• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #274052  autor: Asik:)
 28 cze 2008, 12:02
Witam:) Chcialabym wybrac oferte na karte badz mix, jednak mam problem poniewaz komplenie nie mam pojecia w ktorej sieci i jaka oferta bedzie dla mnie najlepsza. prosze o pomoc. Tak wiec: pisze strasznie duzo smsow z jednym numerem (nie wazne z jakiej sieci bo ten numer przeszedlby ze mna:) ), chcialabym tansze polaczenia z tym numerem i do innych sieci tansze smsy (chociazby 15 gr, a nie 20). Gubie sie w tych wszystkich ofertach. prosze o pomoc:) Miesiecznie przeznaczam na telefon okolo 40 zl :)

#274061  autor: mariusz9a
 28 cze 2008, 12:37
Może mixPlus i doładowania 30zł. Darmowy numer za 10zł na miesiąc w cenę wliczone nieograniczona ilość nieodpłatnych połączeń głosowych z tym numerem (brak jakichkolwiek limitów!) oraz nielimitowana liczba SMSów z tym numerem. Oczywiście opłata za darmowy numer pobierana jest z środków zgromadzonych na koncie - nie trzeba dodatkowo doładowywać.
SMSy do innych sieci trochę drożej niż Twoje wymagania bo 18gr/SMS ale myślę że tani darmowy numer to wynagradza ;)
Do tego mnogość pakietów w mixie na wszystko począwszy od różnorakich połączeń głosowych nie tylko wewnątrz Plusa ale także do innych sieci, a na tanich pakietach internetowych kończąc.

#274072  autor: Vieslav
 28 cze 2008, 12:54
W MixPlusie masz za 10zł/mies nielimitowane rozmowy i smsy z jednym numerem, ale ceny są porażające: 72 gr/min, 18 gr/sms. W nowym Orange Mix masz: opłata miesięczna 35 zł a w tym miesięcznie 60 minut do wszystkich, cena za minute to 57 gr, cena za smsa 20gr, dodatkowo możesz wybrać na zawsze jeden spośród prezentów: weekendy (180 minut do orange i na stacjonarne w weekendy), pakiet sms (400 smsów do orange), dłuższy kapitał złotówek (Niewykorzystane złotówki z abonamentu przechodzą na kolejne 2 miesiące), Korzystniej w abonamencie (Tanie połączenia do Orange w ramach abonamentu - tylko 40 gr/min), Pakiet Orange World (Nieograniczony dostęp do informacji i rozrywki na portalu Orange World przez telefon) + do tego włączasz wybrany numer za 10zł/mies i masz 1000min/2000smsów do tego numeru.
W Heyah masz wybrany numer: za 5,90zł/mies dostajesz 3 godziny dziennie na rozmowy z jednym numerem (nie wiem jak jest z smsami). Jeśli doładujesz konto za 50 zł dostaniesz usługę gratis na miesiąc. Minuta poza sieć kosztuje 68 gr a sms 18 gr.
Tyle ode mnie ;-) .

#274075  autor: mariusz9a
 28 cze 2008, 13:09
Mulder pisze:W MixPlusie masz za 10zł/mies nielimitowane rozmowy i smsy z jednym numerem, ale ceny są porażające: 72 gr/min, 18 gr/sms
72gr/min poraża. Można jednak wykupić pakiet "Taniej do wszystkich" gdzie cena minuty do każdej sieci to 47gr/min. Pakiet można wykorzystać od 21 do 8 w tygodniu oraz przez całe weekendy (piątek od 18 do poniedziałku do 8 ) oraz święta.
To już wypisze te inne pakiety:
:arrow: pakiet SMS - 500 SMSów do Plusa, 1gr/SMS i można go kupować nieograniczoną ilość razy w miesiącu
:arrow: Tanie popołudnia i weeknendy - 100 minut do sieci Plus i stacjonarne do wykorzystania codziennie od 16 do 8 oraz całe weekendy i święta, koszt minuty to 5gr/min. Można wykupywać nieograniczoną ilość razy w miesiącu;
:arrow: Rozmowy co dzień - pakiet 60 minut do Plusa i na stacjonarne do wykorzystania od 10 do 16 oraz w weekendy i święta. Koszt minuty to 8gr/min. Można wykupywać nieograniczoną ilość razy w miesiącu.
:arrow: Pakiety internetowe - 20MB za 5zł oraz 50MB za 10zł. Można wykupywać nieograniczoną ilość razy w miesiącu.
:arrow: największa "perełka" to wspomniany już darmowy numer który nie posiada jakichkolwiek limitów.

#274087  autor: nicram
 28 cze 2008, 13:44
Kolega mariusz9a widzę że już opisał wszystkie profity jakie płyną z korzystania z tej oferty, ja chciałbym jeszcze dodać: że jak będziesz zasilać konto z telefonu abonamentowego to przy doładowaniu 30zł dostaniesz 5zł gratis, kolejno przy doładowaniu 50zł dostajesz 10zł:). Najkorzystniej podpisać sobie umowę na 30zł i takimi kwotami ładować konto:)

Jak masz chociaż trochę znajomych w Plusie, to oferta jest bezkonkurencyjna... :P [dla Twojego profilu korzystania z telefonu :wink: ]

[ Dodano: 2008-06-28, 13:54 ]
Wielkim atutem tej oferty jest jeszcze umowa na liczbę doładowań, czyli np. jak podpiszesz na 24 doładowania, to jeśli będziesz zasilać konto dwa razy miesięcznie - umowa skończy Ci sie po roku czasu [połączenia wychodzące zawsze się sumują przy częstszym doładowaniu]
Po skończonej umowie dalej możesz korzystać z oferty MixPlusa bez przedłużania umowy [jeśli przedłużysz - dostaniesz telefon]

#274095  autor: Asik:)
 28 cze 2008, 14:21
Dziekuje wszystkim za pomoc:) przychylalabym sie jednak w strone oferty na karte (wygodniejsze dla mnie). Zainteresowana jestem oferta era Tak tak. mozna wybrac numer i do niego miec polaczenia w odpowiednich godzinach po 3gr/min i 9gr/min. do tego pakiet 600smsow za 6 zl na miesiac. Jednak 600 smsow srednio mnie urzadza. Czy mozna wziac podwojny pakiet? 2 razy po 6 zl = 1200 smsow?

#274101  autor: mariusz9a
 28 cze 2008, 14:29
Asik:) pisze:przychylalabym sie jednak w strone oferty na karte (wygodniejsze dla mnie).
To nie lepiej wziąć Heyah i pakiet wybrany numer?

PS. MixPlus to raczej pre-paid. Z abonamentem to on ma raczej niewiele wspólnego :P

#274105  autor: Asik:)
 28 cze 2008, 14:43
Po prostu nie chce wiazac sie umowa... ponawiam pytanie dotyczace pakietu smsow w tak taku:)

#274116  autor: krystian1022
 28 cze 2008, 15:42
Asik:) pisze:Czy mozna wziac podwojny pakiet? 2 razy po 6 zl = 1200 smsow?
można, ale jak Ci się skończy pierwszy to możesz aktywować drugi i tak dowolną ilość razy, tylko jak Ci się skończy cały pakiet...

#274119  autor: Asik:)
 28 cze 2008, 15:46
To super:) wiec kupuje starter. biore numerki za grosze - mam 3gr/min i 9gr/min, do tego i dwa pakiety 600 smsow i jestem uratowana. ale czy mozna laczyc te 2 promocje? czy do wyboru tylko 1?

#274149  autor: nicram
 28 cze 2008, 18:20
W Tak-Tak-u można łączyć ze sobą wszystkie promocje i usługi zmniejszające koszty połączeń. Rozliczenia tych usług przeważnie są na korzyść użytkownika.
Opłata za jeden numerek miesięcznie to 4zł, to trochę dużo biorąc pod uwagę że w MixPlusie dopłacając 6zł [6zł/0.03zł=200 minut] masz nielimitowane połączenia i SMS-y, w przypadku Ery za 10zł masz jedyne 200 minut.

Jeśli bierzesz MixPlusa związujesz się umową, ale nie jest ona taka straszna, bo konto i tak musisz doładowywać, w przypadku MixPlusa sumują się połączenia wychodzące to daje duży komfort użytkowania [jeśli masz świadomość że jest to umowa]. Na moim koncie mam wychodzące do 28 lutego 2009r [umowę podpisałem w kwietniu 2008r] tak więc widzisz...
Za TakTak-iem może jedynie przemawiać jeśli masz dużo znajomych w Erze, ale jeśli nie masz to w TakTak-u próżno szukać czegoś ciekawego - ale to jest moja opinia na ten temat. Używałem jakiś czas TakTak-a i teraz co widzę po Erze to nie ma sensu siedzieć w tej sieci jak nas tylko znajomi w niej nie trzymają...
Co do Heyah - fakt są teraz bardzo ciekawe pakiety, tylko że nie wiadomo kiedy Era je wycofa i generalnie ten pre-paid jest nieprzyszłościowy...

W Plusie jak weżniesz umowę dostaniesz dodatkowo telefon - może nie ma tam cudów ale jakiś prosty za złotówkę się znajdzie...

Przed wyborem dobrze jest sobie sprawdzić zasięg tych operatorów żeby potem nie było problemów z dzwonieniem.... ;-)

Ostatecznie wybór należy do Ciebie... :-)

#274154  autor: krystian1022
 28 cze 2008, 18:32
ja też bym był za Mixplusem, chyba jak nie chcesz się wiązać żadnymi umowami, bo pre paid to wiadomo, bez konsekwencji wyrzucasz kartę do kosza jak nie chcesz używać i już, a w mixach już musisz spełnić warunki umowy...
aha, no i koszt utrzymania numeru w tt to 50 zl na 3 mc, a w mixie Plusa to 90 zł
wybór należy do Ciebie...
wybierz co Ci bardziej odpowiada...
pozdrawiam

#274158  autor: nicram
 28 cze 2008, 19:09
W MixPlusie dodatkowo jest usługa "swojaki", definiujesz sobie max 3 numery Plusa/numery stacjonarne i dzwonisz po stawce 36 gr/min. W momencie gdy masz dodatkowo uruchomiony jakiś pakiet minut do Plusa [ten przed 16 bądź po 16] to schodzi pierw z pakietu a w godzinach kiedy nie działa pakiet to z cennika ze swojaka - czyli z korzyścią dla użytkownika. Aktywacja jednego numery to jednorazowo 2 złote z tym że one są aktywowane na stałe [można je sobie edytować gdybyś chciała zmienić, koszt co prawda znów 2 złote ale jest to suma jednorazowa i nieczasowa]. Pozdrawiam

#274167  autor: Vieslav
 28 cze 2008, 20:03
Zobacz jeszcze Orange Pop: do 3 wybranych numerów masz po 3 gr/min przez całą dobę. Dodatkowo masz pakiet 600 smsów po groszu do Orange (w miesiącu można włączyć dowolną liczbę pakietów).

#274176  autor: mariusz9a
 28 cze 2008, 21:51
nicram pisze:Przed wyborem dobrze jest sobie sprawdzić zasięg tych operatorów żeby potem nie było problemów z dzwonieniem....
W tym przypadku w Przemyślu jest 3G Plusa. Ale pokrycie 3G średnie - wiem bo byłem. Era oferuje EDGE. Ogólnie zasięg oby dwóch operatorów na dobrym poziomie także jeśli o to chodzi to wszystko jedno. Chyba że chcemy korzystać z Internetu to wybór prosty... (Plus)

#274283  autor: kowcio
 29 cze 2008, 17:21
Mulder pisze:Zobacz jeszcze Orange Pop: do 3 wybranych numerów masz po 3 gr/min przez całą dobę.
Oraz SMSy z tymi osobami po 1 gr sztuka ;) bez pakietu.

#274387  autor: adiq1033
 30 cze 2008, 13:02
Mam pytanie odnośnie taryfy MixPlus, czy możliwa jest dezaktywacja wybranego numeru z nielimitowaną ilością rozmów i sms-ów, tym samym wybierając nowy ? Aby nie zakładać nowego tematu, poruszę go tu. Obecnie korzystam z Play pre-paid, doładowuję konto za 50 zł, dostaję 20 zł gratis i wykorzystuję to w terminie, czyli trzech miesiącach. Uzyskuję 142 minuty do wszystkich sieci. Czy istnieje korzystniejsza taryfa ? Miesięcznie na doładowanie mogę wykorzystać ok. 30 zł. Główny nacisk na rozmowy, mile widziany telefon po przystępnej cenie z baterią, która utrzyma telefon w stanie gotowości przez min. 5 dni. Kwota do 100 zł, z małym wygięciem. Wiadomości sms do 0,20 zł. Podejrzewam, że każda z sieci wywiązuje się z tego wymogu.

#274411  autor: mariusz9a
 30 cze 2008, 15:43
adiq1033 pisze:Mam pytanie odnośnie taryfy MixPlus, czy możliwa jest dezaktywacja wybranego numeru z nielimitowaną ilością rozmów i sms-ów, tym samym wybierając nowy ?
Tak, można zmieniać darmowy numer lub w ogóle wyłączyć przed końcem jego ważności. Ale każdorazowa jego ponowna aktywacja (wprowadzenie nowego numeru) kosztuje 10zł.