• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 15 z 28
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 28

#279351  autor: elrond
 25 lip 2008, 11:26
yagi, toś mistrzu jeszcze o Krośnie zapomniał :wink:

Ja nawet nie wiedziałem że pierwsza strona jest aktualizowana...

A co do OT, to też uważam że trochę dyskusja zbacza na złe tory w tych tematach o nowych lokalizacjach UMTS. Dlatego poprosiłem takim "jarząbkom" co rozpętali dyskusje w moim temacie o lokalizacjach Play, o wydzielenie osobnego wątku. Chyba nawet yagi to robił.

#279399  autor: yagi
 25 lip 2008, 19:29
krzykos pisze:ale mogłaby być ta lista zrobiona w kolejności alfabetycznej :P
To juz bylo upierdliwe :P Ale zawsze Ty mozesz w wolnej chwili to posortowac ;)
elrond pisze:yagi, toś mistrzu jeszcze o Krośnie zapomniał :wink:
Bylem przekonany ze dodalem Krosno razem z Jaslem. Wstyd mi :oops:
Juz dodane...
elrond pisze:poprosiłem takim "jarząbkom" co rozpętali dyskusje w moim temacie o lokalizacjach Play, o wydzielenie osobnego wątku. Chyba nawet yagi to robił.
Tak ja to zrobilem. Mi ten OT tutaj nie przeszkadza, poniewaz wg mnie lista w pierwszym poscie jest wazniejsza ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#279412  autor: tesla
 25 lip 2008, 21:59
yagi pisze:Prawie na pewno dojdzie Bukowina Tatrzanska, ale musze to potwierdzic
w Bukowinie nie ma jeszcze komercyjnego Noda Ery

krzykos, oddychaj głęboko.

[ Dodano: 2008-07-25, 22:03 ]
elrond pisze:Dlatego poprosiłem takim "jarząbkom" co rozpętali dyskusje
nazywanie użytkowników forum "jarząbki" to nie jest najwyższy przejaw kultury.

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#279417  autor: elrond
 25 lip 2008, 22:17
yagi pisze:Bylem przekonany ze dodalem Krosno razem z Jaslem. Wstyd mi
Juz dodane...
Ok, spoko. To i tak tylko jeden nadajnik, na razie.
tesla pisze:nazywanie użytkowników forum "jarząbki" to nie jest najwyższy przejaw kultury.
To jest nic innego jak przejaw sympatii. Póki co tylko Ty składasz skargę, mimo iż w momencie wydzielania wątku - nie byłeś w grupie offtopujących. Jak komuś coś nie odpowiada, to zapraszam na PW, jednak wolałbym żeby to byli "bezposrednio pokrzywdzeni", a nie adwokaci :wink:

#279422  autor: tesla
 25 lip 2008, 22:42
Jeden z niewielu wątków na tym forum, w którym chciało mi się zabrać głos.. To nie jest formularz na którym ludzie wpisują nazwy i lokalizacje Nodów, tylko forum. Jeżeli przy okazji opisywania nowych lokalizacji, ktoś chce się zapytać o szczegóły techniczne, to należy mu to umożliwić. Nie nazywajcie tego offtopem.

Wszelki uwagi proszę kierować na PW.

P.S.

Free Tibet, Free Telepolis.

#279424  autor: yagi
 25 lip 2008, 22:52
tesla pisze:w Bukowinie nie ma jeszcze komercyjnego Noda Ery
Ten watek powstal zwlaszcza dla lokalizacji testowych - jak ktos zaobserwuje 3G na swoim telefonie to daje znac ;)
Niech bedzie jeden NodeB, ale niech bedzie ;)

Obrazek

#279426  autor: elrond
 25 lip 2008, 23:03
tesla, pw masz niestety wyłączone, więc...
tesla pisze:Jeden z niewielu wątków na tym forum, w którym chciało mi się zabrać głos..
A szkoda. Bo widze że masz sporą wiedzę techniczną.
tesla pisze:Jeżeli przy okazji opisywania nowych lokalizacji, ktoś chce się zapytać o szczegóły techniczne, to należy mu to umożliwić. Nie nazywajcie tego offtopem.
2, 4 posty? ok. Ale nie 20, które stawowią ponad 1/8 całego wątku. I skoro się rozwinęła tam ciekawa dyskusja - nikt nie warnuje za offtopa tylko wydziela. O to własnie poprosiłem.
tesla pisze:Free Tibet, Free Telepolis.
Zasady zobowiązują. Tybet powinien być niepodległy i niezależny jak przed wojną, a forum nie może być wolną amerykanką. Brak porządku uniemożliwi korzystanie z informacji w nim zawartych.

Ok, ja powiedziałem co myśle. Ciesze się, że należysz do osób z którymi można spokojnie wymieniac opinie.

Miłego wieczoru,
elrond

#279461  autor: tesla
 26 lip 2008, 10:36
Gwoli sprostowania, faktycznie na jednej z lokalizacji (kościół) działa komercyjnie 3G, przepraszam za pomyłkę.
elrond pisze:pw masz niestety wyłączone, więc...
nawet nie wiedziałem, już włączam.
elrond pisze:Ciesze się, że należysz do osób z którymi można spokojnie wymieniac opinie.
trzeba szukać kompromisów.

Na koniec jedna sprawa, proszę w PW nie pytać co jest moim źródłem informacji o poszczególnych lokalizacjach operatorów, bo i tak nie opowiem. Wszelki inne pytania, proszę bardzo. 8)
elrond pisze:Miłego wieczoru,
Miłego weekendu

[ Dodano: 2008-07-26, 12:41 ]
Kod: Zaznacz cały
Jarosław
Łańcut
Jasło
Dębica
Mielec
Stalowa Wola
Zamość
Chełm
Lublin
Garwolin
Mińsk Mazowiecki
Warszawa
Siedlce
Bielsk Podlaski
Białystok
Ełk
Suwałki
Węgorzew
Giżycko
Mrągów
Pisz
Łomża
Radom
Starachowice
Kielce
Radom
Końskie
Tomaszów Maz.
Skierniewice
Grodzisk
SOchaczew
Legionów
NOwy Dwór Maz.
Zakroczyn
Ciechanów
Olsztyn
Krynica Morska
Elbląg
Iława
Brodnica
Włocławek
Płock
Sochaczew 
Skierniewice
ŁÓdź
Tomaszów Maz.
Końskie
Żywiec
Szczyrk
Kraków
CZechowice Dziedzice
Tychy 
Jaworzno 
Chrzanów
Rybnik
Dąbrowa G.
Gliwice
Pyrzowice
Myszków
Częstochowa
Radom
Włocławek
Toruń
Grudziądz
Kwidzyń
Tczew
Malbork
Stegna
Jantar
Mikoszewo
SObieszewo
Gdańsk
Sopot
Gdynia
Czarna Góra
Reda
Puck 
Rzucewo
Karwiany
Łeba
Słupsk
Bytów
Chojnice
Bydgosz
Inowrocław
Gniezno
Konin
Poznań
Kalisz
Ostrów
Wrocław
Opole
Nysa
Strzelce
Jastrzębie Zdrój
Rybnik
Cieszyn
Legnica
Brzeg Dolny
Polkowice
Głogów
Leszno
Kościan
Trzcielin
Oborniki
Wronki
Chodzież
Piła
Szczecinek
Słupsk
Koszalin
Darłowo
Kołobrzeg
Trzebiatów
Mrzeżyno
Szczecin
Stargard Szcz.
Gorzów Wlk.
Zileona Góra
Legnica
Jelenia Góra
Szklarska Poręba
Karpacz
Krzyżowa
Nysa
Opole
pewnie część pokrywa się z Nodami z pierwszego posta ale na pewno jest sporo unikalnych

#279523  autor: yagi
 26 lip 2008, 16:56
tesla, no to mi dales robote :P Dzieki za liste! Masz u mnie piwo :occasion5:

Zmienilem nazwe tematu - bedzie bardziej adekwatna do tresci :D

Obrazek

#279800  autor: Łukasz_W
 28 lip 2008, 16:56
Anteny UMTS-owe pojawiły się na stacji GSM Ery 21105 w Hucie Żabiowolskiej (mazowieckie, ok. 426 km. drogi krajowej nr 8, przy stacji paliw Shell). Na tej stacji wisi też GSM/DCS Orange, ale sądząc po typie anten UMTS, należą one do Ery. Zawieszone są najniżej z wszystkich anten na tej wieży. Póki co brak sygnału 3G, ale to kwestia czasu. Tym samym Era miałaby 3G najdalej od Warszawy w tym kierunku wzdłuż "ósemki". Teraz zdecydowanie najlepiej wypada Plus.

#279806  autor: kmis
 28 lip 2008, 18:11
Łukasz_W pisze:Anteny UMTS-owe pojawiły się na stacji GSM Ery 21105 w Hucie Żabiowolskiej (mazowieckie, ok. 426 km. drogi krajowej nr 8, przy stacji paliw Shell). Na tej stacji wisi też GSM/DCS Orange, ale sądząc po typie anten UMTS, należą one do Ery. Zawieszone są najniżej z wszystkich anten na tej wieży. Póki co brak sygnału 3G, ale to kwestia czasu. Tym samym Era miałaby 3G najdalej od Warszawy w tym kierunku wzdłuż "ósemki". Teraz zdecydowanie najlepiej wypada Plus.
A nie przypadkiem PLUS??, ma tam zezwolenie na UMTS wg UKE (BT11030)
 #279821  autor: jleszek
 28 lip 2008, 19:48
Trzebnica... Zasięg 3G jest na trasie nr.5 Wrocław-Poznań .Od Wrocławia do końca obwodnicy Trzebnicy w kierunku Poznaina.

#280627  autor: Łukasz_W
 01 sie 2008, 22:47
Nie, kmis, chociaż też miałem pewne wątpliwości. Myślę, że nie Plus, bo sygnał 3G Plusa jest już słaby jak się mija tę wieżę (2-3 kreski) i potem szybko dalej słabnie. Plus musi mieć noda gdzieś w głębi Żabiej Woli - nie przy trasie. Ostatni przy trasie jest prawdopodobnie w miejscowości Przeszkoda na własnej wieży GSM-owej przy stacji Orlen. Ale właśnie dziwne, że nie ma tego 3G Ery w Hucie Żabiowolskiej w wykazie UKE.

#280668  autor: Pawrzes
 02 sie 2008, 08:43
Plus ma pełno pozwoleń ale wiele stacji fizycznie nie istnieje i niewiadomo kiedy powstaną (o ile powstaną)
Era intensywnie rozbudowuje sieć tak że UKE nie nadążą z aktualizacją bazy pozwoleń.

Pozdrawiam

#280669  autor: yagi
 02 sie 2008, 08:44
Łukasz_W pisze:Ale właśnie dziwne, że nie ma tego 3G Ery w Hucie Żabiowolskiej w wykazie UKE
To z tego wzgldu ze wykaz ma opoznienia w aktualizacji. Nowosci sa raz na miesiac a do tego nie wiadomo jakie te nowosci sa swierze. Z tego co wiem to Era odpala jak tylko ma papiery, a nie jak zostanie to gdzies opublikowane ;)

-------

Lista zaktualizowana o lokalizacje podane przez tesla. Jeszcze raz dzieki!!!

Obrazek

#280828  autor: user_delete9
 03 sie 2008, 08:15
W poniższych miejscach jest również zasięg 3G Ery:

Świnoujście (na razie chyba testowo bo są miejsca z których mimo max zasięgu nie można się dodzwonić)

Międzyzdroje

Dziwnówek

Niechorze

#280837  autor: mariusz10406
 03 sie 2008, 09:53
Cała trasa od Kołobrzegu poprzez Grzybowo do Dżwiżyna jest już w zasięgu Umts.Ponadto zasięg 3G wykryłem w małej miejscowości jak Drzonowo która się znajduje 3km.od drogi Trzebiatów-Kołobrzeg.

#280853  autor: yagi
 03 sie 2008, 10:57
paszczor pisze:Świnoujście, Międzyzdroje, Dziwnówek
Te lokacje sa juz na liscie w pierwszym poscie. Sprawdzajcie ;)
paszczor pisze:Niechorze
O! Tego nie bylo :D
mariusz10406 pisze:zasięg 3G wykryłem w małej miejscowości jak Drzonowo
Jaki poziom sygnalu? Mozna normalnie korzystac z 3G czy tylko wykrywa zasieg?

Obrazek

#281216  autor: rmvbhd
 04 sie 2008, 21:15
przemek910 pisze:
Od jakiegoś czasu działa i u mnie 3G, jeździłem trochę po mieście i wszędzie łapało 3G.
Nowy Sącz, tak?
tak

#282552  autor: tejerek
 12 sie 2008, 18:41
Od pewnego czasu zaobserwowałem 3G Ery w Oławie, z moich obserwacji wynika, że odpalili jedną stacje przy ul. Portowej 8. Pozwolenia mają też na inne stacje a więc wkrótce pewnie i je odpalą.

Zasięgiem pokrywają północno-wschodnią część miasta. Z racji tego że jest to 30-sto tysięczne miasto spokojnie można korzystać z UMTS-u w połowie miasta.

Jak na razie 3G innych operatorów nie wykryłem.

Pozdrawiam wszystkich...
  • Strona 15 z 28
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 28
  • 1
  • 13
  • 14