• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 60 z 131
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 131

#283122  autor: Lukaszsz
 15 sie 2008, 10:47
A czy wiadomo juz kiedy można się spodziewać nowych taryf dla biznesu, czy wogóle wejdą w najbliższym czasie? Przepraszam, ze tak ciągle o to pyam, ale strasznie nękają mnie konsultanci o przedłużenie na obecnych warunkach i nie wiem czy chcą mnie naciągnać, czy aż tak o mnie dbają :P . Niby oferty nie najgorsze, ale gdyby miało być tak jak niecałe 2 lata temu kiedy po miesiącu od podpisania umowy weszły taryfy nowy orange dla firm :/

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#283260  autor: Darecky
 16 sie 2008, 09:00
Dlaczego jak klikam na przedłuż umowę, to za chwilę ( po pobieraniu oferty specjalnej) wywala mi się zwykła lista telefonów ( ta z zakładki telefony), a nie oferty, jak to zwykle jest?

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#283529  autor: marcinb
 17 sie 2008, 19:56
pierzu pisze: marcinb: jak mam wytłumaczyć konsultantowi że bio9rąc jakąś usługę na 2 lata obowiązuje mnie cennik dla sumy abonamentu i usługi ? Wszyscy dotychczasowi odpowiadają przecząco... Czy może nie sugerować się ich zdaniem tylko polegać na systemie , który i tak przetworzy to po swojemu ?
No tak niby powinno być jak piszesz - w ProPozycji usługi dodatkowe liczone do kwoty zobowiązania i od takiej kwoty dodawane profity przedłużeniowe. Powiem Ci, że też mi się jakoś mniej to teraz podoba niż w poprzednich latach.
pierzu pisze:A oto odpowiedź jak wybrać najlepszą ofertę w propozycji:
- dowiadujesz się jakie masz warianty przez online, *400 i w salonie firmowym
- wszystko dokładnie zapisujesz (na przykład dla danej oferty z wybranym telefonem)
- prosta kalkulacja gdzie dają najwięcej
- idziesz do salonu i mówisz , że miałeś już taką a taką propozycję i jeśli konsultant przedstawiłby ci nieco lepsze warunki to byłbyś skłonny przedłużyć u niego umowę, modyfikujesz nieco najlepszą ofertę np dod usł. nie 6 a na 12 mies. i mówisz czego się spodziewasz...
Wyjście 2 o wiele mniej pracochłonne:
idziesz do znajomego z salonu jak nie ma ruchu i prosisz go czy mógłbyś sam sobie wybrać ofertę...
Powiem Ci jak było w moim przypadku dwa lata temu. Miałem już uzgodnioną przez ProPozycję ofertę przedłużeniową. Nie wiem na jakiej to było zasadzie, że coś tak jakby już ją konsultant pod *400 wklepał do systemu a ja się miałem zastanowić przez weekend (?).
Będąc w pewnym mieście z nudów podszedłem do salonu Orange i podobnie jak piszesz chciał dowiedzieć się czy tutaj może zaproponują więcej niż przed *400. Proszę panią aby sprawdziła warunki, kobitka patrzy patrzy i mówi np. dostanie pan 100 minut więcej przez 18 mies. (To tylko przykład!) A ja na to, że wczoraj przez *400 miałem już obiecane 200 minut i jak chce na mnie zarobić to niech wydrukuje aneks, wezmę telefon i będzie mieć prowizje a ja nie będę musiał czekać na kuriera. A ona na to, że to już jest poza granicą możliwości pracownika takiego salonu (te przykładowe 200 minut zamiast stu), że takie profity mogą tylko konsultanci z centrali/ProPozycji. Odniosłem z tego takie wrażenie, że po prostu *400 może więcej...

[ Dodano: 2008-08-17, 20:09 ]
teder pisze:najlepsza oferte zaproponowala zwykla konsultantka, koles z propozycji mnie rozsmieszyl,gdy mu powiedzialem co otrzymalem 15 minut wczesniej to sie zdziwil i powiedzial,ze on nie moze tego przebic.
Zazwyczaj 'kolesie' z ProPozycji dają gorsze warunki. Polecam Panie. Po prostu ni etrafiłeś na 'swego' a oni też nie chcieli ustąpić i tyle...
teder pisze:Do "marcinb" - wypisujesz bzdury-oferta ktora przytaczasz to OPCJE,masz max 2 do wyboru i to nie w kazdym polaczeniu.Twoj rozmowca podal ci na kartce po prostu wszystkie mozliwosci i tyle.Gdyby to byla prawda-bylbys mistrzem w negocjowaniu warunkow;)
8) Powiem Ci, że nie bardzo chciało mi sie wtedy z tym sprzedawcą rozmawiać. Poprosiłem go o podanie możliwości przedłużenia - 3 warianty: 2 lata z telefonem i obecna taryfa, 2 lata z telefonem i nowe abo, 1 rok bez telefonu. Podałem to co mi napisał. A czy to było aż tak dużo? Abo za 25 zł ma 1 prezent, dodaje za 10 zł usługę dodatkową czyli zobowiązanie wzrasta do 35 zł a przy takiej kwocie są 2 prezenty i jeszcze te jakies 100% więcej do wszystkich czy coś podobnego ale przyznam się że tego za dobrze nie rozumiem i nie zależy mi na tym - mam problemy z wydzwonieniem tego co mam. :wink: Jeżeli to sa bzdury - no cóż nie pójde do niego drugi raz, bo tak jak pisałem myślę o czymś innym. A negocjować wcale nie negocjowałem, no chyba że można uznać za negocjacje przystawienie noża do gardła sprzedawcy z salonu? :lol:
teder pisze:Do chcacych podpisac przedluzenie-dzwonic,sprawdzac,zapisywac i notowac nazwisko konsultanta-czesto oddzwaniaja ci sami jak sie umowicie-im tez zalezy.
Popieram z całą stanowczością. Nazwisko konsultanta + nr wewnętrzny (jeżeli to jeszcze jest).
Ja miałem dwa lata temu taką Panią z *400... aż później pochwała do firmy na nią poleciała, a co...! :)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#283613  autor: Darecky
 18 sie 2008, 14:40
marcinb pisze:nr wewnętrzny (jeżeli to jeszcze jest)
Jest, jest :)

Właśnie przedłużyłem umowę. Miałem 1143 pkt profit. Wziąłem Mixa 35 (w tym 2 prezenty) + telefon Motorola U9 za 29,28 zł na 30 msc :) (Wcześniej przy tym samym wariancie telefon proponowano mi za ponad 90 zł!). Niestety usług mi już więcej nie chciano dać... Ale i tak jestem zadowolony. Dla nowych w salonie taka motorola 319zł kosztuje i 279 przez internet. Spora ta zniżka :)

Na 12 msc bym dostał:
mix 35 zł (61 minut) + pakiet 30 min do wszystkich sieci + 2 prezenty+1 darmowy nr lub Taniej do wszystkich w abonamencie ( czyli w sumie mnie to nie interesowalo).

Taniej w abonamencie mogę sobie włączyć za 5zł dodatkowo ( koszt 60 zł rocznie, 150zł podczas całej umowy), czyli lepiej wyjdę na telefonie.

Obrazek

#283619  autor: marcinb
 18 sie 2008, 14:53
Mnie to się podoba (jeśli nie chce się słuchawki):
Darecky pisze:Na 12 msc bym dostał:
mix 35 zł (61 minut) + pakiet 30 min do wszystkich sieci + 2 prezenty+1 darmowy nr lub Taniej do wszystkich w abonamencie ( czyli w sumie mnie to nie interesowalo).

#283620  autor: Darecky
 18 sie 2008, 14:57
Generalnie to juz mnie wkurza prekładanie kart. bo mam dwie, a teraz nie będzie problemu... PS: nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba coś mówiła że ten darmowy nr to tylko na pół roku by był ( a ja dzwonię i tak do wszystkich, a nie do 1 osoby...)

Obrazek

#283622  autor: marcinb
 18 sie 2008, 14:59
Prezenty masz na 30 miesięcy?

#283624  autor: Darecky
 18 sie 2008, 15:05
Tak, na cały okres umowy.

Obrazek

#283625  autor: marcinb
 18 sie 2008, 15:11
Podoba mi się 8)

#283636  autor: Darecky
 18 sie 2008, 16:08
Dla mix 25 byłoby to samo, tylko minut podstawowych mniej. Już wiem jak to było. 1 usługa za darmo (np. Jeden darmowy nr) na całe 12 msc i jeszcze drugie tyle abonamentu na pół roku (czyli razem 70zł na pół roku, potem normalnie 35zł).

[ Dodano: 2008-08-18, 16:10 ]
Napewno oferta lepsza, niżbym brał pakiety w popie... :)

[ Dodano: 2008-08-18, 19:44 ]
Chyba dobrą ofertę dostałem? Mi cena telefonu pasuje :) wydaje mi się, że ta zniżka to chyba maksymalna była?

[ Dodano: 2008-08-18, 19:51 ]
I dlaczego czas oczekiwania jest tak długi? 5-10 dni? Minimalnie aż 5 dni, a czytałem na stronie orange, że zazwyczaj przy zakupach na orange.pl 2-4 dni...

Obrazek

#283725  autor: hans1054
 19 sie 2008, 01:26
Witam

Gdy chciałem wejść na stronę Orange to pojawił mi sie taki komunikat

Przepraszamy, portal Orange.pl jest chwilowo niedostępny.

Specjalnie dla Was przygotowujemy zupełnie nową ofertę. Wkrótce poznacie szczegóły, ale już dziś zapraszamy do korzystania z nowych, prostych taryf abonament i mix oraz do zapoznania się z przebudowanym portalem.

Zespół Orange.pl

Jeżeli chcesz skorzystać z Bramki SMS, kliknij tutaj.

Jak myślicie czyżby orange szykowało jeszcze jakis nowy abonament czy to jest najzwyklejsza przerwa techniczna bo zdaje mi się że kiedyś taki komunikat też sie pojawiał

Pozdrawiam

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#283727  autor: Tidus
 19 sie 2008, 02:01
Pewnie po prostu uploadują cenniki iPhone'a na orange.pl, bo jakby ktoś nie wiedział to na konkurencyjnych portalach są one już dostępne :roll:

#283964  autor: marcinb
 20 sie 2008, 17:47
Darecky pisze:I dlaczego czas oczekiwania jest tak długi? 5-10 dni?
Coś Ty taki niecierpliwy? :)

[ Dodano: 2008-08-20, 17:56 ]
Darecky pisze:Na pewno oferta lepsza, niżbym brał pakiety w popie... :)
No wiesz, zależy co kto lubi :)

#283968  autor: Darecky
 20 sie 2008, 18:16
marcinb pisze:Coś Ty taki niecierpliwy?
Bo chciałbym wyjechać na ostatni tydzień wakacji jeszcze, a tu się okazuje, że klops!

Obrazek

#284552  autor: Lukaszsz
 24 sie 2008, 12:35
Czy ktoś z forum orientuje się czy w Orange w ramach przedłużenia umowy jest wogóle jakaś szansa na otrzymanie oferty Tanie Rozmowy dla Firm? Dzwonie prawie codziennie i nie wiem czy jest sens się kłócić, czy brać inne oferty typu rabaty na abonament i rabaty na usługi.

Cytat z Orange FAQ
Kto może skorzystać z promocji Tanie Rozmowy dla Firm?

Promocja jest skierowana do wszystkich Klientów Biznesowych, nowych lub obecnych, którzy chcą zakupić nową aktywację w jednym z planów taryfowych Nowy Orange dla Firm 40 – 600.

Z promocji Tanie Rozmowy dla Firm, możesz również skorzystać przedłużając obecną umowę lojalnościową.
Link do strony: http://www.orange.pl/portal/map/map/faq ... at=2931313

Niby można ale konsultanci mówią co innego? Czy komuś udało sie kiedys otrzymać tą ofertę?

#284589  autor: farfi
 24 sie 2008, 14:19
Lukaszsz pisze:Czy ktoś z forum orientuje się czy w Orange w ramach przedłużenia umowy jest wogóle jakaś szansa na otrzymanie oferty Tanie Rozmowy dla Firm? Dzwonie prawie codziennie i nie wiem czy jest sens się kłócić, czy brać inne oferty typu rabaty na abonament i rabaty na usługi.

Niby można ale konsultanci mówią co innego? Czy komuś udało sie kiedys otrzymać tą ofertę?
widziałam tylko jeden taki przypadek, że przy propozycji pojawiły się tanie rozmowy. Dzwonienie codziennie hmmm.. na co liczysz?

#284609  autor: Lukaszsz
 24 sie 2008, 15:56
farfi pisze:na co liczysz?
Liczyłem właśnie na Tanie Rozmowy, gdzie przy OdF 80 za 54 zł netto dostaje mniej więcej tyle minut ile normalnie przy OdF 160 z Tanimi połączeniami za 93 zł netto. Jednak ostatnio dzwoniąc na *600 przy migracji na OdF 160 z Nokią E51 za 1 zł dawali mi jeszcze 20% rabatu na abonament na cały okres umowy. Po przeliczeniu kiedy w miesiącu wygaduje mniej więcej połowę do Orange i połowę do reszty to różnica w rachunku zaciera sie. Jutro ma przyjechać do mnie Opiekun Biznesowy, zobacze co powie.

Pozdrawiam

Nokia 3210 -> Nokia 3410 -> Siemens SL45i -> Nokia 6610i -> Siemens CX65 -> Siemens S65 -> Nokia E50 -> Nokia E51 -> Nokia E52 -> Nokia E6 -> Sony Xperia L -> LG G3s -> LG G3 -> LG G6 -> LG G7 -> Asus Zenfone 8

#284629  autor: helmutthegreat
 24 sie 2008, 17:42
Ja przedłużałem wczoraj umowę na *600.
Orange dla firm 40, czyli najniższy abonament.
Dostałem Motorolę z6w za 1,22 zł, dodatkowe 20 minut do wszystkich sieci za darmo na 2 lata, oraz na rok znżkę 30% na abonament, połączoną niestety z płatnym 2,44 pakietem 10 MMS'ów.
Moim zdaniem to świetna oferta.
Dodatkowo wcale o nią nie prosiłem, bo już wczśniej była do mnie wysłana paczka na gorszych warunkach, ale byłem akurat na wakacjach, więc jej nie odebrałem. Chciałem tylko wczoraj poprosić żeby 2 raz mi to samo wysłano, a tu taka niespodzianka ;)

#284647  autor: Lukaszsz
 24 sie 2008, 19:17
helmutthegreat - migrowałeś do OdF 40 czy juz miales wczesniej? Czy umowa juz miałes wygaśniętą czy jeszcze wiązała cię stara jak przedłuzałeś?
Ja otrzymałem od konsultanta na *600 oferte:
przy rachunkach po 150 zł i migracji do OdF 80 miałbym E51 za 425,78 zł (tyle samo co nowy klient) i juz od tej kwoty 0 rabatu, ewentualnie 5% rabatu na abo przez trzy miesiace :shock:

#284659  autor: dechomenon
 24 sie 2008, 19:43
Ja otrzymałem od konsultanta na *600 oferte:
przy rachunkach po 150 zł i migracji do OdF 80 miałbym E51 za 425,78 zł (tyle samo co nowy klient) i juz od tej kwoty 0 rabatu, ewentualnie 5% rabatu na abo przez trzy miesiace :shock:
stary uderzaj do salonu firmowego i ich zaskocz..powiedz, ze chcesz oferte z 3poziomu...jezeli to będzie tylko POS to z drugiego poziomu...muszą Ci dać lepsze warunki...troche ich zaskoczysz może tym..Jak czytałeś uważnie ten topic, to masz napisane, ze w orange są poziomy ofert na przedłużenie im wyższą cyfre da Tobie pracownik tym ma mniejszą prowizje. Więc poziom 3 jest tylko w salonach firmowych a kazdym POsie jest do poziomu 2 :)
  • Strona 60 z 131
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 131
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60