• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #279001  autor: frigerda
 23 lip 2008, 16:56
Gdzie, w telefonie na kartę, można mieć dużo rozmów i smsów w pakiecie albo w ramach innej promocji? Jak to wygląda ilościowo?
Wiem, że w 36,6 jest pakiet nielimitowanych smsów do sieci za 3 zł/m-c. Ale czy są jakies podobne pakiety na rozmowy?
W Heyah, w ofertach Przebieraj-Wybieraj są różne mieszanki. Nawet 5400 minut miesięcznie (180 minut dziennie) z wybranym numerem, albo 3000 smsów do napisania w dzień i 30h do wygadania wieczorami i w nocy. To chyba największe ilościowo tego typu pakiety.
Jak to wygląda w innych sieciach? Ostatnio dużo się pozmieniało, powchodzili nowi operatorzy. Gdzie się najbardziej opłaca?

#279005  autor: kowcio
 23 lip 2008, 17:26
Orange POP i trzy po trzy- Wybierasz 3 numery w Orange lub na stacjonarne. Koszt rozmowy za minutę to 3 grosze, sms 1 grosz. Koszt aktywacji 3 po trzy na miesiąc 6 zł brutto.

#279025  autor: biotyt
 23 lip 2008, 18:50
Moim zdaniem Simplus ze swoimi pakietami wakacyjnymi. SMS-y standardowo po 1gr w pakiecie 500sztuk/5zł.

biotyt

#279026  autor: kowcio
 23 lip 2008, 18:53
W POPie także masz pakiety SMS za 1 grosz (pakiet 600 SMS za 6 PLN).
W Music także jest taki sam pakiet, tylko masz SMSy wymienne na MMSy ;) o ile nic się nie zmieniło i mnie pamięć nie myli to w stosunku 1:1.

#279034  autor: biotyt
 23 lip 2008, 19:14
kowcio, chciałem tylko zasygnalizować, że są SMS-y po 1 gr. Chodziło mi o bardzo dobre dwa pakiety 250 min za 15 zł i 500 min za 24 zł, oba z ważnością na 90 dni. Kolejny pakiet można wykupić po wykorzystaniu poprzedniego. W trakcie promocji można wykupić 2 razy pakiet za 15 zł i 2 razy pakiet za 24 zł. Rozmowy w ramach pakietu od 12 w południe do 8 rano kolejnego dnia.
Warunki może dziwne, ale za to przez całe wakacje za 78 zł można wyciągnąć 1500 min do Plusa. Pod względem ilości minut są dość bezkonkurencyjni.

biotyt

#279180  autor: frigerda
 24 lip 2008, 13:45
Nie bardzo bezkonkurencyjni, ani pod względem ilościowym ani cenowym. W Heyah, za nicałe 6 zł możesz zamówić pakiet "Wybrany numer"- 3h dziennie z wybranym numerem, co daje 5400 minut miesięcznie (ponad 3 razy więcej niż w plusie). Ale jest też oferta, którą ja sobie wykupiłam: nowy pakiet całodobowy. Za niecałe 6 zł mam 300h do wygadania wieczorami- do rana oraz 3000 smsów do napisania za dnia. Jesli będę chciała zadzwonić za dnia albo wieczorem napisać smsa- to sciąga mi z innych pakietów. Teraz nie wykupiłam sobie Heyah+stacjonarne (11gr/min), ale sciąga mi z pakietów magicznych (ważność- do wykorzystania pakietu). I użytkowanie telefonu kosztuje mnie max 12 zł/miesiąc. Choć w większości korzystam z pakietu całodobowego.

#279243  autor: blacher
 24 lip 2008, 20:25
i tak wszytstko sprowadza się do tego do jakiej sieci dzwonisz najwięcej...jeśli Era to TT,jeśli Plus to Sim i 36i6 itd..jeśli dzwonisz do wszystkich po trochu to kup abonament ;)

#279359  autor: kasiula
 25 lip 2008, 13:22
jeżeli najwięcej znajomych masz w erze, wydaje mi się, ze warto kupić tak taka - za 6zł pakiet 600sms/100mms; poza tym możesz wybrac 3 nr z którymi rozmawiasz za 9 gr w dzien (8-22) i za 3 gr w nocy (22-8) - oplata za kazdy nr to 4 zł.
wydaje mi sie ze takie pakiety pozwalaja na calkiem spore oszczednosci, przynajmniej w moim przypadku ;)

#279360  autor: frigerda
 25 lip 2008, 13:29
Abonamentowi mówię stanowcze NIE :)
Nie widzę sensu w płaceniu haraczu co miesiąc. Rachunki, zobowiązania. Decydujesz się na coś na długi okres czasu..Wolę zmieniać sobie taryfę tak, jak mi odpowiada. Wolność, wolność przede wszystkim. Sama decyduję ile na komórkę wydaję i jak te pieniądze wydaję ;)
Dla tych, którzy dzwonią dużo do innych sieci jest też w Heyah opcja: taniej do wszystkich- 45gr/min i 15gr/smsa do wszystkich sieci.
Zastanawiam sie też jak to jest z tymi taryfami 36,6- autoryzując znajomych- ich określoną liczbę, dostaje się tylko pewien określony okres czasu, w którym ma się do nich taniej. A potem- normalne stawki? Może wprowadzą jakieś pakiety na tańsze rozmowy. Ale na dzień dzisiejszy to jest oferta,która bazuje głównie na pakiecie smsowym (dla rozpisanej młodzieży) i chill billu ( mogą sobie nabić max 10 zł/m-c, za który nie mogą kupić pakietu smsowego).
Myślę, że najważniejsze w telefonii komórkowej to to, żeby zawsze mieć możliwość wyboru i zmiany rozwiazań z tych, które nie dają pożądanych rezultatów na te, które zadowalają ;)

#279376  autor: Marta
 25 lip 2008, 16:49
Zastanawiam sie też jak to jest z tymi taryfami 36,6- autoryzując znajomych- ich określoną liczbę, dostaje się tylko pewien określony okres czasu, w którym ma się do nich taniej. A potem- normalne stawki?
Jeśli mówimy o promocji wespół wzespół , to po zakończniu okresu promocyjnego opłata za minutę połączenia jest zgodna z cennikiem taryfy 36i6, czyli 60 gr. za minutę połaczenia.

#279805  autor: frigerda
 28 lip 2008, 18:07
Trochę niedopracowana ta taryfa. No bo w takim razie, jeśli komuś nie uda się autoryzować 100 osób, to nie ma tańszych rozmów do wybranych przez 2 lata.
Już lepiej jest w TakTaku: po dwóch miesiącach bycia można kupić pakiet lojalnościowy, i ma się 14gr/minute i 4gr/smsa.

Te nielimitowane smsy za 3 zł to podstawa 36,6. Bo za kasę z chill billa nie można kupić pakietu smsowego. Ja dopłacam 2,90 i mam limit- 3000 smsów miesięcznie (średnio 100 dziennie), ale dodatkowo mam 30h do wygadania wieczorami i w nocy. I to wszystko za niecałe 6 zł.

[ Dodano: 2008-07-28, 18:11 ]
Wiem, ze to się mija z sensem, ale ludzie chodzą po forach i proszą obcych ludzi o autoryzację, żeby mieć taniej przez dwa lata. W przeciwnym razie mają taniej przez 2,3,4 miesiące? I to tylko do wybranych? Trochę to uwłaczające. Mam nadzieję, że moja Heyah nie będzie mi stawiała tego typu wymagań. Rejestruje się na stronce i mam za to dodatkową kasę za doładowanie. Nie muszę nikogo o nic prosić, wysłuchiwać reklam...
36,6 jest ciekawe tylko na krótki okres czasu.