• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#272711  autor: senshiro
 20 cze 2008, 22:13
Mam kilka pytań co do tego pakietu 600 SMS za 6 zł:
1. czy można wykupić więcej niż jeden pakiet na miesiąc? (w razie gdyby ktoś jakimś cudem wykorzystywał te 600 smsów :P )
2. Jak długo będzie trwała ta promocja?
3. Czy jest jakaś inna oferta w której smsy są do wszystkich sieci w tak niskiej cenie?

Obrazek

#272718  autor: kowcio
 20 cze 2008, 22:36
senshiro pisze:1. czy można wykupić więcej niż jeden pakiet na miesiąc? (w razie gdyby ktoś jakimś cudem wykorzystywał te 600 smsów :P )
Oczywiście, można kupić ile się chce, ale musisz mieć przynajmniej 6 PLN na koncie głównym żeby wykupić taki pakiet.
2. Jak długo będzie trwała ta promocja?
Do odwołania.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2008, 00:40 przez kowcio, łącznie zmieniany 1 raz.

#272724  autor: lukaszw
 20 cze 2008, 22:46
kowcio pisze: Pakiet 600 SMS jest tylko do Orange.
SMSy do wszystkich sieci są tylko jako bonus za doładowanie.
Na stronie Orange piszą że smsy z pakietów również są do wszystkich sieci.
http://www.orange.pl/portal/map/map/omu ... PAID_PROMO

#272733  autor: kowcio
 20 cze 2008, 23:48
lukaszw pisze:kowcio napisał/a:

Pakiet 600 SMS jest tylko do Orange.

Na stronie Orange piszą że smsy z pakietów również są do wszystkich sieci.
http://www.orange.pl/port...C_PREPAID_PROMO
Zwracam honor. Znowu mylę ten pakiet z tym w POPie ;/ Niby wszystko tak samo, ale jednak inaczej ;)

Co do tego pakietu, mam pytanie do użytkowników Orange Music którzy korzystają właśnie z tego pakietu. Mianowicie, kiedyś jak miałem Music, strasznie długo aktywowały się te pakiety. Zmieniło się to teraz?

#272734  autor: senshiro
 20 cze 2008, 23:49
kowcio pisze:Pakiet 600 SMS jest tylko do Orange.
To jak to w końcu jest - ja myślałem, że zarówno smsy z pakietu, jak i te za częste doładowania są do wszystkich sieci. Tą wersję potwierdza też lukaszw i strona internetowa Orange (włącznie z regulaminem). EDIT: powyższe pytanie już nieaktualne :P

Chodzi mi o taryfę na kartę z tanimi smsami do wszystkich sieci. W tej chwili widzę, że coś takiego jest właśnie w Orange Music oraz w Heyah (5,90 za 300 smsów).

Czy warto pchać się do Orange, skoro czas promocji jest "do odwołania"? Nie chciał bym sytuacji, że np. za 2 m-ce smsy do wszystkich zostaną zlikwidowane albo zostaną tylko do własnej sieci... Jakie wyjście sugerujecie?

Obrazek

#272738  autor: kowcio
 21 cze 2008, 00:31
senshiro pisze:Czy warto pchać się do Orange, skoro czas promocji jest "do odwołania"? Nie chciał bym sytuacji, że np. za 2 m-ce smsy do wszystkich zostaną zlikwidowane albo zostaną tylko do własnej sieci... Jakie wyjście sugerujecie?
Orange tak szybko nie zlikwiduje Music'a, to jego marka prepaid tak jak GO czy POP.
Myślę, że obawy tutaj nie są na miejscu, nie bój się ;)
senshiro pisze:w Heyah (5,90 za 300 smsów).
W hejah masz za 5,90 zł 300 SMS a w Orange aż 600 sms za 6 zł, ja stawiałbym na Orange w tej kwestii.

#272788  autor: widex
 21 cze 2008, 12:49
Wychodzi na to, ze smsy w heyah za 2gr. Ale w music nie ma znizek na rozmowy w sieci.

#272875  autor: cesarz
 21 cze 2008, 20:16
W promocjach jest tylko 20% i 10% więcej . Sms-y do wszystkich sieci to nie promocja . Jeśli inni operatorzy się z tego nie wycofają to Orange też tego nie zrobi.

CNN

#272917  autor: Vieslav
 22 cze 2008, 09:24
Sprostowanie: darmowe smsy za doładowanie jak również smsy z pakietu można wykorzystać do wszystkich sieci. Poza tym smsy wymieniają się na mmsy w stosunku 1sms=1mms więc przy długich wiadomościach można całkiem sporo zaoszczędzić. W Heyah smsy są troszkę droższe i nie wymieniają się na mmsy.

#272926  autor: widex
 22 cze 2008, 09:45
cesarz pisze:Jeśli inni operatorzy się z tego nie wycofają to Orange też tego nie zrobi.
Plus wycofał się, Darmowe SMSy są dostepne tylko dla starych uzytkowników.

#273070  autor: cesarz
 22 cze 2008, 23:21
Starzy użytkownicy to systematycznie doładowują i maj ą za to bonusy.

CNN

#273071  autor: Prometo
 22 cze 2008, 23:29
widex pisze:Plus wycofał się, Darmowe SMSy są dostepne tylko dla starych uzytkowników.
Mam aktywną kartę Simplus dopiero 2 miesiąc i 3 dni temu przy doładowaniu kwotą 50,00 PLN dostałem 150 darmowych sm-ów do wszystkich sieci.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#273101  autor: widex
 23 cze 2008, 11:01
bazowałem na informacji ze strony internetowej.

#273301  autor: Killer_toxicPL
 23 cze 2008, 22:07
Witam! To mój pierwszy post więc pozdrawiam wszystkich na forum! Sam teraz stoję przed trudną decyzją wyboru pakietu. Jestem nastolatkiem i mam pare osób w Heyah ale Orange Music też jest ciekawa bo dla mnie to nie problem doładowywać komórkę co miesiąc kwotą 25 zł a za to dostaję 200 sms/mms do wszystkich sieci i w razie czego mogę dokupić kolejne 600 sms/mms za 6 zł. Minusem jest to że mam kolegę z którym często rozmawiam i on jest w Heyah i raczej nie zmieni sieci. W heyah natomiast jak doładuję komórkę kwotą 50 zł na 3 miesiące to pakiet 300 sms-ów do wszystkich dostanę za darmo (potem przez dwa miesiące muszę go kupować za 5.90). Więc nadal się zastanawiam ale nową ofertę Orange bardzo pochwalam.

P.S
Ale się rozpisałem. :D

#274703  autor: DejwiD
 02 lip 2008, 20:41
8 lipca koniec z promocja...

#274753  autor: senshiro
 03 lip 2008, 01:14
DejwiD pisze:8 lipca koniec z promocja...
Skąd takie info? To pewne? Co z tymi, którzy mają aktywowany pakiet? Czy kończy się tylko promocja na pakiet 600 smsów, czy na częste doładowania także?
Bardzo zależało mi na tanich sms-ach do wszystkich sieci i kilka dni temu kupiłem starter Orange Music, a tu takie coś mi robią :(

Obrazek

#274759  autor: biotyt
 03 lip 2008, 09:03
senshiro pisze:Co z tymi, którzy mają aktywowany pakiet?
Pewnie będą mogły nadal z niego korzystać przez kolejne 30 dni na tych warunkach, które były przy jego zakupie - do wszystkich sieci. Kolejne wykupione po terminie będą pewnie już tylko w sieci.
senshiro pisze:Bardzo zależało mi na tanich sms-ach do wszystkich sieci i kilka dni temu kupiłem starter Orange Music, a tu takie coś mi robią :(
Mi też to się nie podoba, bo ten pakiet SMS/MMS do wszystkich był główną atrakcją tej oferty. Teraz nie będzie ona za bardzo ciekawa. Szkoda, że jak coś inne sieci likwidują to Orange nie może być choć raz lepsze i zostawić świetną promocję. Coś mi się wydaje, że pewnie wprowadzą w tej ofercie wzorem 36,6 jakąś opłatę zryczałtowaną na SMS-y/MMS-y ale tylko do własnej sieci.

biotyt

#274828  autor: cesarz
 03 lip 2008, 17:09
Myślę ,że jeśli skończą się dodatkowe pekiety do WSZYSTKICH SIECI , pozostanie pakiet w sieci Orange. Za systematyszność powinny zostać , jeśli nie zostaną to chyba więkrzość przejdzie do Go lub PoP-a. Tam są przynajmniej możliwości obniżenia kosztów rozmowy w sieci ,a w Musik gołe stawki 65gr minuta!!, 15gr sms do wszystkich sieci. Za punkty PROFIT NIE ZOSTANĄ PRZYZNANE PAKIETY SMS ZA SYSTEMATYCZNE DOŁADOWANIE DO 31DNI.Wychodzi na to że punkty PROFIT są w ORANGE MIUSIK. Doładfowanie dzięki Tobie powinno działać.

CNN

#274837  autor: Prezesek
 03 lip 2008, 18:02
Od 8 lipca już nie będzie tych esków do wszystkich sieci na 100 %. Oto treść sms'a, którego dostałem dzisiaj : "Uwaga! 8/07 promocja SMS/MMS Do wszystkich sieci zostanie wyłączona. Od tego dnia wszystkie SMSy/MMSy zgromadzone w ramach pakietów będą dostępne tylko w Orange" :(

#274838  autor: lukaszw
 03 lip 2008, 18:13
Czyli korzystanie z oferty Orange Music stanie się bezsensowne bo nie będzie z tego żadnych profitów, szkoda bo właśnie chciałem olać popa i przejść dla tych smsów na te music.