• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #283497  autor: jablo
 17 sie 2008, 18:59
Witam.

Troche poszperałem po forum, przewija się sporo tematów dotyczących abonamentu, jednak sporo z nich jest juz starszych, lekko nieaktualnych informacji.

Zatem poszukuje oferty abonamentowej bez telefonu, maksymalnie do 50 pln. Co jest dla mnie najważniejsze to możliwość wybrania jednego numeru z Plusa z którym połączenia miałbym całkowicie bezpłatne. Generalnie dobrze by było (chociaż podejrzewam że nie bedzie to możliwe) aby do tego numeru smsy były także bardzo tanie (tak jak mam obecnie w Mixplusie). Z Mixa chyba zrezygnuje, bo oprócz tego jednego numeru mam też bardzo dużo numerow z sieci Plus do ktorych sporo dzwonie i smsesuje i tak naprawde srednio na doładowania wydaje 60 zł miesięcznie.

Generalnie kondensując moją wypowiedź poszukuje:
-abo bez tela do 50 pln
-możliwości aktywowania jednego bezpłatnego numeru z którym miałbym (najlepiej nielimitowane) połączenia (ewentualnie też smsy)
-pakietów minutowych na połączenia wewnątrz sieci
-gdyby nie było możliwości pakietu minutowego do pakiet złotówkowy coś jak "wszyscy i na wszystko"
I teraz powstaje pytanie? Czy taka oferta wogóle istnieje :D
Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki.

#283520  autor: mariusz9a
 17 sie 2008, 19:39
jablo pisze:Z Mixa chyba zrezygnuje, bo oprócz tego jednego numeru mam też bardzo dużo numerow z sieci Plus do ktorych sporo dzwonie i smsesuje i tak naprawde srednio na doładowania wydaje 60 zł miesięcznie.
Nie korzystasz z pakietów na SMSy i na minuty do Plusa?
W abonamencie wyjdzie Cię to drożej niż w mixie. Pamiętaj że w Abo koszt za wszelkie pakiety doliczony jest do kwoty abonamentu, w mixie wykupujesz je z kwoty zgromadzonej na koncie. W abo darmowy numer jest tylko na połączenia głosowe. W abo jest pakiet SMS do Plusa gdzie koszt SMS to aż 2,5gr, w mixie masz pakiet SMS w którym koszt SMSa to 1gr. Poza tym w mixie masz różne pakiety minut do Plusa w których koszt za minutę jest od 5 do 8 gr.

#283541  autor: jablo
 17 sie 2008, 20:42
Hmm czyli uwazasz ze bardziej korzystne byo by przedłużć Mixa bez telefonu? Doczytałem własnie ze przedluzajac oferte bez telefonu dostaje się bonusowe doładowanie. W przypadku zobowiązania na 24 dol po 50 to byłoby chyba 240 pln. Bo tak naprawde aparat mnie nie interesuje, bo jest to zupełnie nie opłacalne. Tylko jako że nie biore aparatu wolałbym coś w zamian. Zostało jeszcze mi kilka miesięcy, może do tego czasu stawki w Mixie ulegna zmianie. Swietnym rozwiązaniem było by gdyby stawki w Mixie za połączenia i smsy były mniejsze, w zależności od tego jaką kwote na doładowania byśmy wybrali. Alt o poki co pozostaje w sferze marzen i muszę kombinować inaczej.

#283564  autor: mariusz9a
 17 sie 2008, 23:51
jablo pisze:Swietnym rozwiązaniem było by gdyby stawki w Mixie za połączenia i smsy były mniejsze
Główne stawki tak, bo te wewnątrz sieci są w sumie ok.
jablo pisze:Hmm czyli uwazasz ze bardziej korzystne byo by przedłużć Mixa bez telefonu?
Tak myślę. Ja bym na Twoim miejscu wziął na 12 doładowań. Może trochę mniejszy bonus (180 zł) ale i umowa dużo mniej warta.
jablo pisze:W przypadku zobowiązania na 24 dol po 50 to byłoby chyba 240 pln.
No nie bardzo... Kwoty bonusów:
24 po 50zł - bonus: 400zł
24 po 30zł - bonus: 290zł
12 po 50zł - bonus: 180zł
12 po 30zł - bonus: 120zł
Oczywiście bonus można wydać na wszystko i do wszystkich sieci.

#283574  autor: jablo
 18 sie 2008, 06:48
No wiec dobra. Teraz jak to wygląda w praktyce. Zakładamy ze dzisiaj wbijam ostatnie doładowanie w swoim Mixie. I co dalej. Czy musze w jakis sposob zmienic plan taryfowy czy mogę od razu udać sie do salonu i przedłużyć umowę na warunkach jakie by mi odpowiadały?

#283575  autor: taktakowiec
 18 sie 2008, 08:17
Mozesz isc do salonu i przedluzyc umowe bez zadnych zmian taryf.

#283600  autor: mariusz9a
 18 sie 2008, 12:50
Chyba musi minąć tydzień od ostatniego doładowania. Możesz iść do salonu, poczekać aż zadzwoni konsultant, zaczekać aż przyślą listownie propozycję nowej umowy.

#283646  autor: jablo
 18 sie 2008, 17:19
mariusz9a pisze:Chyba musi minąć tydzień od ostatniego doładowania. Możesz iść do salonu, poczekać aż zadzwoni konsultant, zaczekać aż przyślą listownie propozycję nowej umowy.
W przypaku Mixa mogę sie spodziewać takiego telefonu i listu?

#283659  autor: mariusz9a
 18 sie 2008, 18:44
jablo pisze:
mariusz9a pisze:Chyba musi minąć tydzień od ostatniego doładowania. Możesz iść do salonu, poczekać aż zadzwoni konsultant, zaczekać aż przyślą listownie propozycję nowej umowy.
W przypaku Mixa mogę sie spodziewać takiego telefonu i listu?
Pójść do salonu jest najszybciej. Jeśli zadzwoni konsultant i nie przedłużysz umowy to po jakimś tam czasie przyjdzie propozycja przedłużenia umowy listownie. Wystarczy wtedy tylko podpisać umowę i odesłać. Ale to trwa najdłużej i w zasadzie za dużo zachodu. Najlepiej od razu to załatwić u konsultanta lub samemu iść do salonu.

#283674  autor: taktakowiec
 18 sie 2008, 19:49
Nie trzeba juz czekac tygodnia,wbijasz ostatnie doladowanie i mozesz isc przedluzyc umowe.

#283721  autor: dechomenon
 19 sie 2008, 00:58
Nie trzeba juz czekac tygodnia,wbijasz ostatnie doladowanie i mozesz isc przedluzyc umowe.
najważniesjze jest aby w systemach wyświetlała się oferta, od ostatniego doładowania te 48-72h wystarczą..wtedy oferta się pojawia i spokojnie sobie idziesz...do punktu, robisz aktualizajcję taryfy i wszystko ok.