• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #275675  autor: emptystreets
 08 lip 2008, 13:37
Hej! Mam pytanie. Proszę o szybką odpowiedź! Kupiłam kartę pamięci 1 GB. Jest to karta mikro SD. Mam LG Shine. I weszłam w 'ustawienia - stan pamięci - pamięć zewnętrzna - zmień format' czy coś takiego! I nagle mi się telefon zablokował i go wyłączyłam. Następnie włączyłam i weszłam w 'moje dokumenty' i 'obrazy'. I tam nie było folderu z obrazami na karcie pamięci! Weszłam potem znowu w stan pamięci - pamięć zewnętrzną i mi się wyświetliło: włóż pamięć zewnętrzną! Tylko czemu, skoro mam ją włożoną? Zapłaciłam 30 złotych, a potrzebuję tej karty szybko! Czy można na nowo zmienić ten format, czy coś? BŁAGAM ODPISZCIE, POMÓŻCIE ! :((
Ostatnio zmieniony 08 lip 2008, 14:31 przez emptystreets, łącznie zmieniany 1 raz.

#275678  autor: Cinkonskin
 08 lip 2008, 13:43
A wez ja wyjmij , wylacz i wlacz telefon , ale wczesniej ja włoz spowrotem , i jak nie działa (a niemasz na karcie potrzebnych zdjec i tego typu rzeczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
to poszukaj FORMATUJ albo FORMAT (karty pamięci) , niewiem i żeby te karte sformatowało , być może właczylas ten format, i się zaciol ,przez co bład się zrobił.
Miałem tak na Nokii , ale wtedy pisało że uszkodzona.

#275682  autor: emptystreets
 08 lip 2008, 13:53
Ja tam mam muzykę... Na razie tylko 8 piosenek.
Ale to karta nadaje się do wyrzucenia?
Wyjęłam ją, wyłączyłam i włączyłam i nic!!
Nadal mi pisze włóż pamięć zewn.
A jak wchodzę w moich dokumentach - pamięć zewn. to mi wyskakuje 'błędny format'.
To można ją jakoś na nowo sformatować, czy coś?
Nie ma opcji, żebym ją oddała, bo raczej mi facet nie przyjmie w sklepie, bo nie mam rachunku, bo mi nie dał, ani nic! :( ODPISZCIE :((

#275686  autor: Cinkonskin
 08 lip 2008, 13:56
No a jak wejdziesz w pamięc zewnetrzna to nieda się jakoś otworzyc podmenu i tam FORMATUJ ?

A niemasz w komputerze czytnika kart pamięci ?Albo jakiegoś zewnetrznego do komputera?

#275696  autor: emptystreets
 08 lip 2008, 14:15
No właśnie nie ma nic, żeby na nowo jak by sformatować...
A nawiasem, to nie wiem, czy mam taki program. A jak on się nazywa?

A może trzeba zresetować telefon?
Tylko mam: zresetuj pamieć tel.
zresetuj ustawienia.
Hmmm?

#275740  autor: yagi
 08 lip 2008, 18:08
emptystreets pisze:A może trzeba zresetować telefon?
zresetuj ustawienia.
Hmmm?
Nie wydaje mi sie. Wtedy wszystko co jest w telefonie mozesz utracic.

Jakiego producenta jest karta?

Jesli nie masz czytnika albo innego telefonu do ktorego mozesz wlozyc karte zeby ja sprawdzic to nawet idz do jakiegos komisu i popros o mozliwosc sprawdzenia karty w jednym lub dwoch telefonach. Jak one przyjma karte to Twoj Shine powinien pojechac do serwisu razem z karta na gwarancje.

Cos czuje ze czeka Cie reklamacja (od razu polecam odnalezienie dowodu zakupu) ;) lub kupno nowej karty.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#275974  autor: MarCjaho
 09 lip 2008, 18:06
emptystreets pisze:A może trzeba zresetować telefon?
zresetuj ustawienia.
Hmmm?
Niee, stracisz wszystkie ustawienia telefonu. To się nie tyczy karty pamięci. Lepiej zrób tak jak napisał yagi i idź sprawdzić w komisie. ;)

#298633  autor: tonymaster
 19 lis 2008, 19:02
Miałem to samo zły format karty pamięci:) i sformatowałem ją na kompie nic nie dało. Trzeba wejść w ustawienia->stan pamięci->pamięć zewnętrzna->format->kod zabezpieczający standardowy to 0000 i już powinna działać :)

#487347  autor: roxxy
 06 lip 2011, 21:29
tonymaster pisze:Miałem to samo zły format karty pamięci:) i sformatowałem ją na kompie nic nie dało. Trzeba wejść w ustawienia->stan pamięci->pamięć zewnętrzna->format->kod zabezpieczający standardowy to 0000 i już powinna działać :)
no właśnie ja też tak chcę zrobić, ale jak wpisuję kod 0000 to mi wyskakuje ,że jest zły ... ?? I co mam zrobić ?

any issue ?