• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #282542  autor: thomash
 12 sie 2008, 18:07
Witam
i mam kilka pytań dotyczących wypowiedzenia umowy z racji tego ze konczy mi się abonament.

a)muszę udać się do salonu najpóźniej na 30 dni przed wygaśnięciem umowy?

b)co muszę ze sobą zabrać? co to jest hasło abonenckie? przeszukałem wszystko i nie mam czegoś takiego. Czy chodzi o kod PUK? czy potrzebne są jakieś dodatkowe dokumenty?

c)czy można nie iść do salonu i bezproblemowo wypowiedzieć umowę? czy jest jakiś wzór? gdzie wysłać ową umowę?

z góry dziękuje za wszelkie informacje

#282547  autor: aga
 12 sie 2008, 18:21
thomash pisze:a)muszę udać się do salonu najpóźniej na 30 dni przed wygaśnięciem umowy?
Pamiętaj, że jeszcze jest coś takiego jak okres rozliczeniowy. Lepiej wypowiedzieć umowę trochę wcześniej, bo wypowiedzenie w razie co zawsze można wycofać.
b)co muszę ze sobą zabrać? co to jest hasło abonenckie? przeszukałem wszystko i nie mam czegoś takiego. Czy chodzi o kod PUK? czy potrzebne są jakieś dodatkowe dokumenty?
Zabierz dowód osobisty, a hasło abonenckie podawałeś przy zawieraniu umowy i nie ma to nic wspólnego z kodem PUK. Nawet rejestrując Tak Taka podaje się hasło.
c)czy można nie iść do salonu i bezproblemowo wypowiedzieć umowę? czy jest jakiś wzór? gdzie wysłać ową umowę?
Nie musisz iść do salonu. Wypowiedzenie możesz wysłać pocztą albo faksem. Musisz podać swój numer telefonu, dane osobowe (nazwisko, adres) i hasło abonenckie. Nie wiem czy można jeszcze składać wypowiedzenie przez BOA, ale tu też będziesz potrzebował hasło.

#282548  autor: tomko111
 12 sie 2008, 18:22
a)muszę udać się do salonu najpóźniej na 30 dni przed wygaśnięciem umowy?
Tak, operator ma 30 dni, aby wypowiedzieć umowę.
thomash pisze:co to jest hasło abonenckie?
Hasło abonenckie ustalałeś przy podpisywaniu aneksu do umowy, sprawdź umowę, na pewno na niej znajdziesz swoje hasło. Hasło abonenckie to NIE jest PUK.
Możesz napisać wypowiedzenie i wysłać je faksem.

edit: Aga mnie wyprzedziła... :mrgreen:

#282554  autor: thomash
 12 sie 2008, 18:48
dziękuje bardzo za tak szybkie odpowiedzi.
Znalazłem już hasło w umowie (mam nadzieje że chodzi o to)
W takim razie wyśle wypowiedzenie faxem.

Czy oprócz hasła w wypowiedzeniu muszą znależć się jeszcze jakieś niestandardowe informacje?

#282556  autor: aga
 12 sie 2008, 18:52
Czy oprócz hasła w wypowiedzeniu muszą znależć się jeszcze jakieś niestandardowe informacje?
Nie. Musisz podać numer telefonu, imię i nazwisko oraz adres, hasło abonenckie.

#282570  autor: przemek910
 12 sie 2008, 19:37
lepiej nie wysyłać faxem ;) nawet salony autoryzowane ery odradzają tą formę.

najlepiej poleconym (przynamniej masz podtwierdzenie)

#282572  autor: thomash
 12 sie 2008, 19:43
Ok dzięki za tą uwagę. W takim razie wyśle poleconym

Żeby być pewnym zapytam jeszcze: wypowiedzenie umowy należy wysłać na ten adres?:

Polska Telefonia Cyfrowa Sp.Z.O.O
Biuro obsługi klienta
Al.Jerozolimskie 181, 02-222 Warszawa

#282575  autor: tomko111
 12 sie 2008, 19:54
przemek910 pisze:lepiej nie wysyłać faxem ;) nawet salony autoryzowane ery odradzają tą formę.

Tylko, że gdy list dojdzie do odpowiedniego działu, to minie strasznie dużo czasu.

Najlepiej na kopercie dopisać do działu rozwiązywania umów, czy coś takiego.

#282669  autor: przemek910
 13 sie 2008, 09:53
tomko111 pisze:przemek910 napisał/a:
lepiej nie wysyłać faxem nawet salony autoryzowane ery odradzają tą formę.

Tylko, że gdy list dojdzie do odpowiedniego działu, to minie strasznie dużo czasu.

Najlepiej na kopercie dopisać do działu rozwiązywania umów, czy coś takiego.
oj nie przesadzaj moje pismo szlo zaledwie pare dni, i dostalem smsa z potwierdzeniem. a jak mu zalezy na czasie to moze wyslac priorytetem

#284207  autor: Adami
 21 sie 2008, 23:13
Można także zostawić takie wypowiedzenie w salonie firmowym.
Czasami zamiast wypowiedzenia dają formularz do wypełnienia w salonie Ery i to także działa :D