• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#275043  autor: mariusz9a
 04 lip 2008, 22:32
No i mamy od wczoraj info o nowych taryfach a tu widzę zero odzewu :P Ja jestem bardzo miło zaskoczony ofertą. Jednak darmowy numer za 10 lub 5 zł więc nie jest tak drogo jak się zapowiadało. No i prawdziwa perełka - pakiety internetowe... A sam pomysł na taryfy minutowe to według mnie świetna sprawa - zawsze to jakiś profit za to że wydzwaniamy więcej niż to mamy w abo. Jednak Plus pokazał coś lepszego niż konkurencja, a spodziewałem się ze będzie to samo. Chociaż to czy lepszego to też zależy od punktu widzenia. Jak dla mnie oferta lepsza niż nowe plany taryfowe w Erze, Orange i Play.

EDIT:
Nie zauważyłem jednego - brak jakiś bonusów na połączenia wewnątrz sieci :/ to jednak znacząco obniża wartość oferty :/ W każdym razie plusik za pomysł ale minus za niepromowanie połączeń wewnątrz sieci, jednak darmowy numer to troszkę za mało.

#275054  autor: dechomenon
 04 lip 2008, 23:07
potwierdziły się moje domysły, ze to musi być zmiana na abo a nie na mixa, ponieważ co rok zmieniają się kubala wszedł dokładnie 9maja 2007 więc to musiała być zmiana abonamentowa. A taryfa dla mnie dziwna bo jeżeli ktoś mieścił by się w taryfie to ma umowe strasznie długo.

#275073  autor: Dideq
 05 lip 2008, 09:38
Ale to zakręcone :/ Nic innego jak taryfy Kubali tylko zmodyfikowane. :) Nie znalazłem w cenniku info o tym, ile za minute wideo połączenia. I czy jest wliczona w abonamentowe minuty czy inaczej płatna :P

#275078  autor: mariusz9a
 05 lip 2008, 10:40
Dideq pisze:Nie znalazłem w cenniku info o tym, ile za minute wideo połączenia. I czy jest wliczona w abonamentowe minuty czy inaczej płatna
Znając Plusa to pobiera z kapitału minut a w przypadku darmowego numeru jest darmowa.
Ja nic zakręconego w tym nie widzę. Do taryf Kubali to bym tego nie porównywał bo całkowicie coś innego.

#275218  autor: waeren
 06 lip 2008, 10:42
A czy ktoś wie jakie są opcje przy próbie przedłużenia bez fona, czy to w ogóle możliwe w nowych taryfach?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#275223  autor: Tajemniczy28
 06 lip 2008, 11:22
Ja uważam że ta taryfa jest średnia. otóż:
- ceny za minutę: dotychczas 60gr a tam ok 54-49 gr. - 49gr aby w najwyższej opłącie tj.deklarowanej ilości minut. Zakałdając że duża część osób bierze mniejsze ilości minut deklarowanych to cena za min nie powala- kilka gr.różnicy to żadne hop
- telefony- czy ktoś może wkoońcu ich ta mruszyći spytać czego mają takie słabe telefony. w orange i erze nokia e51, w erze nokia n95, n82 a tu? n73 za mniej niż 50 zł w reklamie- ok ale to juz stary telefon,Ci ludzie chyba śpią, wg. mnie dużó ludzi moze nie wziąść tej taryfy skoro inne sieci mają lepsze telefony.
- pakiety w sieci- dużo osób ma obecnie i rozmawia dużo w sieci a wnoej taryfie bodajże 1 numer z 10 zł. troche to przesada- a co z rozmowami w sieci?i tu może plus polec. bo np przy przełuzeniu umowy bez telefony mniej wiecej dostajesz po zadekalrowaniu czy przedłużasz umowę na rok czy 18 mies tyle minut ile np daje era czy play juz na samym początku w abo i to z telefonem, więć podsumowując sądze że wiele osób zrezygnuje z tej sieci.

#275552  autor: malika
 07 lip 2008, 22:28
Tajemniczy28
przeczytaj dokładnie oferte plusa odnosnie nie tel ;) ale zasad tego abonamentu bo.....
faktycznie jezeli bierze go osoba ktora miesci sie w minutach abonament to nie kali sie za chiny swiata brac oferte miinutowa bo bedzie z nia sie gonił 40 mies w kazdej opcji
ale jezeli gadasz i gadasz jak najety to bierzesz najmniejszy pakieet 1400 gdzie masz tylko 35 min za ok 20 zł i rach ciach koczysz go

35 na mies soryy ale to jest małoooooooo

a miksa jeszcze jakis czas sadze nie beda tykac bo do wielu osob przemawia im szybciej wykonczysz kart tym szybciej masz nowy tel --niewazne ze rozmowa za 0,72
grunt ze piernikiem masz nowy tel :lol:
zreszta malo kto dodaje ze rozmowy bez obnizanai pakietów jest za 72 gr bo to zadna rewelka --w dodatku fakt ktory odstrasza

#275646  autor: Tajemniczy28
 08 lip 2008, 11:54
wiesz sory wogole bez sensu brać - zobacz stawka minut średnio 0,54 gr (z wyjątkiem 6000) ,to co ,jeszcze wydzwaniać TRZEBA często i po wysokiej stawce/to lepiej isć do play przecierpieć 2 lata ale mieć duzo minut i TANIEJ I DOBRY TELEFON

#275797  autor: rajski-ptaszek
 08 lip 2008, 21:27
Tajemniczy28 pisze:wiesz sory wogole bez sensu brać - zobacz stawka minut średnio 0,54 gr (z wyjątkiem 6000) ,to co ,jeszcze wydzwaniać TRZEBA często i po wysokiej stawce/to lepiej isć do play przecierpieć 2 lata ale mieć duzo minut i TANIEJ I DOBRY TELEFON

a czy Ty traktujesz umowę z operatorem jak jakąś karę?? chodzi o to żeby wybrać dla siebie ofertę, która nie przysporzy cierpień i z której będziesz zadowolony.
Jeśli traktujesz to tak, że TRZEBA te minuty wydzwonić to nie jest oferta dla Ciebie. Skierowana jest dla tych, którzy z reguły duzo dzwonią i przekraczają wybrany plan taryfowy.
Dużo dzwonią=więcej płacą=szybciej kończy im się umowa=mają nowy tel możliwość zmiany warunków umowy.

#275878  autor: Tajemniczy28
 09 lip 2008, 09:30
rajski-ptaszek pisze:
Tajemniczy28 pisze:wiesz sory wogole bez sensu brać - zobacz stawka minut średnio 0,54 gr (z wyjątkiem 6000) ,to co ,jeszcze wydzwaniać TRZEBA często i po wysokiej stawce/to lepiej isć do play przecierpieć 2 lata ale mieć duzo minut i TANIEJ I DOBRY TELEFON

a czy Ty traktujesz umowę z operatorem jak jakąś karę?? chodzi o to żeby wybrać dla siebie ofertę, która nie przysporzy cierpień i z której będziesz zadowolony.
Jeśli traktujesz to tak, że TRZEBA te minuty wydzwonić to nie jest oferta dla Ciebie. Skierowana jest dla tych, którzy z reguły duzo dzwonią i przekraczają wybrany plan taryfowy.
Dużo dzwonią=więcej płacą=szybciej kończy im się umowa=mają nowy tel możliwość zmiany warunków umowy.
Karę? zaco?Żadna kara,zgadzam sie,każdy wybiera to co bedzie dla każdego optymalne,a my tu sobie aby dyskutujemy na różne tematy nie pod kątem że cos dla kogos dobra lub złe. Nie ujmując nikomu chcąc dobry telefon jakby tak bardzo chciał to bym poszedł do ery lub play, a tu dzwonisz nie dość ze musisz dużo, po stawkach wyższych niż u konkurencji to jeszce dostajesz "super" telefon kóry jest juz 2 lata na rynku a wsieci nie podzwonisz taniej bo aby 1 numer :) no ale to tak na marginesie taka dygresja aby.

#275887  autor: pncr
 09 lip 2008, 11:06
Nie rozumiem czegoś. Jak jest tutaj z płatnościami? Biorę umowę minutową 2000, czyli mam średnio 83 minuty na miesiąc (24 miesiące) i płacę za każdym razem 40zł miesięcznie + dodatkowe to co wydzwonie?

Lepiej być nie może, jak będzie się okaże...

#275894  autor: tomko111
 09 lip 2008, 11:23
A dla mnie te nowe oferty są w pewnym stopniu pułapką dla abonamentów. Jak wiadomo, nie każdy człowiek jest tak bystry, aby od razu przeliczać - nie każdy ma kalkulator w głowie.

Powiedzmy weźmy pod uwagę Umowę Minutową 1400.

Na cały 'cykl abonamentowy' mamy przeznaczone 1400 minut. Minimalnie musimy wykorzystać 35 minut w każdym miesiącu kalendarzowym - osoba, która nie wykorzysta więcej, będzie miała umowę ważną, przez 40 MIESIĘCY!.

Dodatkowo ceny telefonów są kosmiczne, stary Sony Ericsson K800i kosztuje 399zł! sic!

Oferta dobra dla tych, którzy często i długo rozmawiają. Praktycznie, jeżeli pracownik nie wyjaśni dobrze abonamentowi oferty, to dużo ludzi może dać się 'nabrać w konia', bo nie wierzę, by ktoś chciał mieć umowę na 40 miesięcy, płacąc za telefon 400zł.

#276094  autor: dechomenon
 09 lip 2008, 23:49
ale dlatego ta oferta jest dla odpowiedniego profilu użytkownika, dla kogoś kto wygaduje np. 2000 minut to nei ma lepszej oferty bo co 2-3miesiące może mieć nowy telefon...

#276113  autor: Tajemniczy28
 10 lip 2008, 09:17
dechomenon pisze:ale dlatego ta oferta jest dla odpowiedniego profilu użytkownika, dla kogoś kto wygaduje np. 2000 minut to nei ma lepszej oferty bo co 2-3miesiące może mieć nowy telefon...
nie wiem czy lepiej wygadać 2000 min x 0,59 gr co daje 1180 zł czy wygadac 2000 min wplay z 0.49 co daje 980 zł co daje 200 zł oszczednosći, skończyć umowe kilka mies pozniej i miec dobry telefon przynajmniej.nie rpzekonacie mnie za chiny

#276116  autor: dechomenon
 10 lip 2008, 09:37
Tajemniczy28 pisze:
dechomenon pisze:ale dlatego ta oferta jest dla odpowiedniego profilu użytkownika, dla kogoś kto wygaduje np. 2000 minut to nei ma lepszej oferty bo co 2-3miesiące może mieć nowy telefon...
nie wiem czy lepiej wygadać 2000 min x 0,59 gr co daje 1180 zł czy wygadac 2000 min wplay z 0.49 co daje 980 zł co daje 200 zł oszczednosći, skończyć umowe kilka mies pozniej i miec dobry telefon przynajmniej.nie rpzekonacie mnie za chiny
kwestia podejścia do sprawy, jeżeli ktoś rzeczywiście dużo gada czyt. ma hajs, nie bedzie liczył tych 200zł:) zdażają się tacy ludzie i to dla nich jest ta oferta...żeby co 3miesiące odwiedzać swojego opa po nową słuchawkę:)

ale jeszcze jedna rzecz mi się nasunęła, teraz w Plusie można dostać szybciej ofertę PWA np. po 20-21miesiacach bieżącej promocji. ciekawe czy np. mając jeszze pakiet 200min do wykorzstania czy będzie można uzyskać wcześniej promocje? czy może własnie tym zabiegiem odrzucili możliwość szybszej wymiany, aktualizacji umowy.

#276121  autor: Kaczy
 10 lip 2008, 10:10
dechomenon pisze:iekawe czy np. mając jeszze pakiet 200min do wykorzstania czy będzie można uzyskać wcześniej promocje? czy może własnie tym zabiegiem odrzucili możliwość szybszej wymiany, aktualizacji umowy.
Myślę, że będzie tak jak w MixPlusie, czyli możliwość wymiany telefonu po wszystkich doładowaniach. W tym przypadku bo wykorzystaniu wszystkich minut.
Chociaż na początku roku zmienili tą zasadę w Mixie i można wymieniać tel mając nawet 5 doładować do wykonania :)

...::: Made for loneliness :::...

#276125  autor: Tajemniczy28
 10 lip 2008, 10:37
[quote="dechomenon"][quote="Tajemniczy28"][quote="dechomenon"]ale dlatego ta oferta

kwestia podejścia do sprawy, jeżeli ktoś rzeczywiście dużo gada czyt. ma hajs, nie bedzie liczył tych 200zł:) zdażają się tacy ludzie i to dla nich jest ta oferta...żeby co 3miesiące odwiedzać swojego opa po nową słuchawkę:)

Tu poporstu nie chodzi o te 200 zł tak powaznie, stać mnie na tel,a rachunki płace po 100kiladzies. zł, chodzi oto,aby taki klient czuł że zostanie doceniony przez operatora.NIC WIECEJ. a co do twoje noki n73 -może ponią sie zgłoszę za jakiś czas bo za3-4 miechy bede szukał takiego modelu.pozdr

#279763  autor: mariusz9a
 28 lip 2008, 12:48
Mulder pisze:Mogliby w końcu mixa odświeżyć
Doszły mnie słuchy że w połowie sierpnia ma wejść nowy MixPlus. Ciekawe tylko na ile wiarygodne są te informacje 8)

#280046  autor: yagi
 29 lip 2008, 22:04
Niech mi ktos odpowie, poniewaz nigdzie nie moge tego znalezc: czy tutaj jest naliczanie sekundowe czy minutowe?

Mam wrazenie ze minutowe. Regulamin nic nie mowi na ten temat. Nie moge tez znalezc cennika taryfy?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#280051  autor: Kaczy
 29 lip 2008, 22:17
yagi pisze:Niech mi ktos odpowie, poniewaz nigdzie nie moge tego znalezc: czy tutaj jest naliczanie sekundowe czy minutowe?
Wszak, nigdzie nie jest jasno napisane, ale sekundowe naliczanie to standard.

Cennik dostępny tutaj . Opcje nie wymienione zgodne z cennikiem Taryf Kubali

...::: Made for loneliness :::...