nie umiałem znaleźć... A jest takie prawdopodobieństwo, że chodzi np o baterie? wkońcy to ona sie nie chciała ładować... w innym serwisie gościu chciał za naprawę 70 zł, ale chciał wymienić tylko oprogramowanie.

#28385  autor: MarcinK
 01 lis 2005, 14:35
na tej stronie jest na 100%,wlasnie ogladalem
http://eh.student.utwente.nl/~landy
na PW przesylam ci haslo i login

#28386  autor: Klusek
 01 lis 2005, 14:48
Nie wiem jak u Was, ale u mnie przy próbie ściągnięcia jakiegokolwiek pliku z tej strony jest tak:
Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Tutaj znajdziesz to samo, ale musisz się zarejestrować na stronie.

Obrazek
Obrazek

#28387  autor: MarcinK
 01 lis 2005, 15:00
u mnie stronka działa, to bylo chwilowe przeciozenie serwera