• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #279919  autor: boskii92
 29 lip 2008, 11:32
Witam! Nie dawno kupiłem sobie wynalazek: Nokia N-Gage Classic.
I mam pewien problem, gdy podłączam sprzęcik poprzez kabel do komputera, to nic mi nie wyskakuje na komputerze, na telefonie mam taka ikonkę że jest podłączony a na komputerze zero odzew :smt010 u! Od razu mówię że nie wiem jaki to kabel po prostu taki biały normalny. I jeszcze jedno mam pytanie, gdzie w telefonie zmienić żeby pliki przesyłane do mnie poprzez bluetooth zapisywały sie na karcie MMC a nie w telefonie? Bo nikt nic mi nie może przesłać choć mam miejsce na karcie lecz to przesyła do telefonu?? Licze na konkretne odpowiedzi! Pozdrawiam!

#280121  autor: MarCjaho
 30 lip 2008, 08:40
Sterowniki wgrałeś?? Może spróbuj na innym kablu.

#280365  autor: piotrz
 31 lip 2008, 14:51
sprawdz czy w moim komputerze nie masz nowego dysku. ngage jest widoczna jako dysk wymienny.

#280368  autor: Gela
 31 lip 2008, 15:03
boskii92 pisze:I jeszcze jedno mam pytanie, gdzie w telefonie zmienić żeby pliki przesyłane do mnie poprzez bluetooth zapisywały sie na karcie MMC a nie w telefonie?
W ustawieniach wiadomosci zmien zapisywanie wiadomosci na karte pamieci

#280729  autor: boskii92
 02 sie 2008, 16:11
Co do sterowników to instalowałem najnowszą wersje Nokia PC Suite i nic, słyszałem coś o jakimś Nseries PC Suite'm ale niewiem o co chodzi ;| Własnie chodzi o to że na kompie nic mi nie wyskakuje o jakimś nowym sprzęcie czy coś ale na telefonie mam taki znaczek że kabel jest podłączony.

#280831  autor: Krisu6230i
 03 sie 2008, 08:30
no pewnie jak sama nazwa wskazuje n-series pc suite jest do telefonów......

uwaga

..n-series ;)

btw
click here

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#281403  autor: boskii92
 05 sie 2008, 15:08
Szukałem w opcjach wiadomości, ale nie mogę znaleźć gdzie ustawić te zapisywanie plików na karcie pamięci a nie w telefonie. Może jakieś szczegółowe wskazówki?

A co do tego kabla to męcze sie już kolejny dzień i nie wiem co robić! Koleś od którego kupiłem telefon mówi że mu normalnie działało, wiec z kablem musi być wszystko okej, ale nie dowiedziałem sie w jaki sposób jakimi sterownikami i wogule!! I takie pytanie na koniec, czy jeśli kupie adapter bluetooth to będę mógł instalować aplikacje na symbiana?

#281409  autor: Kempa
 05 sie 2008, 15:25
Z tego co pamiętam w N-gage (przynajmniej QD) nie było opcji zapisywania na karcie. Pomocny był czytnik kart i program do zarządzania pamięcią telefonu.