• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #275357  autor: szperacz87
 07 lip 2008, 11:38
Właśnie zauważyłe mpojawienie się nowych usług w NOG (może w innych taryfach na karte też, ale tego nie wiem). Są to: "Pogadaj Sobie" - Usługa dająca możliwość wykonywania darmowych połączeń z jednym wybranym numerem w Orange; "Wszystko Maleje" - Usługa dzięki której otrzymasz malejące stawki również do innych sieci oraz jeszcze jedna zastanawiająca usługa "Starter 10zł z bonusem" - Dodatkowa kwota na rozmowy w Orange i stacjonarne przyznawana w ramach oferty Starter 10.
Wszystkie te informacje pochodzą z Orange online, ale nie ma niestety żadnych szczegółów.

Jeśli ktokolwiek coś wie o w/w usługach to niech się odezwie 8)

#275359  autor: Lazz
 07 lip 2008, 11:45
O usłudze Pogadaj Sobie było na Telepolis tutaj, jest również na stronie Orange

O starterach jest tutaj

Natomiast nic nie wiadomo na temat drugiej usługi, ciekawe :D
Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 11:58 przez Lazz, łącznie zmieniany 1 raz.

#275360  autor: piokuk
 07 lip 2008, 11:57
Nikt nic nie wie w BOK.

#275362  autor: szperacz87
 07 lip 2008, 12:09
W istocie o "Pogadaj Sobie" już było - moje przeoczenie, co do startera to troche ciekawe, że jest taka opcja skora tą karte mam już ładnych pare latek. Nie mniej jednak chyba najciekawsza usługa nadal pozostaje tajemnicą.
Czekamy na jakieś informacje.

#275363  autor: majusio
 07 lip 2008, 12:12
Zaczyna się robić ciekawie w tym orange go! Darmowy numer, minuty przy doładowaniach i te tajemnicze niższe stawki do innych sieci! Czekam na więcej informacji.

Kierownik

#275367  autor: corner
 07 lip 2008, 12:25
A próbował ktoś z was już włączyć tą usługę "Wszystko maleje"? Na dniach planuję doładować mamie za 100 złotych telefon (żeby obniżyć jej stawki), więc chyba warto poczekać na uruchomienie niższych stawek do wszystkich. Dziwne jest, że taką usługę trzeba sobie włączać...? Może wtedy znikną niskie stawki wewnątrz sieci, co?

#275372  autor: majusio
 07 lip 2008, 12:37
corner, proponowałbym Ci się wstrzymać te parę dni. Zobaczymy co będzie dalej.

Kierownik

#275393  autor: jablo
 07 lip 2008, 14:02
Komercyjny start usług Pogadaj Sobie i Minuty Non Stop był dzisiaj, info i regulaminy są już na stronie natomiast w kwestii innych usług, to oficjalnie ich nie ma i pracownicy BOKu nie moga udzielać żadnych informacji na ich temat do czasu kiedy one oficjalnie ruszą.
corner pisze:A próbował ktoś z was już włączyć tą usługę "Wszystko maleje"? Na dniach planuję doładować mamie za 100 złotych telefon (żeby obniżyć jej stawki), więc chyba warto poczekać na uruchomienie niższych stawek do wszystkich. Dziwne jest, że taką usługę trzeba sobie włączać...? Może wtedy znikną niskie stawki wewnątrz sieci, co?
Wydaje mi się że niskie stawki wewnątrz sieci nie znikna bo jest to cecha charakterystyczna dl NOG i tak jak mowił przedmowca - wstrzymaj się narazie z doładowaniem, dopoki nie bedzie oficjalnego info w tej sprawie, zeby pozniej nie bylo problemow

#275412  autor: biotyt
 07 lip 2008, 15:37
Na prawdę robi się ciekawie. Orange mnie zaskoczyło Minutami Non-stop oraz Pogadaj sobie, promocje świetne, a okazuje się że to jeszcze nie wszystko!

Swoją drogą zapowiadali zmiany w promocji 10% więcej, ciekawe czy to chodzi o Minuty Non-stop czy jeszcze jakąś inną promocję. Zastanawia mnie też fakt, że w Orange POP od dłuższego czasu nic się nie dzieje, a w Music została zlikwidowana promocja SMS/MMS do wszystkich sieci bez wprowadzenia czegoś nowego. Ostatnio także niektóre doładowania promocyjne były jedynie dla taryfy NOG. Czyżby Orange w ten sposób chciało przekonać do przejścia na NOG, a nosiło się z zamiarem likwidacji Music oraz POP?

Przeglądam właśnie Orange On-line i zauważyłem, że w "twoim koncie" pojawiły się dodatkowo pozycje ze stawkami do innych sieci oraz ze stawkami do Play. Wcześniej były tylko stawki do Orange.

biotyt

#275429  autor: fajnex
 07 lip 2008, 17:41
Dla mnie ciekawie wygląda promocja "Maleje do wszystkich". Jeśli ceny maleją do wszystkich jak do Orange do tej pory to byłoby świetnie :D
biotyt pisze:Zastanawia mnie też fakt, że w Orange POP od dłuższego czasu nic się nie dzieje
Ostatnio była szeroka kampania reklamowa usługi 3 po 3

Obrazek
Obrazek

#275446  autor: jablo
 07 lip 2008, 18:12
fajnex pisze:Dla mnie ciekawie wygląda promocja "Maleje do wszystkich". Jeśli ceny maleją do wszystkich jak do Orange do tej pory to byłoby świetnie :D
A gdzie na stronie Orange jest jakies info o tej usludze ?

#275456  autor: piokuk
 07 lip 2008, 18:43
Na samej stronie informacji nie ma. Jest po zalogowaniu się do orange on linie i wybraniu opcji twoje usługi (albo jak to się tam nazywa).

#275479  autor: DejwiD
 07 lip 2008, 20:10
biotyt pisze:Czyżby Orange w ten sposób chciało przekonać do przejścia na NOG, a nosiło się z zamiarem likwidacji Music oraz POP?
music jako marka chyba sie nie przyjal, dlatego zniknie z prepaida i mixa.

co do presji na NOGa to jest to oplacalne cisnienie. licza na wieksze kwoty doladowan = dluzsza zywotnosc numerow.

wiecej osob wyda te 100 pln, a jeszcze wiecej nie czuje umiaru i pewnie po 3 miechach nie bedzie juz nic na koncie.. i trzeba zasilic znowu :]

a wspominajac o opopie to na cuda nie ma co liczyc :( darmowe weekendy i darmo do 3 osob przy okreslonym stazu w sieci... tyle wskazuje moja szklana kula..

#275530  autor: corner
 07 lip 2008, 21:55
DejwiD pisze: darmowe weekendy i darmo do 3 osob przy okreslonym stazu w sieci... tyle wskazuje moja szklana kula..
No, to już byłoby coś. Szkoda, że nowe promocje nie obowiązują w starym Orange GO. Bo wielu osobom nadal bardziej opłaca się stara oferta - szczególnie tym, którzy zasilają co miesiąc 25 zł.

#275545  autor: mb79
 07 lip 2008, 22:11
Dobrze że coś się w ogóle ruszyło. Promocja do jednego numeru za 50zł dają 1200 minut jest dla mnie super. Jeszcze żeby obniżyli ceny telefonów w zetafonie było by git :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 22:56 przez mb79, łącznie zmieniany 1 raz.

#275568  autor: biotyt
 07 lip 2008, 22:51
fajnex pisze:Ostatnio była szeroka kampania reklamowa usługi 3 po 3
To prawda, ale jeśli dobrze pamiętam to promocja była uaktualniona w marcu, a teraz mamy lipiec i nie zanosi się na jakieś zmiany.

[ Dodano: 2008-07-07, 22:57 ]
DejwiD, podzielam Twoje zdanie co do NOG. Dla operatora jest to dobra taryfa bo zachęca do doładowań. Co do POP-a to ciężko mi coś powiedzieć, sądzę że można spodziewać się nowych atrakcyjniejszych pakietów lub np. coś w rodzaju Nowej Play Karty czyli sumowaniu doładowań utrzymujących wychodzące połączenia. Im wyższa suma doładowań tym większe profity. POP jest raczej taryfą dla płacących mniej, więc albo pakiety lub właśnie nagradzanie lojalności pod względem doładowań.

[ Dodano: 2008-07-07, 23:01 ]
corner pisze:No, to już byłoby coś. Szkoda, że nowe promocje nie obowiązują w starym Orange GO. Bo wielu osobom nadal bardziej opłaca się stara oferta - szczególnie tym, którzy zasilają co miesiąc 25 zł.
Moim zdaniem Orange POP jest doskonałym zastępnikiem starego Orange GO. 3po3 tańsze w aktywacji i korzystniejsze niż Przyjaciele, niższe stawki poza sieć, tańsze SMS-y w pakiecie. Jedynie pakiet minut może być utrudnieniem gdy w starym GO była zniżka na minuty do aktywacji raz w miesiącu, a w POP-ie trzeba pamiętać o dokupowaniu puli minut. Jednak zawsze to taniej o te 5 zł miesięcznie na tej opłacie aktywacyjnej.

biotyt

#275622  autor: fajnex
 08 lip 2008, 09:36
Czy ktoś z forum wypróbował usługę "Maleje do wszystkich" :?:

Obrazek
Obrazek

#275623  autor: wshk
 08 lip 2008, 09:44
Ja na razie migruje do NOG. Z oporami ale jednak.

(bo wreszcie ta taryfa zaczela miec dla mnie sens)

#275694  autor: biotyt
 08 lip 2008, 14:12
wshk pisze:Ja na razie migruje do NOG. Z oporami ale jednak.

(bo wreszcie ta taryfa zaczela miec dla mnie sens)
Dla mnie też wcześniej nie była zbyt atrakcyjna. Wolałem zawsze doładowywać mniejszymi kwotami, a częściej więc Orange POP był dla mnie idealny. Niestety, POP ma wady jak to, że korzystając z 3po3 nie można wykupić pakietu minut do Orange. Dużo rozmawiam z jednym numerem więc na tej usłudze 3po3 mi bardzo zależało. Niestety, z wieloma znajomymi, których większość mam w Orange nie mogłem za dużo sobie pozwolić.
Po zmianach skłaniam się do migracji z POP-a do GO ponieważ nawet przy tych niższych doładowaniach co miesiąc za 25-50zł dostanę pakiet minut do Orange (oszczędność co najmniej 6-12zł), darmowy numer na którym mi zależy (zaoszczędzę na aktywacji 3pop3 6zł), bonus z promocyjnych doładowań będę mógł efektywniej wykorzystać niż w POP-ie (bo po niższych stawkach), a dodatkowo zapowiadają się jeszcze niższe stawki poza sieć. Fakt, że wychodzi trochę więcej co miesiąc niż płaciłem, ale dostanę za to dużo dużo więcej i bez specjalnych kombinacji z pakietami :)

biotyt

#275698  autor: wshk
 08 lip 2008, 14:28
Ja chodze z dwoma telefonami (nie z niemoznosci laczenia uslug).
W obydwu mialem POPa. W jednym 3po3. W drugim masz gadane. I mi pasowalo.
No z tym ze jak sie w ramach 3po3 robi 1000 minut miesiecznie to juz sie robi jakies 40zl :/

Z tego tez powodu myslalem o abonamencie na firme. Tam by wychodzilo mi cos kolo 45-55 zl miesiecznie za interesujacy mnie pakiet uslug ale to umowa na 12miesiecy.. I to mnie odstraszalo.

A tu za 50zl miesiecznie mam bezplatny numer, 120 minut do orange(w popie to koszt 24zl) i 50zl do wygadania.
Jeden minus to stawki 30/5 do orange w GO w stosunku do 20/1 w POPowych pakietach. Ale brak pakietów to plus wiec jak dla mnie pasuje.
W sumie jak dla mnie sa to warunki lepsze niz w abonamencie w orange - bo co ja tam dostane za 50zl? (nie interesuje mnie cyrograf zeby dostac jakis telefon, wole sobie sam kupic)

Teraz czekam az mi mina 24 godzny od doladowania za 50zl i jedziemy z bezplatnym nr :)