• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#277357  autor: Dideq
 15 lip 2008, 12:02
Loka pisze:Witam serdeczne
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie dotyczącej oferty abonamentu 50zl i 70zł w sieci Play, czy do tych dwóch abonamentów są przewidziane telefony??
Tak, ale nie obejmuje tego promocja "Wakacje od abonamentu"

Oferta dla ceniących pełną swobodę wyboru

W ofercie Play Abonament 50 i 70:
Co miesiąc pakiety złotówek, które mogą być wykorzystane na rozmowy, SMSy, MMSy do wszystkich sieci oraz na transmisję danych.

* Darmowe złotówki do wykorzystania co miesiąc przez cały okres trwania umowy – nawet 720 zł gratis!

* W Play Aboanment 50 – 20 zł gratis co miesiąc
* W Play Abonament 70 – 30 zł gratis co miesiąc

Jedna płaska stawka za minutę (49 gr) i SMS (15 gr) w abonamemncie i poza abonamentem

* MMS zawsze w cenie SMS
* Usługa „Zbieraj Minuty” – całkowicie bezpłatnie!
* Najniższe stawki roamingowe na rozmowy (49 gr za minutę w Pakiecie) i transmisję danych (5 gr za 10 kB)
* Darmowa poczta głosowa
* Telefony multimedialne za złotówkę

Wkleiłem ze strony www.playmobile.pl Cennika na stronie nie znalazłem, ale w salonach mają. :)

Tu fragment z regulaminu tej promocji na Abonament Play 50 i 70:

W ramach niniejszej oferty Abonent może wykupić Abonament w wysokości 50 PLN lub 70 PLN przy podpisaniu Umowy na 24 miesiące (Okres Zastrzeżony). W takim przypadku Abonent otrzymuje Kartę SIM/USIM z Numerem MSISDN (numerem telefonu) i przysługuje mu prawo do zakupu Telefonu po specjalnej cenie określonej w aktualnym Cenniku Telefonów w Ofercie Play Abonament.

#277372  autor: Rradzio
 15 lip 2008, 13:08
Rzeczowa odpowiedź :) a z tym iphonem jak będzie, bo coś u rzecznika było napisane, ale... owiane tajemnicą

#277493  autor: yagi
 15 lip 2008, 21:23
Rradzio pisze:a z tym iphonem jak będzie, bo coś u rzecznika było napisane, ale... owiane tajemnicą
Chyba brakuje tu pytajnika ;) Jak bedzie to sie okaze za kilka tygodni. Jesli kupia te iPhone'y to beda chciali je jak najszybciej wprowadzic do sprzedazy (na 99,9% na zamowienie do konkretnego sklepu) oraz zrobic wielka pompe w mediach, ze sa pierwsi.

Pozostaje czekac ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#277545  autor: Loka
 16 lip 2008, 00:06
Dideq, dzięki za pomoc, a może ktoś posiada ten cennik telefonów dotyczący oferty dla 50 jak i 70zł?

#277833  autor: Ryszard Lubicz
 17 lip 2008, 11:56
Piszę tu bo niewiedziałem gdzie zamiescic. Byłem dzis na stacji orlenu, chciałem doładować playa - pani powiedziała że można tylko, era, plus, orange. Czy to możliwe że na orlenie nie mozna doładować playa? :shock:

Grażynko wybacz...

#277987  autor: yagi
 17 lip 2008, 21:34
Jak najbardziej.

Firma, z ktora ta stacja ma podpisana umowe na dostarczanie doladowan, nie ma umowy z Play.

Czasem tez moglo tak byc ze sprzedawczyni jest niedoinformowana co ma do sprzedania ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#280749  autor: user_delete10
 02 sie 2008, 18:27
Jest w ogóle w Play możliwość surfowania po normalnym necie bezpośrednio z kom.?Są tylko dostępne ustawienia WAP a nigdzie nie widziałem jakiejś konfiguracji do zwykłego neta.Podajcie mi namiary na taką stronę jeśli istnieje.

#281020  autor: senshiro
 03 sie 2008, 22:49
Ja tam włączam przeglądarkę, wpisuję adres www i strona się otwiera... Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, ale to czy można oglądać normalną stronę www zależy chyba od telefonu i przeglądarki, a nie od rodzaju połączenia?

A co do konfiguracji połączenia z netem:
Konfiguracja ręczna
Połączenie z siecią Internet z telefonu

Jeżeli chcesz połączyć się z Internetem wykorzystując do tego swój telefon najprostszym sposobem będzie wykorzystanie oprogramowania PC do twojego telefonu. Pierwszym krokiem jest podłączenie Twojego telefonu do komputera. Możesz to zrobić za pomocą kabla, bluetooth lub portu podczerwieni. Jeżeli telefon jest prawidłowo podłączony skorzystaj z oprogramowania aby skonfigurować połączenie.

Poniższe ustawienia mogą być również konieczne jeśli chcesz używać strumieniowej transmisji wideo lub dźwięku, bądź też skonfigurować dostęp twojego telefonu do serwerów poczty e-mail (POP3)

Parametry, które należy ustawić:

Punkt dostępu (APN): Internet
Nazwa użytkownika: brak
Hasło: brak

Szczegółowych informacji szukaj w instrukcji swojego telefonu.
Oprogramowanie PC znajdziesz na płycie CD dołączonej do Twojego telefonu lub na stronie internetowej producenta.

Obrazek

#355704  autor: ztomasz
 28 sie 2009, 01:06
Przed chwila playonline mi zerwal polaczenie z HSDPA i... po kilku probach wybralem edge i moje zdziwinienia nie ma granic bo lacze sie bezproblemu:o. Dodam ze wczesniej nie laczylo wcale na takim polaczeniu pokazywalo jedynie brak sieci. Mam w okolicy nadajniki 900 i UMTS wiec czyzby play wprowadzal dlugo oczekiwane EDGE???? Przepustowosc jest standardowa i mam nadzieje ze im cos tam sie nie poj...lo bo nie chcialbym jechac na roamingu plusa przypadkiem. Ponizej test jaki mi wyszedl na speedtest. Nie jest oszalamiajacy, bo zazwyczaj mam na poziomie 1-1,3Mb(tak 1,3 sprawdzane przy sciaganiu-staly transfer), ale edge to chyba 256Kb
Obrazek

I juz po staremu nie znajduje sieci na edge ale hsdpa dziala. Jesli play edge testuje to... trojca lezy Obrazek

#355706  autor: elrond
 28 sie 2009, 01:22
ztomasz pisze:Przepustowosc jest standardowa i mam nadzieje ze im cos tam sie nie poj...lo bo nie chcialbym jechac na roamingu plusa przypadkiem.
Roaming na pewno nie, jest zablokowany i nie ma takiej opcji. Chodzą plotki że ma być Online na EDGE. Kto wie...

#355707  autor: ztomasz
 28 sie 2009, 01:32
No jakby bylo edge to PlayOnline juz nie bedzie internetem "stacjonarnym". Zerwalo mi gre i sie nie chcial sie modem zalogowac, po zmianie rodzaju polaczenia na automatyczne wskoczylo EDGE na okolo 10 minut (teraz wyskakuje juz na przymuszonym "brak sieci"). W bilingu jest "Transmisja danych strefa Play" co mnie uspokoilo jesli chodzi o roaming :). Z play korzystam od dwoch miesiecy i troche mi brakowalo internetu na wyjezdzie i juz sobie plulem w brode ze IPLUS zamienilem na PLAY a dzis zaskoczenie.

#355710  autor: Patryk_
 28 sie 2009, 07:21
ztomasz pisze:po kilku probach wybralem edge i moje zdziwinienia nie ma granic bo lacze sie bezproblemu
Czasami tak bywa,i to od dawna ;)

Mój filmik: http://www.youtube.com/watch?v=VsiDlNHT2_Y

[ Dodano: 2009-08-28, 07:23 ]
ztomasz pisze:o jakby bylo edge to PlayOnline juz nie bedzie internetem "stacjonarnym"
To by musiało być na edge Plusa,a to nie przejdzie :)
Zasięg 900 Playa jest niewiele większy od ich UMTS-u,poza tym ta tragiczna jakość...

#355745  autor: ztomasz
 28 sie 2009, 10:36
Ja nie widze tragicznej jakosci przynajmniej w Mosinie zawsze predkosci sa na poziomie 1MB i pingi w zakresie do 130ms pingujac WP co tez jest do przyjecia. Gralem w Mu, Metin i Cabal online i nigdy na zadnej z gier nie cielo oraz nie przerywalo. Ogolnie jestem za playem z 50zl miesiecznie niz plusem za 75zl z trzykrotnie nizszym transferem. Dodatkowo Plus mnie raczyl przez kilka miesiecy EDGE na poziomie 7KB (56Kb) w porywach do 17KB (136Kb) i dopiero ich zmiana na HSDPA spowodowala ze mialem maksymalnie 137KB (1Mb) do tego zasieg jedna kreska ktory powodowal duzo problemow.
Ja korzystam z karty PlayOnline wiec nie wchodzi ona w roaming wg ustawien Play dlatego sie wczoraj zastanawialem czy czegos nie poknocili i czy zdjeli blokade czy moze EDGE wprowadzaja.