• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#281263  autor: konrad
 04 sie 2008, 22:18
no chwila, daj czas na aktualizacje...
wiec jednak usługa działa TYLKO "do" Orange POP. Na numer abonamentowy SMS 20gr, minuta 65gr (bez pakietu). Nie rozumiem trochę tej oferty. Skąd mamy wiedzieć jaka druga osoba ma ofertę ?? Chociaż nazwa usługi poprawna "POPzone" ... wg mnie to takie dodatkowe naciąganie klientów, bo teraz trzeba zakupić minimum 3 pakiety (SMS 1gr, POPGadane, POPZone)...

#281277  autor: mariusz9a
 04 sie 2008, 22:31
konrad pisze:no chwila, daj czas na aktualizacje...
wiec jednak usługa działa TYLKO "do" Orange POP. Na numer abonamentowy SMS 20gr, minuta 65gr (bez pakietu). Nie rozumiem trochę tej oferty. Skąd mamy wiedzieć jaka druga osoba ma ofertę ?? Chociaż nazwa usługi poprawna "POPzone" ... wg mnie to takie dodatkowe naciąganie klientów, bo teraz trzeba zakupić minimum 3 pakiety (SMS 1gr, POPGadane, POPZone)...
No to Orange pojechało :? A już myślałem że wreszcie odważyli sie zrobić jakąś świetną promocję. Kiedyś trzeba było uważać z jakiej sieci jest numer, teraz to nawet trzeba uważać z jakiej oferty :shock: Paranoja :smt011

#281284  autor: kowcio
 04 sie 2008, 22:41
O lol... Ja nie mogę... To co z siebie Orange zrobiło :?: jedno wielkie POŚMIEWISKO :!:
To teraz jakbym ja sobie nagle zmienił taryfę na GO, ktoś pisałby ze mną, to co, jego wina, ze ja zmieniłem na GO :?: :!: Ciekaw jestem... Czuję, że ta usługa padnie śmiercią naturalną- będzie tyle reklamacji, że nie nadążą z ich rozpatrywaniem :!:
Zaczną przeginać, jak się zacznie kampanię reklamowę- na bank powiedzą, że do wszystkich w Orange- a nie tylko i wyłącznie w POPie. Ale to niemalże pewne, że ich reklama będzie się mieć nijak do rzeczywistości.

#281286  autor: konrad
 04 sie 2008, 22:42
poczekamy na regulaminy jutro wszystko się wyjaśni

#281287  autor: soul blade
 04 sie 2008, 22:44
A ja mam takie pytanie... bo nie wiem jak to jest z tym wszystkim mając tel na karte a chodzi o to czy w orange go można to uaktywnić ?? Jeśli nie... to jak przejść z orango na POP ??

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#281289  autor: konrad
 04 sie 2008, 22:47
nie, Tylko Orange POP. wysyłasz SMS 1112 OPOP i migrują Cie, tracisz wszystkie usługi z NOG wiec warto się zastanowić nad zmiana.

#281295  autor: soul blade
 04 sie 2008, 22:58
konrad pisze:nie, Tylko Orange POP. wysyłasz SMS 1112 OPOP i migrują Cie, tracisz wszystkie usługi z NOG wiec warto się zastanowić nad zmiana.
Hmm między innymi na czym można być stratnym ?? Ogólnie chodzi mi o to bo starsza ma tel. na karte a ja mam na abo więc jw.pisałem nie orientuje się z tymi promocjami a może dla mojej mojej mamy bardziej by sie opłacało. :wink:

p.s. przepraszam że zbaczam z tematu :roll:

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#281298  autor: konrad
 04 sie 2008, 23:08
moze zasil telefon 100zl raz na 5 miesiecy a masz 20gr minute pol. do Orange, 1 gr za sms i 2gr za mms ? hm ? po co bawic sie w pakiety.

#281299  autor: kowcio
 04 sie 2008, 23:08
soul blade, jakieś wybrane numery, stawki, wszystkie pakiety, które zostały aktywowane (no może nie pakiety, ale np za częste doładowania można sobie wybrać numer, z którym się taniej komunikujesz) itd... Tak samo, jak w POPie włączysz 3po3 lub pakiet 600 SMS (albo jakiś inny), po przejściu do GO lub Music pakiety przepadają jak kamień w wodę.
Jedyne co zostaje, to środki z konta głównego i promocyjnego ;)

#281308  autor: biotyt
 04 sie 2008, 23:33
To by była świetna promocja gdyby obowiązywała pod wszystkie numery Orange, sam wtedy bym z tego chętnie skorzystał bo lubię rozwiązania typu płacę 5 zł i mam niskie stawki. Pozwala to na bardzo efektywne wykorzystanie środków z konta promocyjnego, bo nie po stawkach podstawowych, a tych niższych. Wystarczy także raz na miesiąc zamartwić się o reaktywację usługi, a nie kontrolować co jakiś czas stan pakietów.

Swoją drogą zauważyłem, że Orange On-line nie podaje ważności pakietów tylko ich stan.

Moim zdaniem przesadzili. Ciekawe czy chociaż będzie można sprawdzić SMS-em czy numer jest aktywny w ofercie Orange POP. Stawki dość dobre, ale musieli znowu coś zepsuć. Trzeba im przyznać, że są pomysłowi pod względem tworzenia ograniczeń.

biotyt

#281323  autor: DejwiD
 05 sie 2008, 00:28
pewnie będzie tylko do ofert prepaidowych, ewentualnie dorzuca mixa. w sumie mozna bylo sie czegos takiego spodziewac. przeciez nie zrobiliby oferty lepszej od NOG :) za duzo kasy w nia wladowali!!

#281331  autor: marcinb
 05 sie 2008, 08:31
Wiecie co, to może będzie na takiej zasadzie jak w SimPlusie Team7 gdzie tworzy się paczką Swojaków czy coś takiego (tudzież w 36.6) - tutaj też jest POPZone, nie OrangeZone tylko POP. Czyli kilka osób pewnie będzie musiało uruchomić sobie tą usługę i będzie miało do siebie ceny z tej promocji.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#281367  autor: konrad
 05 sie 2008, 11:06
zobaczymy niedługo :) wiem, ze po akt. wydłużył mi sie okres na połączenia wychodzące do 31 dni (miałem ok 23)

#281386  autor: frigerda
 05 sie 2008, 13:24
Ok. zrozumiałabym, gdyby trzeba było wybrać numery, do których ma się po takich stawkach. Ale ustalanie takiej promocji tylko dla jednego segmentu taryfowego to jakaś paranoja. Bo wtedy do NOG by było po stawkach normalnych, albo z pakiety Gadane? Z jednej strony Orange różnicuje swoje oferty prepaid, z drugiej- szkoda, że tak gmatwa. Bo stać ich na łaskawszy gest i pochylenie się nad klientami :|
W Heyah za niecałe 6 zł mam 300h dzwonienia do sieci i 3000 smsów do napisania w ciągu miesiąca. Zasady są proste. Nie rozumiem po co Orange tak komplikuje i każe swoim klientom stawać na głowie...

#281406  autor: krajar
 05 sie 2008, 15:17
Dzisiaj znajomy uruchomił usługę 3po3 ,tj, trzy numery ORANGE oddzielone spacją wysłał sms-em na numer 363 i usługa działa bez problemu.

#281840  autor: miniek987
 07 sie 2008, 22:08
Nie wiem jak u Was ale u mnie usługa POPzone zniknęła całkowicie z usług na stronie Orange. Nie ma jej także w usługach polecanych.

#281842  autor: biotyt
 07 sie 2008, 22:16
U mnie POPzone w ogóle nie było. Dowiedziałem się o tej usłudze z telepolis.pl. Zauważyłem, że w Orange On-line zmieniła się nazwa usługi z "3po3" na "Ty i 3".

biotyt

#281844  autor: kowcio
 07 sie 2008, 22:22
miniek987 pisze:Nie wiem jak u Was ale u mnie usługa POPzone zniknęła całkowicie z usług na stronie Orange. Nie ma jej także w usługach polecanych.
U mnie też, widocznie coś poprawiają na on-line ;)
U mnie była w np. "nieaktywne".

#282384  autor: mb79
 11 sie 2008, 20:32
Usługa jest ale ciągle mam problemy z jej uruchomieniem.
Co miesiąc jest taka sama sytuacja-kończy się pakiet i nie mogę włączyć nowego. Telefon do BOK i po manualnym wyłączeniu dopiero usługa działa.
Napisałem oficjalne zgłoszenie do BOK-zobaczymy co odpowiedzą.
Sytuacja powtarza się 4 lub 5 raz.

#282643  autor: DejwiD
 13 sie 2008, 01:48
1. wysylaj smsa ze zmieniona kolejnoscia
2. wyslij smsa o tresci NIE pod 363 i pozniej wlaczaj