• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#282689  autor: elfrid
 13 sie 2008, 11:08
Tzn jak sie przekonales? W ogole nie mozna go uzywac jako modem, nawet jak sie polaczy kablem USB z notebookiem?

#282819  autor: Rradzio
 13 sie 2008, 20:42
No to prawda, nie ma takiej możliwości, apple to zablokowało!

#282841  autor: yagi
 13 sie 2008, 21:59
elfrid pisze:Tzn jak sie przekonales?
Mialem okazje pobawic sie iKlocem i dowiedziec troche na jego temat. Jak dla mnie nie jest wart, zeby go kupowac...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#282842  autor: vinc
 13 sie 2008, 22:06
yagi pisze:Dzisiaj sie o tym przekonalem. Do iPhone podlaczy tylko sluchawke. Do tego nie mozna tego telefonu wykorzystac jako modemu.
Rradzio pisze:No to prawda, nie ma takiej możliwości, apple to zablokowało!
jak to zablokowało to pewnie jest możiwość odblokowania :wink: jednak marketing świetny, możliwości kiepskie :roll:

Obrazek

#282844  autor: yagi
 13 sie 2008, 22:11
vinc, ale po co wydawac tyle kasy, zeby jeszcze klopotac sie z grzebaniem w sofcie? Dla mnie to chore...

Obrazek

#282856  autor: vinc
 13 sie 2008, 22:38
yagi dla mnie też :-D jest masa telefonów, które dają więcej radochy z użytkowania ( i to za dużo niższą cenę) niż zabawka "multimedialma" z pod pachy apple'a.

Obrazek

#282858  autor: Sewcio
 13 sie 2008, 22:50
ten iphone cały czas cięgi zbiera, nie spodziewałem się że w modelu 3g nie będzie pełnej obsługi 3g (videorozmów), gdyby Omnia badź Diamond miały choć w połowie tak dobry marketing jaki robi apple to nikt by iphonea nie chciał nawet wziąść do ręki. Strasznie się na nim zawiodłem.

#282860  autor: vinc
 13 sie 2008, 22:57
Sewcio pisze:gdyby Omnia badź Diamond miały choć w połowie tak dobry marketing jaki robi apple to nikt by iphonea nie chciał nawet wziąść do ręki.
no cóż... ciesz się, że to wiesz :wink:

Obrazek

#282906  autor: raver4s
 14 sie 2008, 10:36
Omnia i Diamond to jest trochę inna liga. Urządzenia z WM to praktycznie małe komputery, a iPhone to typowe urządzenie do zabawy, filmów i muzyki. Dla każdego znajdzie się coś odpowiedniego.

#282951  autor: elfrid
 14 sie 2008, 13:44
Rradzio pisze:No to prawda, nie ma takiej możliwości, apple to zablokowało!
No to jedna wielka kupa ten iphone. Rozumiem, ze nie ma mmsów, bo nie ma takiej funkcji. Ale skoro juz jest 3G to czemu zblokowali mozliwosc uzywania komorki jako modem?????!!!!!!! Dno. To juz faktycznie lepiej kupic HTC albo cos innego dotykowego z Windoms Mobile
raver4s pisze:iPhone to typowe urządzenie do zabawy, filmów i muzyki
Nie wiem czy zwrociles uwage, ale iphona reklamuja tez jako swietne rozwiazanie dla biznesu, ktore wporwadza wiele ulatwien w zycie aktywnego biznesmena. taka reklama pojawia sie zarowno na stronie orange i ery jak i polskiej apple

#282956  autor: raver4s
 14 sie 2008, 14:07
elfrid pisze:...iphona reklamuja tez jako swietne rozwiazanie dla biznesu, ktore wporwadza wiele ulatwien w zycie aktywnego biznesmena...
Zwróciłem uwagę ale nie zmienia to faktu, że się akurat z tym nie zgadzam. iPhone=rozrywka

Co do używania iPhone'a jako modemu to podobno w niedługim czasie będzie odpowiedni programik na appstore.

#282988  autor: elfrid
 14 sie 2008, 16:40
Wiem ze sie z tym nie zgadzasz, ja tez. Ale producenci iphona widza go nie tylko jako rozrywkowy gadzet dla bogatych dzieciakow, ale tez jako przydatne narzedzie w biznesie. Wiec sami wpraszaja sie do tej ligi, przez co mysle smialo mozemy porownywac iklocka z HTC Touch czy Samsungiem Omnia

#282999  autor: blacher
 14 sie 2008, 17:25
yagi pisze:
elfrid pisze:Tzn jak sie przekonales?
Mialem okazje pobawic sie iKlocem i dowiedziec troche na jego temat. Jak dla mnie nie jest wart, zeby go kupowac...
dlaczego?

#283034  autor: yagi
 14 sie 2008, 20:24
elfrid pisze:Nie wiem czy zwrociles uwage, ale iphona reklamuja tez jako swietne rozwiazanie dla biznesu, ktore wporwadza wiele ulatwien w zycie aktywnego biznesmena. taka reklama pojawia sie zarowno na stronie orange i ery jak i polskiej apple
Dla biznesu bo ma aplikacje do sprawdzania notowan gieldowych, ma klienta poczty i latwo mozna z niego wykradac informacje uzytkownika LOL Obrazek

Obrazek

#283202  autor: Rradzio
 15 sie 2008, 17:53
Ale jakie jest prawdopodobieństwo, że akurat zaatakuje ktoś danego iPhona... i jeszcze musi to zrobić i dobrze trafić... promile w tysięcznych jak dla mnie

#283203  autor: yagi
 15 sie 2008, 17:56
Rradzio, wystarczy ze uzytkownik wejdzie na spreparowana strone. Kto by sie trudzil wyszukiwaniem uzytkownikow iPhone'a skoro sami moga przyjsc?

Obrazek

#283461  autor: blacher
 17 sie 2008, 15:08
ale to już każdy za własną głupotę sam płaci...yagi dalej nie odpowiedziałeś mi na pytanie - dlaczego nie jest wart,czego się takiego dowiedziałeś co dyskwalifikuje ten telefon?

#283473  autor: yagi
 17 sie 2008, 16:36
Co mnie drazni w tym telefonie:

1. Nie mozna niczego wrzucic przez Bluetooth.
2. O ile wiem nie mozna sluchac muzyki przez BT A2DP.
3. Nie mozna "rysowac" notatek. Jak dla mnie to frajda w HTC :)
4. Skazanie na przegladarke Safari. W innych telefonach przynajmniej mozna dograc Opere Mini ;) NetFront 3.5 albo Opera Mobile 9.51 rzadza jak dla mnie.
5. Cena z kosmosu w stosunku do funkcji i mozliwosci. Tyle to moge dac za HTC Touch Pro w dniu premiery ;)
6. Co do muzyki to wkurza mnie ze nie mozna bez kombinowania uzywac innych akcesoriow niz Apple.
7. Nudzi sie po 20 minutach zabawy.

To tak na teraz ;)

Obrazek

#283618  autor: andiw
 18 sie 2008, 14:48
Nie chciałem zakładac nowego tematu, tu chyba najabrdziej pasuje. 21 sierpnia w swoim salonie w Wawie robi impreze z okazji wprowadzenia iPhona. Potrawa od 19 do 24, kiedy zostanie rozpoczęta sprzedaż IP. Niezła opcja, nakręcają atmosferę:) w innyhc maistach ma tez byc nocna sprzedaż

#283723  autor: blacher
 19 sie 2008, 01:19
ale kto i gdzie ? Orange czy Era?