• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Sony oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #278313  autor: zbigniew888
 19 lip 2008, 16:34
Przed zakupem G900 dwa szybkie pytania:

1. Rysik - czy on jest gdzies wsuwany np. tak jak w P1i? Bo nie moge tego nigdzie dostrzec... a nosic rysik osobno w kieszeni to zdecydowanie mi się nie uśmiecha?

2. Czy na potrzeby inicjowania i odbierania połączen można w 100% powtarzam w 100% zrezygnować z panelu dotykowego? Np ktos dzwoni a ja odbieram rozmowe przyciskiem a nie dotykiem i podobnie korzystanie z ksiazki telefonicznej - nawigazja wybieram osobę z którą chcę się połączyc na nastepnie przyciskiem a nie dotykiem naciskam połącz? Czy jest taka możliwość?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

#278323  autor: yagi
 19 lip 2008, 17:41
Tutaj jest recenzja po angielsku:

http://www.mobile-review.com/review/son ... 0-en.shtml

Ad.1. Rysik jest chowany w gornej czesci po lewej stronie patrzac od przodu.

Ad.2. Z tego co widze to odebranie polaczenia tylko dotykowo. Reszta moze sie juz odbyc z klawiszy. Nie mialem okazji bawic sie tym telefonem :(, ale tak to wg mnie wyglada po przegladnieciu recenzji MR.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#278325  autor: zbigniew888
 19 lip 2008, 17:47
yagi pisze: Ad.2. Z tego co widze to odebranie polaczenia tylko dotykowo. Reszta moze sie juz odbyc z klawiszy. Nie mialem okazji bawic sie tym telefonem :(, ale tak to wg mnie wyglada po przegladnieciu recenzji MR.
Z tego co ja widziałem podczas oglądania aplikacji na stronie SE odbieranie jest właśnie dotykowe, co wiecej nawiazywanie połaczenia rowniez (nawigacja mozna wejsc do ksiazki, mozna wybrac kontakt i zadzwonic... ale juz rozlaczyc polaczenia poprzez anluj, zakoncz czy strzymaj polaczenie nie mozna zrobic nie uzywajac dotykowego panelu) a ten panel w przypadku P1i (czyli w moim przypadku) zadowalal mnie w 70%....

...pytanie czy w G900 dziala to dużo lepiej...
i co dokładnie te białe kułeczka robią.... ułatwiają klikniecie? A może przeszkadzają i łatwo można przyciskając telefon do twarzy cos niechcący wcisnąc .....

#278328  autor: yagi
 19 lip 2008, 18:37
Mi te biale kropki wygladaja jak przyciski dotykowa takie jak w K850i. Moga tez byc po prostu znacznikami gdzie naciskac zeby osluzyc przyciski ekranowe.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#278332  autor: butterfly
 19 lip 2008, 19:24
To tylko znaczniki. Wszystko odbywa sie dotykowo.

#278337  autor: zbigniew888
 19 lip 2008, 19:34
butterfly pisze:To tylko znaczniki. Wszystko odbywa sie dotykowo.
a znasz moze odpowiedz na moje pytanie? czy bez dotyku mozna np zakonczyc rozmowe? lub anulowac wybrany numer ktory inicjuje wlasnie połączenie?

#278340  autor: hettman
 19 lip 2008, 19:41
zbigniew888 pisze:czy bez dotyku mozna np zakonczyc rozmowe?
-nie
zbigniew888 pisze:lub anulowac wybrany numer ktory inicjuje wlasnie połączenie
-tak,mozna wycofac sie z nr-u za pomoca szczalki zwrotnej

#278343  autor: zbigniew888
 19 lip 2008, 19:55
hettman pisze:
zbigniew888 pisze:czy bez dotyku mozna np zakonczyc rozmowe?
-nie
zbigniew888 pisze:lub anulowac wybrany numer ktory inicjuje wlasnie połączenie
-tak,mozna wycofac sie z nr-u za pomoca szczalki zwrotnej
Rozumiem zatem że w tej aplikacji jaką można zobaczyć na stronie producenta jest błąd?
Zerknij proszę tu: http://www.sonyericsson.com/cws/product ... c=pl&lc=pl - link po lewej "WYPRÓBUJ TELEFON"

Tam gdy nawigacja wchodze do ksiazki telefonicznej i srodkowym przyciskiem wybieram luisa dauglas a nastepnie jej konkretny telefon i uruchamian dzwonienie nie moge dac anuluj poprzez klik w strzalke powrotu....

#278393  autor: hettman
 19 lip 2008, 23:35
zbigniew888 pisze:Rozumiem zatem że w tej aplikacji jaką można zobaczyć na stronie producenta jest błąd
bawilem sie nim tylko chwile a mialem na mysli ze jezeli wbijesz z klawiatury nr to go nie zatwierdzisz inaczej jak tylko na dotyk co nie zmienia faktu ze byc moze z ksiazki tel zadzwonisz przez srodkowy przycisk. P.s.-telefon robi fatalne zdjecia jak na kamere 5mpix.(jezeli Cie to interesuje)
zbigniew888 pisze:nie moge dac anuluj poprzez klik w strzalke powrotu....
-w fonie ktorym sie bawilem mozna bylo (wersja uk)

#278394  autor: butterfly
 19 lip 2008, 23:47
Trzeba pamiętać, że to tylko demonstracja.

#278396  autor: zbigniew888
 19 lip 2008, 23:57
butterfly pisze:
Trzeba pamiętać, że to tylko demonstracja.
dlatego pytam ludzi ktorzy mieli z tym kontakt

Czyli co gdy jest nawiazywane polaczenie to strzalka monza je zerwac? czy tylko dotyk i "anuluj"?

#278400  autor: butterfly
 20 lip 2008, 00:29
Czyli można. Czy to takie ważne? :roll:

#282205  autor: d3tr0
 10 sie 2008, 10:16
po wpisaniu numeru można zainicjować połączenie wciskając środkowy na d-padzie
aby przyjąć lub odrzucić połączenie przychodządze trzeba już puknąć w ekran
w przypadku wybierania z książki adresowej też środkowym d-pad 2x (szczegóły i połącz)