• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#274817  autor: Ryszard Lubicz
 03 lip 2008, 15:25
Co myślicie o nowej ofercie na neta? Moim zdaniem żeby tylko był jeszcze większy zasięg to oferty bardzo dobra jest.

Grażynko wybacz...

#274821  autor: bkawa
 03 lip 2008, 15:54
Bez zasięgu plusa to ta oferta nie ma większego sensu. Nawet nie umiem sobie wyobrazić grupy docelowej tej oferty. Dla często podróżujących - "nie" (chyba że pomiędzy dużymi miastami w dodatku samochodem), tam gdzie nie ma kabla - "nie", dla tych z większych miast - tu pozornie odpowiedź brzmi "tak", ale jak weźmiemy pod uwagę, że w większych miastach roi się od hot spotów, hotele, uczelnie, knajpy, etc to moim zdaniem robi się po raz 3 "nie" i dodatkowy argument za "pierwszym nie".
Moim zdaniem dla fanatyków i bardzo wąskiej grupy ludzi, a na pewno nie dla mnie. :wink:

Domowy wyrób nalewek

#274922  autor: widex
 04 lip 2008, 09:18
Gdyby mieli pokrycie kraju na przyzwoitym poziomie to wtedy oferta jest atrakcyjna. Niestety Plus na pewno nie zgodziłby się na roaming usługi Internet (wsie, małe miasteczka - mimo małej ilości użytkowników, ale zawsze coś).

#274940  autor: darnok
 04 lip 2008, 12:44
widex pisze:Gdyby mieli pokrycie kraju na przyzwoitym poziomie to wtedy oferta jest atrakcyjna. Niestety Plus na pewno nie zgodziłby się na roaming usługi Internet (wsie, małe miasteczka - mimo małej ilości użytkowników, ale zawsze coś).
Zgodzic to nawet by sie nie musial - bo juz na ta chwile uzytkownicy play moga korzystac z transmisji danych w sieci plusa. Kwestia tylko tego ze liczone jest to po "zwyklych" stawkach, ktore sa wysokie. To Play sam zeby sie nie wykonczycw tej ryczaltowej ofercie na transmisji po zasobach plusa wylaczyl na tych kartach roaming plusowy. A plus na pewno nie obnizy im ceny MB bo tym samym podcinal by wlasna iPlusowa galąz.

#274950  autor: widex
 04 lip 2008, 13:38
darnok pisze:A plus na pewno nie obnizy im ceny MB bo tym samym podcinal by wlasna iPlusowa galąz.
Źle wyraziłem się z tym Internetem w roamingu, chodziło mi o usługi internetowe w promocyjnych cenach.

#275129  autor: user_delete10
 05 lip 2008, 17:53
Od razu mam większe zaufanie kiedy widzę, że dają mi ten 1 Mb/s a nie, że oferują prędkość,która mnie szaleńczo zachwyca ale w praktyce jest o wiele niższa.Rozczarowanie murowane jest wtedy,bo przecież płaci się za 3.6Mb/s.A tu oferta jest konkretna i jeśli 1Mb/s będzie zawsze, wszędzie to chwała Play za to.

#275162  autor: bkawa
 05 lip 2008, 22:02
fenix189 pisze:bo przecież płaci się za 3.6Mb/s.A tu oferta jest konkretna i jeśli 1Mb/s będzie zawsze, wszędzie to chwała Play za to.
Za taki internet się płaci aby był wszędzie.

Domowy wyrób nalewek

#275259  autor: user_delete10
 06 lip 2008, 18:07
Zaraz zaraz,Który operator dziś ma szybki net w całej Polsce?

#275292  autor: bkawa
 06 lip 2008, 22:30
Zaraz zaraz,Który operator dziś ma szybki net w całej Polsce?
Przecież z samej nazwy ten Internet ma być mobilny. Prędkość jest kwestią drugorzędną. Jak ktoś korzysta z takich usług do stacjonarnych zastosowań to jest ostateczność. Zasięg kilkudziesięciu procent ludności dla mnie dyskwalifikuje taką ofertę.
fenix189 pisze:A tu oferta jest konkretna i jeśli 1Mb/s będzie zawsze, wszędzie to chwała Play za to.
Jeśli! Przy tym sposobie transmisji ciężko zapewnić nie tyle prędkość co stabilność takiego łącza. Orange przestał być stabilny odkąd wprowadził HSDPA.

[ Dodano: 2008-07-07, 09:21 ]
http://internet.playmobile.pl/maps/ mapa zasięgu Play Online - śmiechu warte

Domowy wyrób nalewek

#275712  autor: Rradzio
 08 lip 2008, 16:13
Czy śmiechu hm... hdsp nikt nie ma lepszego, a tak korzystają z nadajników Plusa, więc najgorzej nie jest...

#275719  autor: bkawa
 08 lip 2008, 16:29
Rradzio pisze:a tak korzystają z nadajników Plusa
Oferta Play online nie korzysta z nadajników plusianych i o tym właśnie mowa.

Domowy wyrób nalewek

#275745  autor: yagi
 08 lip 2008, 18:35
Rradzio pisze:a tak korzystają z nadajników Plusa, więc najgorzej nie jest...
Internet Playa nie dziala na nadajnikach Plusa wiec to nei ma nic do rzeczy...
Rradzio pisze:hdsp nikt nie ma lepszego
W ktorym miejscu w Polsce? Wg mnie ciezko mowic ogolnie, a tym bardziej ze ludzie testuja siec Play pod katem neta dopiero od wczoraj... Siec "trojcy" jest maglowana kilka lat i wiecej wiadomo gdzie ktora ma niedociagnieca...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#275860  autor: michal1984
 09 lip 2008, 08:03
Osobiście podoba mi się cena tego rozwiązania, tylko zasięg mimo, że mieszkam w Krakowie jest stanowczo za mały, gdyż nawet nie pokrywa miasta całego, a akurat poruszam się sporo po nim i patrząc na mapkę zasięgu w wielu miejscach będzie brak dostępu, obszar centrum miasta niby super zasięg ale i w większości są tam hot spoty darmowe. Oby część operatorów poszła tą drogą obniżając ceny do podobnego poziomu.

#275874  autor: bkawa
 09 lip 2008, 09:06
Osobiście podoba mi się cena tego rozwiązania
Ja jednak mam wrażenie, że cena jak na zasięg jest za wysoka, nawet biorąc pod uwagę zasięg populacji. Moim zdaniem ta oferta jest warta co najwyżej 30 pln.

Domowy wyrób nalewek

#275879  autor: Ryszard Lubicz
 09 lip 2008, 09:36
Korzysta ktoś juz z PLAYONLINE?

Grażynko wybacz...

#275896  autor: tomko111
 09 lip 2008, 11:26
Ryszard Lubicz pisze:Korzysta ktoś juz z PLAYONLINE?
Dużo osób, w tym mój jeden znajomy. Ostatnio były testy na serwisie telix.pl i gsmonline.pl - możesz przeczytać. :-D

#275944  autor: Rradzio
 09 lip 2008, 15:45
Mogę kliknać jak znajdę to funkcję :) co do testów, to mnie ciekawi zdanie normalnego użytkownika, wiecie o co chodzi :)

#276046  autor: abramek92
 09 lip 2008, 21:36
co do Play Online.
Testowałem przez ok 2 godziny, moje wnioski:
- mieszkam pod Legionowiem(Chotomów) zasięg jakiś może z 50-60%?
- ping - 120-220 ms
- transfer - 250-560 kbps.
- testy były prowadzone w godzinach 15:30-17:00

#276132  autor: Rradzio
 10 lip 2008, 11:00
to jak dla mnie okej za 45 zł, choć jak patrzę na inne rynki gdzie net jest za friko to... ehh no ale cóż może za kilka lat :) dzięks za odp

#276879  autor: Loka
 13 lip 2008, 14:29
Witam serdeczne
Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie dotyczącej oferty abonamentu 50zl i 70zł w sieci Play, czy do tych dwóch abonamentów są przewidziane telefony??