Wolałbym się trzymać jednego numeru ( albo Orange, albo Plus... ), bo jakoś nie wyobrażam sobie, żebym chodził z dwoma komórkami przy sobie...
Z tymi SMS-ami i połączeniami to jest tak, że wszystko zależy od miesiąca... W jednym miesiącu dużo częściej np. dzwonię na numery stacjonarne, natomiast w następnym miesiącu okazuje się, że praktycznie w ogóle ( po za kilkoma połączeniami ) nie dzwoniłem na numery stacjonarne, tylko wysyłałem SMS-y do Plusa i Orange...
Trudny wybór... tym bardziej że praktycznie cała rodzina ma w Orange, natomiast prawie większość znajomych swoje telefony ma w Plusie...
Do rodziny ( która ma Orange ) praktycznie dzwonię, natomiast ze znajomymi w sumie jesteśmy wyłącznie na SMS-ach...

Dlatego też decyzja wyboru jest trochę zagmatwana...
Fakt, że obecnie mam numer w Orange ( taryfa Nowe Orange Go ), tyle że pod koniec miesiąca brakuje mi kasy na koncie i muszę czekać do przysłowiowego pierwszego dnia miesiąca...
Praktycznie w grę nie wchodzi także operator Play... dlatego że jak wiemy dość drogo jest na numery Play - dzwoniąc z Orange... Wówczas nie wiem czy ktoś ośmieliłby się do mnie przedzwonić...
Jak jeszcze wpadniecie na jakiś sposób rozwiązania takowego problemu - byłbym ogromnie wdzięczny...